Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 11:52, 25 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Marga chyba będę likwidowała moje drzewo budlei. Szkoda mi bardzo, ale rośnie na przodzie rabaty i wszystko zasłania. Miała być posadzona tam na chwilę, ale została na zawsze. Damy jej zakwitnąć i jesienią się pożegnamy

Oj jaka szkoda Uwielbiam budleje i bardzo chciałabym mieć tak wielki krzak jak Twój. Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo bym go przygarnęła.
Marga 11:56, 25 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
No widzisz, a u mnie tych host akurat zatrzęsienie Pełno ich u mnie, mojej mamy i teściowej
Bergenię już wczoraj widziałam, moje bardzo w drugim roku się rozrosły, szykuje się i u Ciebie pole kapusty

Na to liczę Mają chyba trochę sucho pod drzewami i wolno rosną, ale coś wymyślę.
Macham w ten gorący dzień
Marga 12:30, 25 cze 2017

Kupiłam sobie wczoraj 4 rodgersje kasztanowcolistne zielone, ale jedna ma trochę inne liście. W ogóle ta szkółka była jakaś dziwna
Oprócz rodgersji kupiłam 6 tawułek do cienia, hacone Aureolę (bo bardzo ją chciałam mieć) i 6 szałwii odmianowych, ale coś czuję, że są pomieszane odmiany. Najwyżej przesadzę.
Gocha 09:18, 26 cze 2017

Moniczko te hosty Twoje są naprawdę śliczne i dobrze im u Ciebie- odwdzięczają Ci się a super lokum. I bergenia pięknie Ci rośnie- moja niestety cała w dziurach- mam nieodparte wrażenie że opuchlaki u mnie działają.
AgataP 20:01, 26 cze 2017

Marga napisał(a)
Kupiłam sobie wczoraj 4 rodgersje kasztanowcolistne zielone, ale jedna ma trochę inne liście. W ogóle ta szkółka była jakaś dziwna
Oprócz rodgersji kupiłam 6 tawułek do cienia, hacone Aureolę (bo bardzo ją chciałam mieć) i 6 szałwii odmianowych, ale coś czuję, że są pomieszane odmiany. Najwyżej przesadzę.

Będziesz miała tam podlewanie ?? nie wiem jakie warunki wilgociowe potrzebuje rodgersje, a podobają mi się bardzo... wstawiłaś zdjęcia... idę szukać
Marga 21:45, 27 cze 2017

Jana 21:48, 27 cze 2017

uwielbiam te Twoje wielopniowe drzewa i rabaty pod nimi rodgersję też mam w planach, ładne sadzonki kupiłaś?
Marga 21:58, 27 cze 2017

Podoba mi się połączenie lawendy z tawułą

Hacone Albo Striata

Nie mam co pokazywać ...w kółko to samo.
Marga 22:07, 27 cze 2017

Jana napisał(a)
uwielbiam te Twoje wielopniowe drzewa i rabaty pod nimi rodgersję też mam w planach, ładne sadzonki kupiłaś?

Dzięki Jana. Wielopniowe podobno są teraz modne ... a ja mam je w gratisie
Rodgersie ładne kupiłam i niedrogo.
Marga 22:08, 27 cze 2017

AgataP napisał(a)

Będziesz miała tam podlewanie ?? nie wiem jakie warunki wilgociowe potrzebuje rodgersje, a podobają mi się bardzo... wstawiłaś zdjęcia... idę szukać

Nie mam podlewania, ale tam jest wilgotno. 1/2 wody opadowej z działki tamtendy się przelewa. Zdjęć nie ma Zapomniałam zrobić.