Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:58, 27 cze 2017

Monika widziałam dzisiaj, że się pozbierałaś.

Iwonka hmmm, wytłumaczę to tak: gdybym robiąc to zdjęcie wyciągnęła lewą rękę do przodu a następnie przesunęła ją ca. 15 stopni w lewo, to tam mniej więcej było słońce. Jako matematyczka z pewnością się połapiesz w moim objaśnieniu. Takie zdjęcia na tej rabacie robię zawsze ok. 9-10 ej rano.

Basiu to trzcinnik Karl Foerster, coś im podpasowało w tym miejscu, wyrosły ogromne. W ubiegłym roku też były wysokie, ale teraz są dodatkowo gęściejsze i zbudowały taki wielki wachlarz.

Ja się obawiam, że temu Marcusowi to żadne uszczykiwanie chyba nie pomoże. Ona sama w sobie jest niska i teoretycznie nie powinna się tak rozwalać. A w ogóle to ja mam problem z pojęciem "uszczykiwanie". Czy to znaczy, żeby uciąć malutki kawałek od góry?

Kasia spoko

Haniu ja uwielbiam po prostu Twoje wpisy (mam na myśli przede wszystkim Twoje wpisy na innych wątkach, zawsze z przyjemnością je czytam).
Monia81 20:59, 27 cze 2017

Aniu zdjęcia wrzuciłam, bajzlu się nie wystrasz
Zana 21:05, 27 cze 2017

Monika widok żadnego bajzlu ogrodowego mnie nie wystraszy, nie widziałaś moich rozgrzebanych mordorków. Zaraz lecę do Cię.
paulina_ns 21:08, 27 cze 2017

Anula a ja byłam przekonana,że zazwyczaj robisz zdjęcia o zachodzie słońca, jak już się trochę sciemnia Fajny jest ten montana kusisz kochana, ale najpierw niech przyjdą róże i będę myślała dalej a czy Twoja odmiana montany też taka wielka rośnie? Widziałam w którymś ogrodzie,że to istny poooottttfor rośnie, tyle,że nie na wysokośc, a bardziej na szerokość
siakowa 21:12, 27 cze 2017

Polubilas Montane widzę ja bardzo
BKosimkArt 21:13, 27 cze 2017

Ja ciachałam cały kwiat...
mrokasia 21:16, 27 cze 2017

BKosimkArt napisał(a)
Ja ciachałam cały kwiat...

No, ale to co wtedy z kwitnieniem??? Nie ma???
Zana 21:35, 27 cze 2017

Paulinka robię zdjęcia o różnych porach dnia. Unikam jednak robienia szerokich kadrów w środku dnia przy ostrym słońcu. Wtedy zdjęcia wychodzą "płaskie". Dobrą porą jest łagodne słońce późnym popołudniem. Ale to wszystko też zależy od miejsca, pod jakim kątem padają promienie.
Montanę dostrzegłam u Madżenki i się nią zachwyciłam. Moja na razie drugi rok więc nie jest wielka, ale wiem że będzie sporawa. Wiem, który ogród masz na myśli, bo sama kiedyś się na te zdjęcia natknęłam poszukując montany przez wujka googla. Nie wiem czy moja taka wielka urośnie, bo tam ma piach. Pomiędzy korzeniami magnolii mogłam wykopać naprawdę niewielkie dołki i dać troszkę lepszej ziemi.

Kasia Siakowa jak na razie jestem nią zachwycona

Basiu no właśnie, jak to cały kwiat??? To jak kwitnie jak ucinasz kwiat?

Zana 21:43, 27 cze 2017

Hostowa eksploduje:

Zana 21:47, 27 cze 2017

Za to prawa strona trochę nie nadąża za lewą