jeśli zaś chodzi o "borowiki" użyte w tytule to zamiar był taki aby z jednej strony budziły ciekawość w zestawieniu z "zakątkiem" a z drugiej strony nawiązywały do nazwiska właścicieli
ale obiecuję, że jeśli tylko pojawią się te "szlachetne" z pewnością dam znać; a myślę, że szanse na to są bo oprócz maślaków znajduję na działce także smardze no i oczywiście muchomory
Aaa, w końcu załapałam, o co Wam chodzi z tym "przesunąć kulkę w bok" i "ustawić kulki po lewej stronie tak samo jak po prawej".
Luli, wg mnie, takie ustawienie (największa bryła od zewnątrz) faktycznie "zamyka" rabatę i tak bym ustawiała, gdybym z lewej strony miała np.: ścianę.
Ale z lewej strony jest widok na rabatę i dlatego buksy muszą być ustawione "piętrowo", czyli najpierw niższy, potem wyższy.
Dlatego stożek jest trochę schowany z tyłu rabaty, a przed nim, a obu stron są kulki. Chodzi o to, żeby patrząc z tej perspektywy
nie miało się wrażenia, że stoi się z boku rabaty.
Moja lawenda Nico gdyby ktoś pytał jak przezimowała to z czystym sercem moge powiedzieć ze połowicznie hihin jak będzie u Kapiasa to dosadze nowe te same ale ostatnio nie było tej osmiany. Jeśli jje nie dostane to wcisne rozplenice tez powinno dobrze wygladac )))
Planuję go posadzić w centralnej części ogrodu, razem z rosnącym świerkiem, obok którego ma rosnąć buk purpurea pendula, szczepiony na pniu i dalej ten cedr. Oczywiście mirabelki wylatują. Za nimi będzie rosnąć cyprysik leylanda, złotokap i może jakieś małe przebarwiajace sie drzewko. Chcę w ogrodzie wykorzystać podkłady kolejowe, więc może z nich zrobię podporę, bo zależy mi aby sie rozrósł na szerokość. Rozumiem, że chodzi o podpieranie poszczególnych gałęzi. Przepraszam za jakość zdjęcia ale zrobiłam je komórka
Piękne są.
Ale ładną masz już red baron. Ona u Ciebie zawsze taka piękna. Moja w cieniu schowana i chyba muszę pomyśleć aby gdzieś indziej ją posadzić.
Asiu, ja tak nieśmiało bo się nie znam ale może coś takiego? (tylko nie patrz na odległości, bardziej na układ - dopiero uczę się rysować )
Na moje nie znające się, tylko oglądające oko: bardzo podoba mi się prawa strona rabaty, czyli kule z trawami. Może fajnie by wyglądało jakby stożek z kulami tworzył po lewej stronie pewnego rodzaju "zamknięcie"?
Wrrr, czasami trudno mi ująć w słowa te moje myśli