Evchen wraca do mistrzowskiej formy!!! Chyba ją Stoch zmotywował!
Gosia od pół roku nie mogę się zdecydować.......
Też mam takie obserwacje. graby rosną szybciej i łatwiej je formować. Byka mam purpurea - zasłoni od strony ulicy pompę powietrza a tri color osiądzie przy tarasie kuchenntpym bo chcę nim cieszyć oczy każdego poranka Chyba przesądziłaś wybór...
Ja też i dlatego nie lubię jak nas na tak długo opuszcza!!
nom Ev może poczuje się zobowiązana częściej zaglądać
Mają talenta, oj mają!!! Kolejny głos na graby
Ula miło, że po drugim dniu pracy dajesz radę
Kupiłam u Kulasa, nie ma u Was ich punktów sprzedaży?
Po wizycie w Anglii nauczyłem się wielu rzeczy....między innymi pracuję w ogrodzie kiedy mam na to czas i ochotę
Jak Cię ręce świerzbią (podobnie jak mnie) to jak będzie ładnie tnij już Przecież żywopłot nie uschnie jak go przytniesz tydzień przed czy po terminie jaki zalecają książki czy telewizornia W moim ogrodzie chyba nic nie jest zrobione zgodnie z teorią - praktyka i intuicja górą Czasem się na tym przejadę - bo w tym roku pożegnam m.in. świerka białego albo połowa roślin na bylinówkach zmieni miejsce(teraz chyba już osiedlą się na stałe) - ale ogólnie nie żałuję swoich decyzji przy zakładaniu ogrodu
U Gabrysi Danusia taki mały ogród robiła. Sebek tam był też. W "Mai w ogrodzie" było. To tam, gdzie jest ta mała śliczna Laurka. Zobacz sobie, tam nawet lustro jest.
Ehhhh - no i jak tu iść do szkoły jak tyle osób mówi NIE! Ale przynajmniej na ogrodowisku na bieżąco jestem...przynajmniej w wątkach tematycznych No i fajnie jest mieć weekend przez cały tydzień
Pójdę do szkoły w poniedziałek -a jutro pójdę szukać wiosny do ogrodu
A tak w ogóle to sezon ogrodniczy dziś zacząłem Posadziłem pacioreczniki do doniczek... Jak to wszystko wykiełkuje.....to będę miał co robić No i starczy mi na żywopłot kannowy co go planuję w tym roku Powinno wyjść ciekawie....no i ładnie przy okazji.....Przynajmniej mam taką nadzieję
Piękne stalowe latarenki są na Broniszach Jak byliśmy razem z Danusią kupiła takie. Są śliczne - tylko na Broniszach chyba tańsze były Pozaglądaj na giełdę kwiatową Jednak ostatnio zafottałem się w tych - są dość tanie - ta największa ma 101 cm i kosztuje 189 zł - jednak myślę, że jak się Grupa Krakowska ma spotkać na giełdzie to upoluję coś w lepszej cenie Bo potrzebuję choć jedną wielką do salonu
Witaj Pierwsze co mi przyszło co głowy to oczywiście bluszcze - posadziłem je u siebie niedawno i na prawdę dobrze się mi sprawują - nie zgubiły ani jednego listka od posadzenia.
Bardzo popularny jest też cissus - bardzo dobrze i szybko rośnie - łatwo się go też rozmnaża.
Świetną rośliną jest też scindapsus - ma biało-zielone liście i również nie wymaga wiele pielęgnacji.
Oczywiście pnączy do domu jest więcej - ale te są najłatwiejsze w uprawie