Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 11:19, 27 lut 2013

Syla napisał(a)
Piszesz różyczka ???.... bo ja znowu z Kubą w domu uziemiona i tak się zastanawiam co się wykluje bo od wczoraj Kubę męczy temperatura , lekko zapchany nos i czekam co się z tego wykluje ??? Miałam zapytać w szkole czy aby jakaź choroba zakaźna nie panuje i wpadłam do Ciebie a tu masz ..... Idę oglądnąć dokładnie Kubę może ta wysypka która mu się wczoraj pokazała to nie alergia jednak ??? Choć po lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych reaguje podobnie ... hmmm ....

Pozdrawiam Seba i nie pchaj się jeszcze do szkoły !!!

Teraz panuje różyczka, więc jest to możliwe......sprawdź Kubie węzły chłonne czy nie ma powiększonych.... A ze szkołą nie wiem czy cały tydzień w domu nie siedzieć, a zaległości dopiero odrobić w weekend......Pomyślę o tym później

Na razie pozdrawiam wszystkich zaglądających i idę.....zjeść.....śniadanie
Mala_Mi 12:54, 27 lut 2013

Też miałam różyczkę praktycznie w Twoim wieku... a mówią że to choroba dziecięca. .... chyba że my tak późno dorastamy..ale rekord i tak bije Irenka
Ja zachorowałam będąc w Indiach.... I nie dałam się wyrzucić do domu... pojechałam po tygodniu w góry
Neska 20:46, 27 lut 2013

To Cię Sebciu różyczka dopadła. Wasze roczniki chyba nie były szczepione. Wtedy szczepiono tylko dziewczynki. Wracaj szybciutko do zdrowia wiosna idzie.
Ja czekam na ewentualną ospę, bo moje dzieciaki miały kontakt z koleżanką, którą wysypało 2 dni po wizycie u nas. Jeszcze tydzień mi został wysypuje po 11 do 21 dni
Welka 18:09, 28 lut 2013

Witam!
Dostajesz ode mnie zwolnienie z lekcji, bo z powikłaniami nie ma żartów. Zaległości w szkole ogarniesz, zdrowie ważniejsze. U mnie w szkole też połowy dzieci nie ma, taki okres na przeziębienia dobry. Zdrowiej w domu
Pozdrawiam
Sebek 19:31, 28 lut 2013

Ehhhh - no i jak tu iść do szkoły jak tyle osób mówi NIE! Ale przynajmniej na ogrodowisku na bieżąco jestem...przynajmniej w wątkach tematycznych No i fajnie jest mieć weekend przez cały tydzień

Pójdę do szkoły w poniedziałek -a jutro pójdę szukać wiosny do ogrodu

A tak w ogóle to sezon ogrodniczy dziś zacząłem Posadziłem pacioreczniki do doniczek... Jak to wszystko wykiełkuje.....to będę miał co robić No i starczy mi na żywopłot kannowy co go planuję w tym roku Powinno wyjść ciekawie....no i ładnie przy okazji.....Przynajmniej mam taką nadzieję
Madzenka 19:37, 28 lut 2013

No to kiedy tniemy wszystko?
Sebek 19:49, 28 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
No to kiedy tniemy wszystko?

Po wizycie w Anglii nauczyłem się wielu rzeczy....między innymi pracuję w ogrodzie kiedy mam na to czas i ochotę

Jak Cię ręce świerzbią (podobnie jak mnie) to jak będzie ładnie tnij już Przecież żywopłot nie uschnie jak go przytniesz tydzień przed czy po terminie jaki zalecają książki czy telewizornia W moim ogrodzie chyba nic nie jest zrobione zgodnie z teorią - praktyka i intuicja górą Czasem się na tym przejadę - bo w tym roku pożegnam m.in. świerka białego albo połowa roślin na bylinówkach zmieni miejsce(teraz chyba już osiedlą się na stałe) - ale ogólnie nie żałuję swoich decyzji przy zakładaniu ogrodu

Także Madżenko - ciachaj graby jak chcesz
Madziarzeszow 20:07, 28 lut 2013

Oj różyczka? to ja polecam taką :-0

Pozdrawiam i życzę zdrówka
Kindzia 20:08, 28 lut 2013

Czytam żeś chory...zdrowiej szybko
Sebek 20:10, 28 lut 2013

Magda - no podobny miałem kolor w poniedziałek

Kasiu - dzięki wielkie Już OK