Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 28 cze 2014

Do góry
A ja właśnie posadziłam budleje bardzo ciemnoniebieskie, prawie czarne, śliczne świece mam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:28, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żeby nie było, że masz wolne, to zmień lawendę na ciemniejsze kwiatkiBardzo ciemnoniebieskie muszom być. Te som za blade.

Jak już Ci radzę to celnie, albo wcale

Danusiu mam ciemną lawendę w obwódkach bukszpanowych... sadzona niedawno, bo mi zdechła...tylko ta jasna przeżyła. Ta rabat jednak przejdzie generalną metamorfozę wiosną, bo usnę z niej budleje, bedzie widac purpurowe buki, dosadzę ciemnych róż i wymienię lawendę Pracę sobie rozłoże na dwa lata. Ta lawenda z powodzeniem może pójśc na przedpłocie, bo posadzona tam viva nie spełnia moich oczekiwań kolorystycznych

Dobrze, ze doradzasz. Nie wiedziąłam dlaczego mi ta lawenda nie pasuje....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 28 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Przy kuchni zaczęło się żółte szaleństwo. Gdybym przewidziała i przesadziła trytomy byłoby miodzio.. a tak zgzyt żółtego przy burgundzie....

I tu kochana bardzo ciemne ostróżki ale to bardzo ciemne, a liliowce bardzo bladożółte
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 28 cze 2014

Do góry
Żeby nie było, że masz wolne, to zmień lawendę na ciemniejsze kwiatkiBardzo ciemnoniebieskie muszom być. Te som za blade.

Jak już Ci radzę to celnie, albo wcale

Zapraszam na fotorelację i zajawkę ogrodu bez trawnika
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:21, 28 cze 2014

Do góry
Zajawka

Ogród bez trawnika z żywopłotami węzłowymi, jesienią w TVN

i pewnie na mojej nowej stronie ogłoszę premierę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:17, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obiecany burgund Astilbe

A, to nowość? Podobną, albo taką samą u Marioli- paniprzyroda widziałam Do kompletu pasowałaby mi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z tą korą to jest tak, jak dużo pustego miejsca na rabacie to kora ładnie wypełnia i zakrywa, robi się estetycznie a nie pusto, ja już kory nie mam dwa lata. Ale pustego miejsca też nie mam, nawet mam posadzone jedno na drugim czyli piętrowo haha ale by się ktoś uśmiał jakby zobaczył.

Przez 3 lata kora u mnie dominowała, Dzięki niej ogród przy młodziutkich nasadzeniach wyglądał jako tako, nawet estetycznie. Przede wszystkim pomogła mi wygrać walkę z chwastami. Teraz gdy mam busz będę Cię naśladowac Danusiu i już jej nie dosypuję, stopniowo będę ziemię kompostować.

Ciekawa jestem tempa w cięciu topiarów i ich liczby
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:47, 28 cze 2014

Do góry
Cocmos i fenkuł

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:46, 28 cze 2014

Do góry
Obiecany burgund Astilbe

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:45, 28 cze 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:44, 28 cze 2014

Do góry
Jest naprawdę trudno, ciasno i trawki utrudniają precyzyjne cięcie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:43, 28 cze 2014

Do góry
Cięłam wszystko po kolei, i bukszpany i cisy, pozostały jedynie wielkie stożki, bo te się tnie nożycami spalinowymi przy listwie.

Wokół bukszpanów trzeba rozłożyć worki, włókninę, cokolwiek, od tego zależy późniejsze łatwe sprzątanie po pracy.

Relacji krok po kroku jako takiej nie robiłam, jedynie kilka fotek. A potem się rozpadało i po fotkach.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:39, 28 cze 2014

Do góry
U mnie ma kilka pędów a na każdym kilka kwiatów.

Burza straszna mnie dogoniła i z cięcia od 16 nici były, nie skończyłam niestety. Ale jakoweś fotki mam
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:27, 28 cze 2014

Do góry
Popatrz jak przygotować glebę pod trawnik tutaj i wybierz właściwe wyjście, masz kilka, ekologiczne i nieekologiczne.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:28, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko te ciemne róże są najładniejsze, stwoerdziłam to w zeszłym roku, mam jeszcze coś fajnego w burgundzie, pokażę jak skomponuję

Łebek mam spocony, nawet nie myślę o zdjęciach, ale polecem zrobić co jest teraz, a na chwilkę przerwa, muszem gdzieś jechać, ale wrócę

Poczekamy zatem cierpliwie na efekt finalny z cięcia. Bardzo jestem ciekawa tego burgundu

Też doszłam do wniosku że ciemne róże są zachwycające. Munstead wood jeszcze u mnei nie kwitła... Poczekam ciepliwie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:13, 28 cze 2014

Do góry
Z tą korą to jest tak, jak dużo pustego miejsca na rabacie to kora ładnie wypełnia i zakrywa, robi się estetycznie a nie pusto, ja już kory nie mam dwa lata. Ale pustego miejsca też nie mam, nawet mam posadzone jedno na drugim czyli piętrowo haha ale by się ktoś uśmiał jakby zobaczył.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:10, 28 cze 2014

Do góry
Muszę policzyć swoje topiary, ciekawe ile na godzinę mi wyjdzie w cięciu. Dzisiaj tniemy 10 godz, od 8 do 18-tej. Zobaczę ile szt.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:08, 28 cze 2014

Do góry
Marzenko te ciemne róże są najładniejsze, stwoerdziłam to w zeszłym roku, mam jeszcze coś fajnego w burgundzie, pokażę jak skomponuję

Łebek mam spocony, nawet nie myślę o zdjęciach, ale polecem zrobić co jest teraz, a na chwilkę przerwa, muszem gdzieś jechać, ale wrócę
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 14:05, 28 cze 2014

Do góry
Moim zdaniem to nie choroba a inne objawy - natury pielęgnacyjnej lub pogodowej.

A;e grzyba nie wykluczam i oprysk Tospinem był pozytywnym działaniem.

Może być też za nisko posadzony, suche powietrze, przypalenia słoneczne.
Sprawdź i odkop w razie czego, oberwij także liście.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:28, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aby tylko wszyscy nie sadzili Umbraculifera, bo się znudzi, koniecznie wymyślajcie jakieś inne drzewa, tyle ich jest

Graby formowane, hi hi.
Dzieki Tobie mam borowo-amarantowe róźe. Wiosną nabyłam drogą kupna munstead wood , othello, gospel, leonardo da vinci a teraz astrid von graffin, gothe, ascot, burgundy ice. i to jeszcze nie koneic. Zaraziłaś mnie miłością do tych pienych ciemnych róż. Miłośc do porcelanowo-różwoych austinek również dzieki forum
Na forum jest przecież piekny wątek i artykuł o różach w tych kolorach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies