Widziałam dwukolorowe Ale w cętki to nie u mnie niestety nie mają szans przeżycia bo ślimak wszystko zje nawet w donicach. Boję się o jeżówki które dostałam. Granulki w ruchu.
Kosmosy u mnie rosna na ok. 1,8 m. Nie wiem, jaka Ty masz odmiane. Jesli u Ciebie tez tak urosna, to na pewno zdominuja te mlode trawy. Poza tym bez podpor moga sie pokladac. Trawy w tym roku az tak bardzo nie przybiora na masie. Dopiero w przyszlym roku bedzie ich wiecej.
Kosmosy moglabys posadzic bardziej z tylu, a w tym miejscu, w ktorym one sa teraz na tej fotce posadz moze Gaure lub jakas jednoroczna rosline, np. Gaillardia, Osteospermum?
Basiu, Są różne opinie co do siewu czosnków, jedni radzą natychmiast po zbiorze, inni po wysuszeniu we wrześniu na rozsadnik. Spróbuję i tak i tak. Nasion wszak jest sporo.
Moje nasiona jeszcze na patykach na rabacie.
Schylanie też zabronione! Jeśli to tylko z przysiadu, na zgiętych kolanach. Siedzenie w samochodzie najbardziej męczy kręgosłup, to najgorsza pozycja. Na bóle są plastry z morfiną, ale..... ja na nią źle reaguję.
Bez dokładnego obejrzenia rezonansu magn. dobry masażysta nie powinien Ciebie dotknąć. Masaż to nacisk, nieodpowiednie miejsce i .... kłopot, może dojść do paraliżu. Szczególnie przy przepuklinach, jak jest ucisk na przechodzące pomiędzy kręgami nerwy. To te przepukliny powodują różne dolegliwości (drętwienie, ból, nietrzymanie itp.). UWAŻAJ NA SIEBIE. A uśmiech zawsze potrzebny i najlepiej leczy .
Jadę się naprawiać a Ty załatwiaj sobie skierowanie do CRK na cito.
Pamiętaj TO OGRÓD JEST DLA CIEBIE a tylko trochę Ciebie dla ogrodu!
cudna ta naparstnica , moje nie są takie śliczne