Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

nawigatorka 08:50, 25 cze 2017

A jakie jezowki planujesz na brzozowej? Kosmosy planujesz wyśpiewać corocznie? Bo jeśli na jeden rok mialybybyc to moznabke połączyć z jezowkami ale jeśli chcesz Kieć je na stałe to dalabym albo kosmosy albo jezowki z preferencja na te drugie
Johanka77 08:55, 25 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
A jakie jezowki planujesz na brzozowej? Kosmosy planujesz wyśpiewać corocznie? Bo jeśli na jeden rok mialybybyc to moznabke połączyć z jezowkami ale jeśli chcesz Kieć je na stałe to dalabym albo kosmosy albo jezowki z preferencja na te drugie

Asia, docelowo jeżówki. Ale że mam je jeszcze w kłączach, a kwiatka mi się chce, to pomyślałam o kosmosach.

Tylko zastanawiam się, czy ten ich koper nie zdominuje mi traw ...

A jeżówki takie
Johanka77 09:36, 25 cze 2017

Makusia napisał(a)
Brzoza pierwsza klasa!

Brzoza to już trzecia klasa! Promocja jest i czerwony pasek też
Anda 10:02, 25 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
A może te kosmosy na brzozową pomiędzy miskanty a Hakone?
Choć w sumie jeżówki planowałam tam...
Jeżówki mam teraz kupowane w B. I nie wiem, czy nie za późno z ich sadzeniem. Pisze wiosna

Jestem

Kosmosy u mnie rosna na ok. 1,8 m. Nie wiem, jaka Ty masz odmiane. Jesli u Ciebie tez tak urosna, to na pewno zdominuja te mlode trawy. Poza tym bez podpor moga sie pokladac. Trawy w tym roku az tak bardzo nie przybiora na masie. Dopiero w przyszlym roku bedzie ich wiecej.
Kosmosy moglabys posadzic bardziej z tylu, a w tym miejscu, w ktorym one sa teraz na tej fotce posadz moze Gaure lub jakas jednoroczna rosline, np. Gaillardia, Osteospermum?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:03, 25 cze 2017

Johanka77 napisał(a)

Asia, docelowo jeżówki. Ale że mam je jeszcze w kłączach, a kwiatka mi się chce, to pomyślałam o kosmosach.

Tylko zastanawiam się, czy ten ich koper nie zdominuje mi traw ...

A jeżówki takie

Tez mam takie jezowni, bardzo ladne sa, ale zakwitna Ci dopiero w przyszlym roku. Fajnie sie wysiewaja Miedzy trawami beda pieknie wygladac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 10:05, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Jestem

Kosmosy u mnie rosna na ok. 1,8 m. Nie wiem, jaka Ty masz odmiane. Jesli u Ciebie tez tak urosna, to na pewno zdominuja te mlode trawy. Poza tym bez podpor moga sie pokladac. Trawy w tym roku az tak bardzo nie przybiora na masie. Dopiero w przyszlym roku bedzie ich wiecej.
Kosmosy moglabys posadzic bardziej z tylu, a w tym miejscu, w ktorym one sa teraz na tej fotce posadz moze Gaure lub jakas jednoroczna rosline, np. Gaillardia, Osteospermum?

Dzięki. Rada cenna, szukam dalej tego kosmicznego miejsca

Albo dam na prawy bok tej rabaty, bo tam dość pusto. A w końcu i kosmosy jednoroczne.
Johanka77 10:06, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Tez mam takie jezowni, bardzo ladne sa, ale zakwitna Ci dopiero w przyszlym roku. Fajnie sie wysiewaja Miedzy trawami beda pieknie wygladac.

To sądzę tam
sylwik69 14:16, 25 cze 2017

Fajne zakupy i pomysł na brzozową ja też posiałam kosmosy i jestem ciekawa czy same się rozsieją na skarpie...byłoby super intrygują mnie te ciemne,czekoladowe ale nie spotkałam nigdzie.Szałwia i stipa to super duet! ta wyższa to chyba Caradonna,jest wiele odmian w zależności od koloru i wysokości do jakiej dorastają
malkul 17:03, 25 cze 2017

Ta jeżówka raczej wysoka moim zdaniem chyba za wysoką do hakone będzie . Sprawdź docelowe wysokości. I lepiej sadz w planach lub nieładzie a nie tak rytmicznie.
Johanka77 17:13, 25 cze 2017

malkul napisał(a)
Sprawdź docelowe wysokości. I lepiej sadz w planach lub nieładzie a nie tak rytmicznie.

HAHAHA! Jaka dyplomacja