A jakie jezowki planujesz na brzozowej? Kosmosy planujesz wyśpiewać corocznie? Bo jeśli na jeden rok mialybybyc to moznabke połączyć z jezowkami ale jeśli chcesz Kieć je na stałe to dalabym albo kosmosy albo jezowki z preferencja na te drugie
Kosmosy u mnie rosna na ok. 1,8 m. Nie wiem, jaka Ty masz odmiane. Jesli u Ciebie tez tak urosna, to na pewno zdominuja te mlode trawy. Poza tym bez podpor moga sie pokladac. Trawy w tym roku az tak bardzo nie przybiora na masie. Dopiero w przyszlym roku bedzie ich wiecej.
Kosmosy moglabys posadzic bardziej z tylu, a w tym miejscu, w ktorym one sa teraz na tej fotce posadz moze Gaure lub jakas jednoroczna rosline, np. Gaillardia, Osteospermum?
Fajne zakupy i pomysł na brzozową ja też posiałam kosmosy i jestem ciekawa czy same się rozsieją na skarpie...byłoby super intrygują mnie te ciemne,czekoladowe ale nie spotkałam nigdzie.Szałwia i stipa to super duet! ta wyższa to chyba Caradonna,jest wiele odmian w zależności od koloru i wysokości do jakiej dorastają
Ta jeżówka raczej wysoka moim zdaniem chyba za wysoką do hakone będzie . Sprawdź docelowe wysokości. I lepiej sadz w planach lub nieładzie a nie tak rytmicznie.