Powiedzmy że bukszpan przetrwał jako tako.
Wszystkie trawy są fajne. Śnieg mi z nich już zrobił naleśniki. Ale jak było mniej śniegu to pięknie wyglądały. A teraz jest pięknie i bez traw. Bez stojących traw. Śnieg pokrył wszystko jest jak w bajce.
Pamiętasz ? takie zdjęcie wstawiłam na forum chyba 8 lat temu.... Dziś znów było tak ślicznie że poszłam zrobić zdjęcia. Śnieg jak puszek po kolana super się w tym chodzi.
Klikasz "do koszyka" a potem klikasz w koszyk, musi się otworzyć koszyk. Nad napisem "zamawiam" jest kwadracik
"Mam kupon rabatowy"
wpisujesz : ogrodmarzen i klikasz "użyj".
Dla nowych osób odwiedzających mój wątek, także osoby niezalogowane zapraszam do zakupu mojej nowej książki z 25% rabatem OGRODMARZEN (po wrzuceniu do koszyka), znajdziecie tam na pewno wiele nowych porad i nowych zdjęć.
Dzisiaj nie mam siły kontynuować c.d. Wczoraj za długo siedziałam.
Sylwio, oczywiście od razu coś zakupię i postawię choćby na oknie Też lubisz prymulki?
A moje jakoś się ociągają. Przed niedzielą je oglądałam i nic, nawet pączka nie było. Teraz już nie chcę ich odgrzebywać ze śniegu, skoro je przysypało troszkę. Od wtorku już ocieplenie, może ruszą.
Zimuje, kiedyś gdy zimy były mroźniejsze nie wytrzymywał w całości, odbijał albo się wysiewał. Siewki znajdowałam nieopodal. Te zimują, ale teraz idą wielkie mrozy więc zobaczymy. Lubię go też do donic w kompozycjach.
Martku, super pomysł, planuję leżenie na kocykach wśród falujących tulipanów w trawniku, ale wieczory - to dopiero pomysł! Będę dyskutować w niedzielę o pomysłach na ten sezon z Michałem
Instrumencikiem to będą odgłosy przyrody, szkoda je zagłuszać Oglądamy wtedy zachody słońca.
Domek, jakiś jest, ale nie ten docelowy jeszcze, a teraz będziemy szykować kawiarenkę. Żeby milej było
Do doświetlania roślin służą specjalne lampy mające zbliżone parametry do światła słonecznego. Ale obecnie wiem, że ledowe też się do tego nadają, ale czy pasek? hmm nie wiem.
Ustawienie za dużo czerwonego moim zdaniem, powinno być pełne spectrum.
niebieskie długość fal 420 nm