Ogród węzłowy, oczywiście stałe poszerzanie prostokąta, aby zmieściły się obwódki
W dalszej kolejności donice obsadziłam na blady róż i ciemny róż, w połączeniu z czarnym. Kordyliny dostałam niesamowicie ciemne. Wydaje mi się, że to odmiana 'Dark Star' - nigdy takiej nie miałam, poszła na zimowanie do namiotu w cieple.
Wspominając kwiecień, moje działania zmierzały do wydzierania coraz większych powierzchni na rabaty.
Poszerzyłam rabatę astrową, wymyśliłam ogród węzłowy. Zrobiłam kwadraty z wazą i ambrowcami.
Tu będą kwitły przebiśniegi, ciemierniki, prymulki.
Powiedzmy że bukszpan przetrwał jako tako.
Wszystkie trawy są fajne. Śnieg mi z nich już zrobił naleśniki. Ale jak było mniej śniegu to pięknie wyglądały. A teraz jest pięknie i bez traw. Bez stojących traw. Śnieg pokrył wszystko jest jak w bajce.
Pamiętasz ? takie zdjęcie wstawiłam na forum chyba 8 lat temu.... Dziś znów było tak ślicznie że poszłam zrobić zdjęcia. Śnieg jak puszek po kolana super się w tym chodzi.
Klikasz "do koszyka" a potem klikasz w koszyk, musi się otworzyć koszyk. Nad napisem "zamawiam" jest kwadracik
"Mam kupon rabatowy"
wpisujesz : ogrodmarzen i klikasz "użyj".
Dla nowych osób odwiedzających mój wątek, także osoby niezalogowane zapraszam do zakupu mojej nowej książki z 25% rabatem OGRODMARZEN (po wrzuceniu do koszyka), znajdziecie tam na pewno wiele nowych porad i nowych zdjęć.
Dzisiaj nie mam siły kontynuować c.d. Wczoraj za długo siedziałam.
Sylwio, oczywiście od razu coś zakupię i postawię choćby na oknie Też lubisz prymulki?
A moje jakoś się ociągają. Przed niedzielą je oglądałam i nic, nawet pączka nie było. Teraz już nie chcę ich odgrzebywać ze śniegu, skoro je przysypało troszkę. Od wtorku już ocieplenie, może ruszą.