Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 04 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Mirka, wciąga mnie ten Twój serial

hehehe mnie też bo mam straszne zaległości

zaraz fotek mi braknie

a bratki w czerwcu widziałaś ?
wielkokwiatowe doskonale sobie dają radę z upałami ale muszą mieć mokro, natomiast te drobne już w większości wywaliłam i pierwsze nowe nasadzenia zrobiłam,
moje pelargonie nie gotowe więc uległam i kupiłam petunie - słabość jakąś mam

i czas na maki

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:27, 04 cze 2017

Do góry
Ewik, Twoja ulubienica już też u mnie kwitnie:

Przyjemnie mnie zaskakuje w tym sezonie Wildeve. Ma naprawdę wieeelkie kwiaty. Krzaczek nie jest zbytnio zgrabny, ale przynajmniej już nie leży na podłodze:

Tak samo jak The Prince. Kwiaty ma wielkosci mojej dłoni, chociaż nie jest tak intensywny w kolorze jak poprzedniego sezonu:

Ładnie i mocno pachnie Sharifa Asma:

Zapachem czaruje też lubiana na O. Munstead Wood:

Ogród Małej Mi 2017 23:23, 04 cze 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

A to goździk pachnący?

Bardzo SŁABO I SUBTELNIE..
I ten też..

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:23, 04 cze 2017

Do góry
Zciełam seslerię h., glównie przy rózach to było potrzebne bo biedulki chyba juz nie miały czym oddychać

Dzwoneczki i ostrózki lada moment

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:22, 04 cze 2017

Do góry
Jana napisał(a)
Miro działasz w ogrodzie? u mnie znowu pada, gdzie to słońce? było dwa dni

Jana działam tyle że u mnie były upały ostatnio i mam nadzieję że i u Ciebie było słoneczko - dziś wieczorem popadłam ale dobrze

jarzmianka w 3 miejscu rozgościła się ładnie

orliki kończą - jestem zadowolona bo sporo się ich nasiało w ogrodzie i niech się dalej sieją
wiem już jakie chcę - jeszcze białe i koniecznie duże z ostrogami jak dla mnie prawdziwe orliki właśnie tych nie mam

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:20, 04 cze 2017

Do góry

naparstnica zostala mi sie jedna...i to siewka od kolezanki... a kupiłam w tamtym roku 3 białe...
ale tak mi się spodobały że zakupiłam 3 kolejne, szczególnie że zaintrygował mnie obiecany kolor - sliwkowy... zobaczy sie...

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:19, 04 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Na Szekspira czekam z niecierpliwością u siebie. Wedgwood się najlepiej przyjęła i zapowiada się nieźle, jak się u Ciebie sprawuje?
Z dzisiejszych portretów zainteresowała mnie White Morsdag. To Twoja nówka?

Szekspir w zeszłym sezonie nie pokazał siebie wcale. A w tym, jak widzisz, ruszył z kopyta. Madrzenka go bardzo lubi i już chyba wiem dlaczego Śliczny jest, wyrazisty. Chociaż ja i tak na razie wolę Falstaffa.

Wedgwood Rose ma wiotkie wyginające się długaśne pędy. Można ją poniekad prowadzić jako pnącą. Dlatego dostała u mnie kratkę stalową jako podpórkę. Rośnie u mnie trzeci sezon i wciąż nie wiem, czy ją kocham. Nie ma takiego innego piwoniowego kwiatka jak u niej, no ale zazwyczaj te cudowne kwiatuszki patrzą w dół, albo wyglądają trochę niedbale, bo płatki ma dosyć delikatne. Nie mam wrażenia "wow", kiedy patrzę na cały krzew, tylko pojedyncze kwiaty na razie zachwycają. Może jeszcze się rozkręci?

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:16, 04 cze 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Mira pokaż jakieś foty... błagam

Radziu dla Ciebie wszystko - przepraszam że tyle czekałeś no ale żeby były foty musi być praca ogrodowa a tej byyyyyyyło że już sił brakła na utrzymanie aparatu

u mnie stale gdzieś jakaś skrzynka leży albo coś trzeba przekopać, wysadzić przesadzić albo własnie rozmnożyć

dla Ciebie bukiecik

czosnek glówkowaty warto sadzić w grupach wszędzie - w tym sezonie niestety nie dosadziłam i ale mała grupka jest

dale przechowałam i wysadziłam to i są

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:15, 04 cze 2017

Do góry
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:13, 04 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)

I to jest to!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:12, 04 cze 2017

Do góry
Modziłam, modziłam i nic więcej nie wymodziłam... Jakoś trudno mi się przekonać do czegoś innego.
Miskanta zostawiam. Reszta to buksy i trawa, którą trzeba nazwać
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:11, 04 cze 2017

Do góry
Róże zaczynaja spektakl. Nie tylko każdego dnia rozwijają sie kolejne paki ale te co były pakami rano to w południe są już pieknie rozwiniete

Munstead Wood

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 04 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)
Sporo się działo, jakieś pięknoty nowe są?

Ano są, na razie sobie rosną, post powyżej napisałam jak się rozgoszczą to pokażę - oczywiście same byliny, połowa zachcianki można tu filozofować że trzeba ograniczać gatunki, pięknie komponować plamami - a co tam jak ma się naturę zbieracza to przepadło
no bo nie myślałam np. żeby kupić ciemiernik cuchnący, ale nadeszła Pszczółka i wygłasza peany nam nim że koniecznie mus mieć - no to jak Pszczółki nie słuchać

Dmuszek się przechował w szałwii

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:04, 04 cze 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

A to nie pajączki?
Pozdrawiam.

taka banda ? nie wiem pierwszy raz takie widziałam

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:02, 04 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mira, Twoi fani doskonale wiedzą, że w czasie najdłuższych dni i najkrótszych nocy przepadasz w ogrodowych czeluściach.
Piękne te pierwiosnki. Misterne takie. Czyśćcem (zawsze mam problem z wymówieniem i napisaniem ) zaraziłam się w ogrodzie Gabrysi. Zrobiłam z niego kawałki obwódek, ale w tym roku uszy miał jakieś mniejsze i z lekka go zdeformowało. Może domaga się odmłodzenia?.
U mnie straszna susza. Od miesiąca nie padało. Pomidory rosną piękne, ale koper zżarła mszyca, kiepsko wzeszła fasolka i musiałam robić dosiewki. Dziwny ten rok.
PS.Zbiorcze spotkania zawsze mają ten minus, że trudno się sensownie skomunikować.
Wciąż liczę na to, że może zaliczać będziesz w pobliżu turniej szachowy albo niespiesznie podziwiać będziesz uroki kotliny. I będzie okazja spotkać się na ogrodniczych pogaduchach. Teraz miałyście okrutny maraton podróżniczy i nie miałam już śmiałości występować z propozycjami.

Hania fani..... fakt w czerwcu mam zwykle spotkania rodzinne to i laptopa nie widzę a czasem coś wypatrzę na telefonie ale to tylko w przelocie.

Jak długo masz tego czyśca aż tak szybko sie nie wyradzają
kup odmianowego warto - a masz gdzie buszować przyznam
U mnie też ostatnio upały mocne i duże różnice temperatur dzień/noc podlewałam w tym tygodniu 2 x i już mi się woda pokńczyła a tu dziś był deszczyk - ciut podlało

pewnie zmyło te robaki
skrzypu mi nie brakuje chyba zrobię gnojóweczkę tylko musze poczytać na co bo już pokrzywę zużyłam , mam gotową z żywokostu i herbatkę czas na skrzyp

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 04 cze 2017

Do góry
mira napisał(a)

jakieś zwierzątka mi się zamotały przy bodziszku nie wiem co to

A to nie pajączki?
Pozdrawiam.
Ogródkowe perypetie:) 22:59, 04 cze 2017

Do góry

ale będzie cudo jak zakwitnie ta róża

i zobacz kogo Iga oprowadzała po ogrodzie u Kasi

Buziaki Kochani i jeszcze raz bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:58, 04 cze 2017

Do góry
no juz , juz, macie wygłodniałe kociaki cos na schrupanie

Uwielbiam tę piwonię - w słońcu, wieczorem i w pąku...

Kwiaty we włosach 22:58, 04 cze 2017

Do góry
szałwia lekarska się uratowała, a w tamtym roku była taka dorodna kępa,

nowy rojnik i oczywiście malutki różowy goździk

na pierwszym planie wiąz

następna róża na tej rabacie co wiąz

Ogródkowe perypetie:) 22:54, 04 cze 2017

Do góry

podoba mi się ta zwiewność i delikatność choin
Buziak dla Oleńki za wspaniałą i troskliwą opiekę nad Igunią

świetny macie taras, a mebelki ładne, praktyczne i baaaardzo wygodne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies