Rok 2015.Mamy sporą różnicę poziomów, a ja nie chciałam robić skarpy, jest u wszystkich sąsiadów i zajmuje sporo miejsca. Mamy wymurowane murki oporowe. Większość roślin w nich posadzonych to formowane lub niewielkich rozmiarów iglaki. To miejsce jest mocno nasłonecznione, ale różne kosodrzewiny, formowane świerki i jałowce dają sobie tu radę. Urozmaiceniem jest lawenda, która kwitnie z małą przerwa do samych mrozów.
Busz...
Jesienią wiśnie ida out i szukam wysoko szczepionych platanów Alpens Globe.
Koniec, nie podobają i się! Wprowadzają bajzel na rabatach. Dla tygodnia kwitnienia nie bedą mnie denerwować cały rok
Minerva mam na nią nerwa Przypala ja po jednym dniu, nie polubmy sie
Doctor du Jamain
Najpierw malinowy a stopniowo będzie coraz bardziej bordowo-fioletowy. Mój ulubieniec
Zaczyna Queen of Sweeden i The Alnwick Rose (moja ulubienica) - ma większe kwiaty od Queen
Niebieskie róze nie zakwitna z z czosnakimi, rozminęły się a werbena i perwskia tez je ominie
Rapsody in blue
Rozczarowanie sezonu (drugiego z rzędu ) Cardinal Richelieu. Pojedyncze kwiaty ładne ale cąły krzak wiotki, nieregularny i po prstu brzydki. Dobrze, ze rośnie w kącie
Rok 2015. Rabata na froncie.
W miejscu usuniętych runianek posadziłam irgę płożącą 'Major', a miejsce żurawek przy dzbanach zajęła szałwia omszona 'Caradonna' i lawenda. Rosną tam do dzisiaj i jak dotąd nie szkodzą im opuchlaki, które niestety są do tej pory w moim ogrodzie. Dosadziłam również rozchodniki.