Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

frezja 19:41, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
To spróbuj Każdy sposób dobry jak są efekty.

Krzewuszki bardzo łatwo się ukorzenia
Mirka 19:48, 20 cze 2017

Haniu nie daję rady chwasty mam po kolana.W sobotę pieliłam w kulkach bukszpanowych to musiałam ich szukać i uważać aby nie wyrwać. Od poniedziałku mam 2 tyg.urlopu to z em wszystko ogarniemy☺Kłosowiec tak mi się wysiał że nawet w trawkach rośnie i ciężko to wyrwać. Naparstnicę siałam tylko raz jak mi nasionka przysłałaś a teraz sieje się jak gopia☺Ostróżki u mnie nie chcą rosnąć.
Mirka 20:02, 20 cze 2017

frezja napisał(a)

Krzewuszki bardzo łatwo się ukorzenia
Wiem Ewa że łatwo. Ale u mnie im nie pasuje ziemia.
frezja 20:07, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
Wiem Ewa że łatwo. Ale u mnie im nie pasuje ziemia.

To inna sprawa.
Anabell 23:26, 20 cze 2017

Ostróżki lubią dobra ziemię, wolą gliniastą.
Rosną też na dobrze uprawionej piaszczystej ale prawie co dzień wody potrzebują.

ElzbietaFranka 23:33, 20 cze 2017

Sa takie kwiaty, choc bys sie .... to nie beda rosly i koniec. Ja tez nie lubie naparstnic za to bardzo,lubie ostrozki i nie chca u mnie rosnac.

Do klematisow tez nie mam reki, ale zafascynowana nie wiem u kogo gdzies na slasku polaczenie roz z klematisami i w tym roku kupilam 4 co z tej uprawy bedzie nie wiem. W kazdym razie duzo czytalam na ten temat i chyba robilam troche bledow w uprawie.
Nie wolno sie porywac na wyszukane okazy zaczynac trzeba od najbardziej nie wymagajacych a bedzie dobrze.

Zobacze zeby nie zapeszyc rosna dobrze.
Mirka 10:18, 21 cze 2017

Anabell napisał(a)
Ostróżki lubią dobra ziemię, wolą gliniastą.
Rosną też na dobrze uprawionej piaszczystej ale prawie co dzień wody potrzebują.

To ja im dołków nie zaprawiałam .Wysieje znów nasionka i tym razem postaram im się dogodzić

Zobacz jaką mam stipe g w tym roku.Wnerwia mnie i chyba się pożegnamy
Mirka 10:24, 21 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Sa takie kwiaty, choc bys sie .... to nie beda rosly i koniec. Ja tez nie lubie naparstnic za to bardzo,lubie ostrozki i nie chca u mnie rosnac.

Do klematisow tez nie mam reki, ale zafascynowana nie wiem u kogo gdzies na slasku polaczenie roz z klematisami i w tym roku kupilam 4 co z tej uprawy bedzie nie wiem. W kazdym razie duzo czytalam na ten temat i chyba robilam troche bledow w uprawie.
Nie wolno sie porywac na wyszukane okazy zaczynac trzeba od najbardziej nie wymagajacych a bedzie dobrze.

Zobacze zeby nie zapeszyc rosna dobrze.
Elu ja raczej nie porywam się z motyką na słońce w doborze roślin.Podobają mi się róże ale ich nie mam.Pewnie by u mnie nie chciały rosnąć.Ale za to mam dużo roślin przetestowanych na mojej ziemi i takie sądzę np.trawy,hortensje,naparstnice,jeżówki.serby,sosny ,brzozy,cisy i wiele wiele innych
ElzbietaFranka 13:52, 21 cze 2017

Wlasnie o to chodzi. Trzeba sadzic rosliny te co lubimy i na dodatek ktore chca rosnac na glebie ktora u nas jest, wiatry wschodnie zachodnie. Wszystko trzeba wziac pod uwage.
Mirka 18:29, 21 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Wlasnie o to chodzi. Trzeba sadzic rosliny te co lubimy i na dodatek ktore chca rosnac na glebie ktora u nas jest, wiatry wschodnie zachodnie. Wszystko trzeba wziac pod uwage.
Elu i tego się trzymam nic na siłę nie sadzę

Rozplenice a pomiędzy nimi miliony siewek werbeny.Ciekawa jestem efektu jak zakwitną