Haniu nie daję rady chwasty mam po kolana.W sobotę pieliłam w kulkach bukszpanowych to musiałam ich szukać i uważać aby nie wyrwać. Od poniedziałku mam 2 tyg.urlopu to z em wszystko ogarniemy☺Kłosowiec tak mi się wysiał że nawet w trawkach rośnie i ciężko to wyrwać. Naparstnicę siałam tylko raz jak mi nasionka przysłałaś a teraz sieje się jak gopia☺Ostróżki u mnie nie chcą rosnąć.
Sa takie kwiaty, choc bys sie .... to nie beda rosly i koniec. Ja tez nie lubie naparstnic za to bardzo,lubie ostrozki i nie chca u mnie rosnac.
Do klematisow tez nie mam reki, ale zafascynowana nie wiem u kogo gdzies na slasku polaczenie roz z klematisami i w tym roku kupilam 4 co z tej uprawy bedzie nie wiem. W kazdym razie duzo czytalam na ten temat i chyba robilam troche bledow w uprawie.
Nie wolno sie porywac na wyszukane okazy zaczynac trzeba od najbardziej nie wymagajacych a bedzie dobrze.
Elu ja raczej nie porywam się z motyką na słońce w doborze roślin.Podobają mi się róże ale ich nie mam.Pewnie by u mnie nie chciały rosnąć.Ale za to mam dużo roślin przetestowanych na mojej ziemi i takie sądzę np.trawy,hortensje,naparstnice,jeżówki.serby,sosny ,brzozy,cisy i wiele wiele innych
Wlasnie o to chodzi. Trzeba sadzic rosliny te co lubimy i na dodatek ktore chca rosnac na glebie ktora u nas jest, wiatry wschodnie zachodnie. Wszystko trzeba wziac pod uwage.