Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Linia kroplująca czy taśma kroplująca-różnica 14:30, 23 cze 2014

Do góry
Rysiek napisał(a)
Czy linie kroplującą z kompensacją się odpowietrza ?

Zakłąda się pustą, puszcza wodę po podłączeniu, po co odpowietrzanie. Chyba że chodzi o zimę i konserwację na zimę, Owszem cały system trzeba opróżnić z wody, linię też przed większymi spadkami temperatur.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:29, 23 cze 2014

Do góry
Sprawdź, regulacja wysokości ustawienia noży powinna być w każdej kosiarce w okolicy kół, Kół się nie wymienia, tylko wajchą podnosi lub opuszcza noże.
Trawnik na glebie z wykopu 14:25, 23 cze 2014

Do góry
Sarahcon napisał(a)
A może być obornik granulowany? Sąsiedzi mogą narzekać na zapach.

Nie, bo to zbyt mało materii organicznej, granulki możesz dodawać do dołka podczas sadzenia róż, albo do podsypania, ale nie do naprawy tak dużego błędu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:22, 23 cze 2014

Do góry
Dziękuję za tak radosną fotkę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:21, 23 cze 2014

Do góry
Nadmieniam, żeby cię pocieszyć, że pracy nie zabraknie, za chwilkę przekwitną naparstnice i co dalej?
Ogród z lustrem 14:17, 23 cze 2014

Do góry
Będzie realizacja, ale relacji zdjęciowej może nie być. Na razie nawet nie ma co pokazywać, ogrodzenie? hałdy ziemi? nieciekawe.
Eksperymentarium 14:15, 23 cze 2014

Do góry
Wpadłam na tę pyszną i obiecaną kawę... mniam, chętnie bym spróbowała w realu, kiedyś pewnie da się

Mój projekt zrealizowałaś świetnie i wcale nie jest wszystko takie małe, wygląda doskonale, a już miłorząb no to wysoki...do nieba

Bardzo to ładne i dopracowane, no pewnie, że zawsze można dodawać, wchodzą nowości, pokazuję nowe rośliny, ktoś inny tez coś kupuje..można korzystać i sadzić, dosadzać.

Masz tylko jeden malutki szczególik, muszę ci poradzić, źle nawozisz, pewnie siewnikiem na kółkach i trawnik wyszedł w pasy... niby nic takiego, nauczysz się nawozić dobrze. Teraz podsyp te jasne miejsca i podlej, potem się wyrówna I tyle znalazłam.. nic.
Ogród z lustrem 14:06, 23 cze 2014

Do góry
Nie wiem czy będą.
Obserwowanie wątków 14:05, 23 cze 2014

Do góry
Także sama do siebie nie możesz wysłać wiadomości.
Obserwowanie wątków 14:04, 23 cze 2014

Do góry
Jak piszesz sama to wiesz, że piszesz i nie ma tego w powiadomieniach. Powiadomienia powiadamiają cię że ktoś inny napisał coś u ciebie I tak ma być, Ciebie samej nie powiadamia o własnych wpisach.
Różany ogród - raj na ziemi 14:02, 23 cze 2014

Do góry

Magdalena - Różany ogród - raj na ziemi

Podpowiedź w sprawie linku w podpisie. Wystarczy CYTUJ i skopiuj link powyżej bez słowa quote. Wklej w podpisie w swoim profilu.
Różany ogród - raj na ziemi 14:01, 23 cze 2014

Do góry
Odnośnie żywopłotów wybór jest ogromny, iglaste, liściaste, mieszane. Możesz prowadzić je w sposób formalny lub swobodny. Odnośnie gatunków masz tutaj podpowiedzi.

https://www.ogrodowisko.pl/tag/zywoploty

Ogród z lustrem 12:24, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na pewno,zwłaszcza, że o niego dbamy już kolejny rok
A na dodatek zaprojektowałam ogród dokupiony do tego miejsca i jest dwa razy większy

prosimy o zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:26, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękna ta ?ostróżka? na Danusi zdjęciu. Ma jakąś dokładniejszą nazwę?
Czy wymaga od Ciebie specjalnej troski i na jakim stanowisku u Ciebie rośnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:03, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poprzednie kolory

Wszystko piękne, zadbane - to już u Ciebie Danusiu norma , ale te zdjęcia są cudowne.
Chyba przez te burgund kolory Wspaniałe. I te roślinki takie czyste, błyszczące.
Chciałabym tak. U mnie póki co ulicy brak i pełno kurzu tylko. Samochody się rozpędzają, pomimo ograniczenia prędkości i tumany pyłu pozostawiają
Studnia w ogrodzie 09:21, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dwa kręgi to są tylko na wierzchu, a pompa jest głęboko w wąskiej rurze, Witek na szybko narysował mi przekrój takiej studni. Jeśli to taka, to dwóch pomp nie włożysz, bo się nie da.

wielkie dzięki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:22, 23 cze 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)
Pani Danusiu bardzo lubię ogrodowisko,a program "maja w ogrodzie" z pani udziałem to juz wiśneka na torcie.
Po raz kolejny wracam do pani ogrodu w poszukiwaniu natchnienia. Koparki i inne straszydła już jakiś czas temu opuściły mój ogród a ja teraz tułam się od ogrodu do ogrodu forumowiczów i szukam pomysłu.
Po wielkim hura powoli opada mi entuzjazm - zplanowanie to jedno ale tezeba jeszcze znaleźć czas na wykonanie... urlop się zbliza mam nadzieję, że do tego czasu zdecyduje się czego chce u siebie w ogrodzie (a raczej czego nie ususze na amen)
póki co spaceruje po Pni pięknym ogrodzie i delektuję się widokami

a propos ozdobnych kul czy kamieni w ogrodzie - pamiętacie jak kiedyś w ogrodach rządziły krasnale ogrodowe???
dobrze, że moda zmienną jest, zawsze się bałam tych krasnali

Dziękuję za odwiedziny i słowa miodek na pewno coś zdecydujesz, ale czy dobrze? Przekonasz się.

Krasnale też są dla ludzi, każdy ma to co lubi i nie wolno krytykować. Żeby było ciekawie, to na CHFS wracają gnomy, ale malowane przez znane osobistości ogrodniczego świata I nie jest to już takie "faux pas"
Choroby trawnika 08:16, 23 cze 2014

Do góry
Masz jeszcze jaśniejsze plamy, dolewaj tam wodę, bo może za sucho jest albo po prostu tam się posypało mniej nawozu i widać różnicę.

Też jestem ciekawa co to jest ten nawóz zagęszczający trawnik, czy aby to nie jest tylko hasło reklamowe?

Na zagęszczenie trawnika ma wpływ głównie częste koszenie no i odpowiednia ilość nasion wysiana na m2.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:09, 23 cze 2014

Do góry
Wysokość koszenia młodego trawnika musi być wyższa, tak nisko jak piszesz, a nawet niżej, kosi się trawniki na polach golfowych, ale tam gatunki traw są zupełnie inne, i kosi się codziennie.

Taki trawnik z siewu kosimy inaczej niż Ty chcesz robić. Niskie koszenie spowoduje ścięcie "zielonych piórek) zostanie tylko "rżysko i ściernisko". trawa nie będzie miała czym asymilować

Koś po prostu dostosowując stopnie koszenia w swojej kosiarce, zrób próbę, na średni, potem na najwyższy poziom, bo może akurat dokładnie nie masz takiej wysokości co do milimetra. Z tego się nie strzela, to się robi też na wyczucie a nie z miarką w ręku

Także jeśli są upały, warto zostawić nieco wyższy trawnik, bo jest młody i nie będzie tak wysychał. Po prostu podejdź do tego nie tak sztywno, co do centymetra i wyluzuj

Artykuły do podszkolenia się na tematy trawnikowe - do poczytania i zapamiętania lub do zaglądania jak coś potrzeba

https://www.ogrodowisko.pl/tag/trawnik
Robinia akacjowa 08:04, 23 cze 2014

Do góry
Wyrzucić i nie żałować, ja bym nigdy tego chwasta już nie posadziła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies