Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

ryska 16:26, 23 cze 2014

Dziękuję Danusiu za wizytę w moim skromnym ogródku. Często do Ciebie zaglądam po cichu i zachwycam się tym co stworzyłaś. Podziwiam Cię jako zawodowca ale i jako człowieka, który tak cudownie jednoczy. Pozdrawiam
malgorzata_s... 19:43, 23 cze 2014

Ania ma świętą rację że my bez Ciebie jak te baranki Ja dodam jeszcze że bez Ciebie nas by nie było wcale. To forum spełniło moją olbrzymią ochotę na poznawanie ludzi z podobną pasją, pragnieniami i pomysłami na życie
Podróżuję teraz po Polsce odwiedzając cudownych ludzi,oglądając cudowne miejsca które stworzyli i zawsze będę pamiętać komu to zawdzięczam
Było mi szalenie miło spotkać Cię osobiście i przekonać się że to nie przypadek że to właśnie Ty stworzyłaś Ogrodowisko Cudowna, otwarta,bezinteresownie pomocna Danusia musiała to zrobić
A to dwie cudowne kobiety Ogrodowiska w uścisku

Mala_Mi 19:55, 23 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
"Kamyki" to mój dawny konik, "kamyki" o wadze pół tony oczywiście (tak na "oko") Aniu.

Lubię układać kamyki, od nich moja kariera ogrodnicza się zaczęła, ogrodowym salonem, który zdobył laury w ogrodowym konkursie Tam kamyki rozkładał Witek, a ja tylko pokazywałam paluszkiem, teraz wskazywałam paluszkiem Kazkowi. Historia lubi się powtarzać Aniu

A ja dodam, że teraz inspiracja Danusi jest na kamyk o wadze prawie 2 tony

Mam nadzieję, że odetchnęłaś po trudach podróży. Ja pożegnałam niedawno ostatnich gości i wracam do rzeczywistości. Odcinek Ogród z przebudowywanym stawem obejrzeliśmy z M ponownie z wielkim zainteresowaniem.. ten zoolit nas bardzo intryguje... a i budowa półek z zabetonowanych kamyków też
Hortensja 20:10, 23 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
Staram się, bo mam też inne ogrody do pokazania, niedługo będzie ogród bez trawnika/... Moda ogrodowiskowa przeminie z czasem, ale przyznasz że dzięki temu ogarnąłeś ogród na lepsze.

moda ogrodowiskowa, czyli co?
Kondzio 20:32, 23 cze 2014

Hortensja napisał(a)

moda ogrodowiskowa, czyli co?
chodzi o dobór roslin
Iwk4 20:52, 23 cze 2014

Gardenarium napisał(a)

Tak, dla skał, głazów wielkich. Układałam je w pierwszym ogrodzie, jaki robiłam zawodowo. leżą do dzisiaj.
To ten ogród, w odcinku Mai robiłam go już drugi raz, a ostatnio robiłam go trzeci raz, a kamienie leżą dalej.

http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,20,1,0/ogrod-z-przebudowywanym-stawem,189.html

Ładne mi kamyki. Obejrzałam program. Miło widzieć Cię w tym programie, mówisz tak ciepło. Jak zobaczyłam, jak rozbieracie sadzawkę, to przypomniała mi się moja i praca przy rozbiórce. Tylko u mnie wytrzymała krócej. I potem się nie odważyłam założyć na nowo. Gdyby wtedy istniało takie gumowe tworzywo, jak teraz, to może? ...
Iwk4 21:02, 23 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
Staram się, bo mam też inne ogrody do pokazania, niedługo będzie ogród bez trawnika/... Moda ogrodowiskowa przeminie z czasem, ale przyznasz że dzięki temu ogarnąłeś ogród na lepsze.

O ... to coś dla mnie. Tłumaczę, dlaczego...
W weekend poprawiałam linię trawnika, tzn. wycinałam, dokładałam, dziś przesadzałam do tej lini obwódkę bukszpanową. Mój eMuś jest poza domem i dzwoni i się pyta, czemu dziś nie dzwoniłam, a ja, że nie mam czasu, bo trawnik wycinam i bukszpany poprawiam. A on mówi, że jak cała Polska ( w domyśle: Ogrodowisko) będzie mi doradzać, jaką linię ma mieć mój trawnik, to za chwilę linia trawnika skończy się na złotej tuji, ( w domyśle: która jest na drugim brzegu mojego trawnika).
Wtedy zgłoszę się do Danusi po ten projekt, który właśnie opracowuje.
Kasaaja 21:30, 23 cze 2014

Danusiu masz wielki talent i ogromną pasję. Jesteś artstką w swoim fachu. Podziwiam Twój ogród i wszystkie Twoje realizacje. Tak bardzo bym chciała żeby takie ogrody mieli moi sąsiedzi a może kiedyś i ja.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4679-na-skraju-miasta
bleebla 22:12, 23 cze 2014

Czekam w takim razie na ogród bez trawnika. Jestem bardzo ciekawa.

Twój ogród jak zwykle zachwyca
ana_art 22:29, 23 cze 2014

ten ogród bez trawnika to taka zapowiedź sprzed roku ciągle to pamiętam i czekam