Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:55, 09 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)

W tym roku łąka w mieście jest żółta

A moja kolorowa przynajmniej na kawałku , ale ten kawałek już mi się podoba teraz trzeba tak całość
Wrzucę fotki mojej z tel.
a wieczorem z aparatu to zobaczysz
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:54, 09 cze 2017

Do góry

W tym roku łąka w mieście jest żółta
Ogród Grodzi 10:51, 09 cze 2017

Do góry
Grodzia napisał(a)
dziękuje za super wiadomość odpisałam i przesyłam zdjęcia mojego rodka od teściowej

Ładny ma kolor dobry gust ma teściowa
Co ja bym dała za te lasy dookoła echhh
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:47, 09 cze 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Zakochałam się Chyba sobie to zdjęcie wrzuce na monitor w pracy... A żaluzje w oknie masz alu. czy drewniane?

eeee na monitorze to sie ma psa, kota, męza dzieci albo coś tam i nie koniecznie w tej kolejności
żaluzje aluminiowe 50 mm
Co z tym ogródeczkiem począć 10:43, 09 cze 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 10:43, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Muszę zerknąć co się Twoim dzieje.
A pamiętasz jak pytałam o buki Atropurpureum, u mnie jeden też chory i kompletnie nie mam pomysłu co mu jest - robaków nie widzę, listki maleńkie się pojawiły i sobie zaschły - wierzę, że całkim nie umarł, na razie zostaje.
Tu oba

Tu zdrowy

Tu chory

Edytka,
U mnie zaschły listki na młodych ŚŚ ... prysnęłam topsinem (podobno mączniak) i mospilanem.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:41, 09 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

Pięknie
Kiedyś będzie tu ogród 10:39, 09 cze 2017

Do góry
Pierwsze kwiaty na liliputach...

ale i lokatorwów odkryłam...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:39, 09 cze 2017

Do góry

Zakochałam się Chyba sobie to zdjęcie wrzuce na monitor w pracy... A żaluzje w oknie masz alu. czy drewniane?
Ogród w Cichym Dworku 10:39, 09 cze 2017

Do góry
Kasiu te kule mnie się też nie podobają.Wiem że zle wyglądają ale na tej skarpie strasznie zle było je ciąć nie mogłam się utrzymać na tym brzegu nie wiem czy teraz je można jakoś jeszcze uratować aby miały wyglad bo dopiero z drogi zobaczyłam jak to wyszło.

A takie ciecie zrobiłam na równym terenie może ze 2-lata temu co sadzisz Kasiu o tych
Tu ma być ogród :) 10:36, 09 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ostróżki są na mojej liście zakupowej, szykuję się na białe - jak długo u Ciebie kwitną w sezonie?

Wiązówka ładna - zainteresowała mnie - co to ? - masz może gdzieś foto w szerszym kadrze?

Mam dla Ciebie zdjęcie białej ostróżki w brzozach z ubiegłego roku, teraz będzie znacznie marniejsza - muszę ją z tego miejsca przenieść bo brzozy jej żyć nie dają
Kwitnie ze 3 tygodnie

Wiązówka bulwkowa - liście ma takie paprotkowe trochę, jak nie kwitnie to też ładnie kępa wygląda.

Kiedyś będzie tu ogród 10:33, 09 cze 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Wow, jaki piękny zakątek się szykuje! jestem pierwszy raz i od razu trafiam na taki ciekawy moment tworzeniaZawsze marzył mi się kawałek wody w obejściu a róznice terenu w ogrodzie to po prostu uwielbiam
Wiem ,że to wyzwanie i dużo pracy ,ale jaki potem efekt! Będę stałym gościem jeśli pozwolisz
(A długosz królewski faktycznie dobrze by się wpisał w ta okolice
Gosiu witam serdeczni i oczywiście zapraszam. Ja zawsze chciałam oczko, staw jakoś mi nie leżał- ba, nawet byłam przeciwna. Zwyciężyły względy 'techniczne'. A teraz skradł moje serce i chciałabym żeby te nasadzenia miały sens. I dla oglądającego i dla zwierząt.
Na długosza poluję....

Do kwitnienia szykuje się ożanka od Ewy/Pszczółki

Kiedyś będzie tu ogród 10:33, 09 cze 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Aaa, i jeszcze względem tego, ile dereni się zmieści....
Asiu jedne mają być dla kolorku liści inne dla koloru zimą. Napewno wezmę to po uwagę określając odległość.

makadamia napisał(a)
Jak Ci te krzewy porosną, to koszenie wewnętrznej ściany tego wału wcale nie będzie proste.

Zapewne naturalnie wyjdzie, że rabata od stawu będzie się stopniowo powiększała (w miarę wzrostu roślin) aż do grani wału.
Powiem, że pierwsze koszenie tego skosu dało mi się we znaki. Teraz mam opanowaną technikę cięcia i krzaki niżej nie będą miały większego znaczenia. Chyba...

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 10:23, 09 cze 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Z cięciem bukszpanów jeszcze się wstrzymuję. Nie chcę żeby się przypaliły.

Fajnie tu masz))) A można prosić z dalszej perspektywy? Czy tutaj są linie proste?
Pszczelarnia 10:19, 09 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Do tej pory nie wiem, nazywam ją marchwicą. Kasia wyżej podała jej nazwę ale nie pamiętam. Te wszystkie baldaszkowate mi się mylą. Nawet kolendra z kozłkiem lekarskim.

To jest prawdopodobnie trybula.

Ewo Pszczółko- wnioskuję oficjalnie o wpisanie Twojego ogrodu na listę światowego dziedzictwa ogrodowego Unesco (?)
Marzę by tutaj pobyć
Co się stało kwiatom ... 10:14, 09 cze 2017

Do góry
Słoneczne rośliny,popularne w każdym ogrodzie,lubię je bardzo.
Berberys optymistyczny nazwa własna innej nie znam,zrobię z niego kulkę,albo kwadracik,obok rosną siewki werbeny.

Bukszpan

Citronelka nieustannie przypalana przez słońce.
Hakonechloa All gold

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:11, 09 cze 2017

Do góry
I jeszcze kilka zieloności :
Różyczka będzie obsypana kwieciem

Pęcherznica

Krzewuszka Ebony&Ivory przybiera na masie

Hosta, bluszcz i limka
Róża "Chopin" 10:11, 09 cze 2017

Do góry
Witam wszystkich, Czy też macie tak, że polujecie na jakąś różę a ciągle okazuje się że to nie to? Pierwszy zakupiony Chopin okazał się Casanovą, kupiłam drugiego z innej szkółki i widzę że to znów nie to. Ręce opadają ...

no i mam dylemat z moim "Chopinem" W zasadzie już raczej jestem pewna że to nie on, ale jeszcze się łudzę i zapytam Was czy może tak też może być? Kupiony był jesienią więc dopiero teraz widzę co on za jeden. Wybaczcie marne zdjęcia z telefonu ale chodzi mi o sam kolor pąku, który jest końcami różowawy a u podstawy bardziej żółty. W zasadzie to pąk jest łososiowy, na pewno nie żółty czy śmietankowy. Kolców ma mało.

No i kupiłam już u lokalnego ogrodnika 3 Chopina. Jak to znów nie będzie to, to mu go chyba oddam ...
Aha i jeszcze jedno - reklamujecie rośliny jeśli nie zgadzają się z tym co było zakupione?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:07, 09 cze 2017

Do góry

Fotki z telefonu
Tabliczka od Agi - sama zrobiła, zobacz Aguś tu dałam

Dzwonki od Katki poszły do klimatów morskich - tak Irenka stwierdziła

uwielbiam parzydła są cudne, i daja radę na patelni
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:06, 09 cze 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dorotko, nasionka Ci uzbieram, chyba, że chcesz malutkie sadzonki, ale nie wiem jakie to będą orliki, bo nasiało mi się mnóstwo
Wolę nasionka, mniej kłopotu z przesyłką, czy z mojego ogródka chcesz jakąś konkretną odmianę, czy mieszankę wszystkich?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies