Przesadż ,podziel i wtedy bedzie widoczna..u mnie jest za żurawką i bardzo mi to pasuje
ten drugi szpalerek jest na brzegu .już mi tak sie nie widzi ,pójdzie do zmiany
za żurawką jest 7 krzaczków ( małych dzielonych jesienia)
a tu w drugim rzadku chyba ze 12szt ale jakoś nie narobilam zdjeć
Asiu tak od lewej zaczynająć- to ta grupka dereni na rozpoczęsie wały podoba mi się, tym bardziej że brakował mi czegoś ( ale jakoś nie wpadłam na to żeby powtórzyć derenie). Pomiędzy metasekwojami/cypryśnikami napewno nie zmieści się to wszystko, tak jest 4,5m. To po pierwsze. Po 2.- tu zalewa (a więc stoi 20-30cm wody przez dłuższy czas więc poza specyficznymi roślinami nic tu się nie utrzyma. Z założenia mają tu rosnąć tulejniki jako podszycie iglaków. Po 3.- nawet jakby istniał cień szans na przeżycie to roślin to uważam że cypryśniki tosą na tyle piękne indywidualności, że derenie i reszta zabrały by im blask i zagłuszyły. Tak więc te nasadzenia tak jakby "przesunąć" za ostatniego cypryśnika.
Co do wysokich drzew to za wałem rosną... tylko duże to dopiero one będą.
Coś takiego? A te niewysokie drzewo (czerwona kropa) to może brzoza Youngii albo leszczyna "red majestic" (tylko ten kolor...hm)
ha ! i teraz mam zagwozdke ...posadzilam ją na brzegu rabaty 4 szt ...ale czy ona nie powinna być bardziej z tyłu może przesadzić ją do tej(na zdjeciu) przed liliowcami i do rozchodników
co o tym sądzisz? Kasiu
Mjskant na jesieni wyglądał tak ...teraz żyje ale słaby jest/
Przybieglam bo ja bodziszkowa jestem Mogłabyś podać nazwy tych piękności?
Zaglądałam do Ciebie szukając kalin bo masz całą kolekcję, sle widzę że muszę bardziej się zagłębić bo tu więcej interesujących roślin.