Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 23 sie 2017

Do góry
Też mam takie plamy na najniższych liściach zawilców - jak mam w opryskiwaczu coś przeciw grzybowi to zawsze przelecę po tych liściach, a najgorsze obrywam.

Mi też czas przez palce przecieka, sezon mija, a znowu tyle rzeczy niezrobione....
Tu ma być ogród :) 22:33, 23 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka a jakie rozplenice i jeżówki masz na grabowej?

Rozplenice Hameln naprzemiennie z jeżówką Vintage Wine.
Tu ma być ogród :) 22:31, 23 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje jeżówki pokładają się bardzo Spotkałaś się z tym?

Mi się pokłada Green Envy, ta odmiana chyba tak ma - Ty masz Caribean, może te zielonkawe mają to do siebie.
Kilka innych burze ostatnie poszarpały i też nie są już idealnie w pionie.
A te zwykłe jeżówki pod tym względem chyba najlepsze są, bo stoją prosto jak żołnierze.
Tu ma być ogród :) 22:26, 23 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

mnie wszystkie deszcze ooliczne omijały ...to był dziwny sezon ...M schował dzis węze ...oby skutecznie ...bo codziennie ze 3-5 godzin podlewałam ...duzo tym zraszaczem ...ale warzywnik konewkami ...bokiem mi juz wychodzila ta susza

pokaz siewki rozplenicy

A temat tej studni ruszyłaś bardziej?
Pamiętam w 2015 r zanim nawadnianie rabat zrobiliśmy, też tak latałam z wężem i to było bardzo męczące.

Zrobię jutro fotkę.
Tu ma być ogród :) 22:15, 23 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Myślę czy nie wytnę tych kotków na zimę, bo na tej rabacie między kamieniami mam mnóstwo siewek rozplenicy.

U mnie też już sporo jeżówek nie wygląda najlepiej, szczególnie Butterfly Kisses - w ogóle mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, dopiero będę się za lawendę zabierać, chyba kopkę odpadów z tego będę mieć

U nas było upalnie, ale i padało często, susza nie dokuczyła za specjalnie.

Moje jeżówki pokładają się bardzo Spotkałaś się z tym?
Moja codzienność - ogród Oli 21:56, 23 sie 2017

Do góry
Świetna rzeźba, formowany grab będzie z nią idealnie współgrał!
Wszystkie ostatnie zdjęcia zachwycające - ten szpaler kratera - wow!
Czy on co rok kwitnie?
Mam chyba to samo na grabach więc skorzystam z rady Marzenki i spryskam Envidorem, Ty już pryskałaś?

I mam kilka pytanek
Czy dzieliłaś kiedyś molinię Variegata?
Jak wysokie w tym roku masz jeżówki VW?

Obiecuję sobie, że jak już w końcu skończę te swoje przesadzanki i zostanie mi tylko dbać o ogród, to będę próbowała się na Tobie wzorować
Tu ma być ogród :) 21:44, 23 sie 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Myślę czy nie wytnę tych kotków na zimę, bo na tej rabacie między kamieniami mam mnóstwo siewek rozplenicy.

U mnie też już sporo jeżówek nie wygląda najlepiej, szczególnie Butterfly Kisses - w ogóle mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, dopiero będę się za lawendę zabierać, chyba kopkę odpadów z tego będę mieć

mnie wszystkie deszcze ooliczne omijały ...to był dziwny sezon ...M schował dzis węze ...oby skutecznie ...bo codziennie ze 3-5 godzin podlewałam ...duzo tym zraszaczem ...ale warzywnik konewkami ...bokiem mi juz wychodzila ta susza

pokaz siewki rozplenicy
Tu ma być ogród :) 21:37, 23 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

własnie miała pisac o tych jezówkach dobrze że sama to widzisz ...i pamietaj o zwiazaniu rozplenic na zimę bo ci przytłocza jeżowki a te ci przez zimę/nie zimę wygnija

budujace jest to ze twoj ogród wyglada swietnie jakby upału nie było ..u mnie czasc jezówke juz ma czarne głowki ...takie małe straszydełka sie zrobiły ...sprzatam rabaty po upalnym lecie

Tu ma być ogród :) 21:29, 23 sie 2017

Do góry
A_gawa napisał(a)

Dla mnie genialne! Powinnaś wrzucić do zestawień. Masz wyczucie! Coś pięknego!
Pozdrowienia!

Ten rozchodnik jest prześliczny, kupiłam rok temu w Wojsławicach jednego, podzieliłam od razu na 3 i teraz znowu będę dzielić, chcę go więcej.
No a róża - ogrodowiskowa ulubienica, nic dodać nic ująć

Może jeszcze uda się ładną fotkę zrobić, jak deszcz zmyje te białe plamy na liściach róży od oprysku i troszkę słonka będzie.
Tu ma być ogród :) 21:26, 23 sie 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

lindsay80 napisał(a)

Rozplenice porosły wielgaśne, dobrze, że te jeżówki jakieś trefne się trafiły bo chociaż są na tyle wysokie, że wystają ponad nimi

Wracam, szukać tutaj optymizmu, bo tych ostatnich ciężkich tygodniach.

własnie miała pisac o tych jezówkach dobrze że sama to widzisz ...i pamietaj o zwiazaniu rozplenic na zimę bo ci przytłocza jeżowki a te ci przez zimę/nie zimę wygnija

budujace jest to ze twoj ogród wyglada swietnie jakby upału nie było ..u mnie czasc jezówke juz ma czarne głowki ...takie małe straszydełka sie zrobiły ...sprzatam rabaty po upalnym lecie
Tu ma być ogród :) 21:23, 23 sie 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
A tam głowa do góry. U mnie cały ten sezon spisane na straty, ale nic tam w przyszłym się uda nadrobić

Ja jeszcze wierzę, że jesień będzie piękna i coś podziałamy.
Tu ma być ogród :) 21:22, 23 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mr Goodbud i Munstead Wood

Dla mnie genialne! Powinnaś wrzucić do zestawień. Masz wyczucie! Coś pięknego!
Pozdrowienia!
Tu ma być ogród :) 21:21, 23 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo lubię Twój ogród. Jak zawsze wszystko pięknie się prezentuje. Pamiętam, że w zeszłym sezonie pierwszy raz widziałam u Ciebie zawilce i dzięki Tobie je poznałam

Zawsze czekam na kwitnienie zawilców i też je bardzo lubię.

A widziałaś jak jeżówki VW co mi kupiłaś urosły? To te przed hortensjami.

I wstawiłam fotkę na, której widać nową część brzozowej, a właściwie jej fragment z jedną nową brzozą
Tu ma być ogród :) 21:18, 23 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

śliczna grabowa

Jeszcze cisy wylądują przed grabami wkrótce, ale już widzę, że jeżówki i rozplenice mogły być luźniej posadzone - jak to wszystko szybko rośnie!
Tu ma być ogród :) 21:15, 23 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie

i tuje jakie już wysokie!!!

Urosły bardzo, ale jeszcze te prześwity między nimi spore jak się na wprost patrzy, a chciałabym mieć tam już szczelną ścianę, jak u Ciebie.
Tu ma być ogród :) 21:11, 23 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajnie, że jesteś

Ale masz piękny busz na froncie!!!!!! fiu fiu ... mega jest

Rozplenice porosły wielgaśne, dobrze, że te jeżówki jakieś trefne się trafiły bo chociaż są na tyle wysokie, że wystają ponad nimi

Wracam, szukać tutaj optymizmu, po tych ostatnich ciężkich tygodniach.
Tu ma być ogród :) 21:06, 23 sie 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
Cud, miód i orzeszki u Ciebie. Zachwyca na każdej wizycie

To jakieś czary mary mi się udało zrobić, bo pełno chwastów rośnie na rabatach, trawy całej nawet od przyjazdu nie zdążyliśmy skosić, ale słonko fajnie oświetliło ogród i aż mi się zachciało wyskoczyć z aparatem, żeby przepędzić deprechę jaką ostatnio mam
Tu ma być ogród :) 21:02, 23 sie 2017

Do góry
asiak napisał(a)
MW pięknie wyglada z rozchodnikiem

Ten duet jest bardzo udany, kolorystycznie spasowane idealnie, wysokościowo też, bo te moje MW mikruski straszne - nie urosły za wiele od ubiegłego roku.
Tu ma być ogród :) 21:02, 23 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

śliczna grabowa
Tu ma być ogród :) 20:59, 23 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Cuda te zawilce cuda. Pieknie masz kolorki z takim nasyceniem wow.

Daj spokój moje rosną od srodla płotu przy wjezdziwiony ale to jakaś masakra .

U Ciebie takie okazy wszystko dorodne jak Tu to robisz ?

Masz obiecane różowe, czytałam nawet niedawno, kiedy najlepiej je przesadzać, pisze żeby wiosną.

Przez cały ten sezon trawy dostały dwa razy pokrzywę, rok temu przy sadzeniu kompost i to by było na tyle co dla nich zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies