Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

basia3 15:08, 23 sie 2017

ojej jaka wspaniała aranżacja, podziwiam cudowne pomysly
beata_m 21:12, 23 sie 2017

Olala mam pytanie ... czy tam wcześniej była lipa?
Ta strzyżona? czy mnie się całkiem pomieszało?
leon60 21:35, 23 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Olu. Nie bylam jeszcze u Ciebie. Przeczytalam poczatek kilka stron aby miec orientacje skad tyle stron i od kiedy i z jakiej podstawy startowałas.

Ogrod przeszedl w ciagu kilku lat ogromne przeobrazenie. Juz cos tam mialas posadzone ale z roku na rok zmienilas bardzo duzo.
Startowalysmy prawie w tym samym roku. Przyznaje, ze w ciagu tych pare lat u mnie tez nastapily ogromne zmiany wzrostowe. Wszystko rosnie jak na drozdzach.

Masz duzomtraw pewnie je kochasz tak samo jak i ja. Moje tez ogromne i czas na przycinki. U ciebie jeszcze rosna w ryzach sa piekne.

Zestawienia bardzo ladne horty z trawami, jezowki. Musisz sie narobic przy cieciu krzakow. Czy wyzsze trawy wiazesz na zime. Ja wiaze i tomjest moja najwieksza bolaczka cala jestem w klakach imsa ostre.

Pisalas na poczatku, ze trawnik moglabys ciac 3 razy w tygodniu Anglicy tak przycinaja. Niestety jak ma byc ładny to tyle razy trzeba ciac.

Bede zagladac jeszcze bo masz duzo pieknych traw o ktore bede pytac bo najlepiej jak czlowiek pyta tam gdzie sa posadzone.
Podoba mi sie jedna trawa, taka zwiewna chba na klombie gdzie poprzegnio wycielas grab, ale musze dokladnie ja wypatrzec u ciebie.

Pozdrawiam.

Witaj Elu.
Przez ostatnie 4 lata zmieniło się praktycznie wszystko Multum pracy ale warto było.
Trawy, hortensje i jezówki to moja miłość bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu. Z cięciem traw jakoś nie mam większego problemu, to takie pierwsze rozruchowe wiosenne prace eM pomaga piłą przy miskantach a potem zostaje tylko sprzątanie. Wysokie wiążę by zimą nie robiły śmietniska.
Trawa którą masz na myśli to molinia niestety nie znam odmiany bo została pomylona Jak coś Cię interesuje pytaj śmiało.
leon60 21:35, 23 sie 2017

AniMa napisał(a)
Super zmiana. Już nie pamiętam jak z thują było
Proszę o zbliżenie

na czasie obfocę
leon60 21:36, 23 sie 2017

Syla napisał(a)
Hej Główka nadal pracuje , kolejne dobre pomysły ... Olu jeszcze nie strudzona ? Ja tak pozdrówka

Pomysłów dużo, ciągle jakieś nowe się pojawiają ale czasu na wykonanie niestety brak.
Macham
leon60 21:36, 23 sie 2017

basia3 napisał(a)
ojej jaka wspaniała aranżacja, podziwiam cudowne pomysly

Cześć Basiu dziękuję
leon60 21:37, 23 sie 2017

beata_m napisał(a)
Olala mam pytanie ... czy tam wcześniej była lipa?
Ta strzyżona? czy mnie się całkiem pomieszało?

Pomieszało Ci się
Lipa jest na swoim miejscu, tutaj rosła tuja zwana przez eMa Buką
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1909
lindsay80 21:56, 23 sie 2017

Świetna rzeźba, formowany grab będzie z nią idealnie współgrał!
Wszystkie ostatnie zdjęcia zachwycające - ten szpaler kratera - wow!
Czy on co rok kwitnie?
Mam chyba to samo na grabach więc skorzystam z rady Marzenki i spryskam Envidorem, Ty już pryskałaś?

I mam kilka pytanek
Czy dzieliłaś kiedyś molinię Variegata?
Jak wysokie w tym roku masz jeżówki VW?

Obiecuję sobie, że jak już w końcu skończę te swoje przesadzanki i zostanie mi tylko dbać o ogród, to będę próbowała się na Tobie wzorować
leon60 07:34, 24 sie 2017

lindsay80 napisał(a)
Świetna rzeźba, formowany grab będzie z nią idealnie współgrał!
Wszystkie ostatnie zdjęcia zachwycające - ten szpaler kratera - wow!
Czy on co rok kwitnie?
Mam chyba to samo na grabach więc skorzystam z rady Marzenki i spryskam Envidorem, Ty już pryskałaś?

I mam kilka pytanek
Czy dzieliłaś kiedyś molinię Variegata?
Jak wysokie w tym roku masz jeżówki VW?

Obiecuję sobie, że jak już w końcu skończę te swoje przesadzanki i zostanie mi tylko dbać o ogród, to będę próbowała się na Tobie wzorować

Grab zanim zacznie wyglądać jak planuję to pewnie ze trzy sezony minie ale uformowanego za 1700zł nie kupię zardzewiałe słupki dziękują
Bonzaja prysnęłam Mospilanem bo Envidoru nigdzie nie znalazłam...
Kratery kwitną co roku mniej więcej w połowie września.
Molinie Variegata dzieliłam kiedyś w największe sierpniowe upały i przesadzałam też o różnych porach ona jest nie do zdarcia
VW w tym sezonie są niższe mają z 75cm w zeszłym miały 90cm pamiętam bo dla kogoś mierzyłam
kasja83 08:17, 24 sie 2017

Olu świetnie Wam wyszła aranżacja z kortenu!!!Powiedz mi, a nie masz tak, że ludzie Wam na bezczelnego zaglądają do ogrodu???Albo proszą o wpuszczenie. Jakbym w realu mijała takie cudeńko-to chętnie bym sobie pozwiedzała.