Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 11:30, 25 maj 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Busz zawsze można podzielić i rozdać. Gorzej jak są niedobory w moim ogrodzie wszystkiego potrzebuję po 5,10,20 szt, generalnie w ilościach hurtowych. i tak będzie brakowało. Hortensji Magical Candle mam 22szt bo 2 okazały się inne. Rozmnażam trawy, żurawki, rozchodniki, hortensje, lawendę, bukszpany teraz nawet tuje.

Tylko niektóre rzeczy mam pojedyncze: budleję, niektóre róże.

A tu edenka z zeszłego roku na rabacie edenkowej 3szt. Marzy mi się tu pashmina też 3szt.

Ja mam kilkanaście tujek samodzielnie rozmnożonych Udało mi się z brabantami, bo niestety szmaragdy gorzej się ukorzeniają, ale posadziłam je w miejscu mało eksponowanym, gdzie jednak żywopłot był mi potrzebny.
Rozmnażanie roślin to moja pasja. Zawsze rozmnażam nawet jak nie potrzebuję. Jak jest za dużo można rozdać i uszczęśliwić kogoś albo zrobić wymianę
Widzę, że w tym roku wysiewy hurtowe u ciebie
W Kruklandii 11:20, 25 maj 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

Świetnie rabata się prezentuje Kulkujesz te berberysy, czy same tak rosną?

Potwierdzam, że Twoje irysy są mega. Fajny kolorek i długo kwitną... chyba że to przez ten tegoroczny ziąb.

Szkodników współczuję.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:17, 25 maj 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

Bergenia uwielbiam ją a to taka niemodna rośłina

Świetna ta bergenia. Zastanawiam się, czy u siebie w ogrodzie nie wprowadzić. Jakiś wady i ewentualne sugestie dot. bergenii Ci się nasuwają?. Polecasz jakąś konkretną odmianę? Co ile masz sadzoną?

Tulipanki u mnie, o które pytałaś to Doll's minuet.
Stylowe Nordowisko 11:11, 25 maj 2017

Do góry
Exotic ustępuje miejsca queen of night.
Zielony azyl pod Wrocławiem 11:10, 25 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witaj moja propozycja
Pomarańczowy kształt rabat przed tujami,
zielony trawnik do użytku dla dzieci
Tak na szybko

Dziękuję za propozycję A jakbyś rozmieściła plac zabaw, trampolinę, basen?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 25 maj 2017

Do góry
bardzo mi się podoba ruminaka w tym wydaniu donicowym
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:09, 25 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
i z większej perspektywy to co przez weekend było robione
pół działki zrytej

skalniak z oczkiem dostał nowy look

z innej perspektywy, trawka schodzi

Podziwiam, wiem ile to pracy. Ja cały czas się zastanawiam nad sposobem na ograniczenie czasu koniecznego do pracy w ogrodzie, ale na razie nic nie wymyśliłam. JAk na początku wydawało mi się, że jak już zrobię rabaty to potem będę tylko utrzymywać to okazało się, że jestem w błędzie. Roślinki się rozrosły do umusiło konieczność poszerzenia rabat, jak poszerzyłam w jednym miejscu, to, żeby było spólnie musiałam polecieć dalej, więc znowu zmiana w nasadzeniach. Po zimie lawendy wypadły, no to co znowu posadzić, worek bez dna ten ogród.

Jakby było mało, to w warzywnik też się zaczełam bawić, oj za krótka ta doba
Stylowe Nordowisko 11:07, 25 maj 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:06, 25 maj 2017

Do góry

Stylowe Nordowisko 11:06, 25 maj 2017

Do góry
Kolejna pomyłko-niespodzianka, miały być białe a znów wyszły różowe...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:04, 25 maj 2017

Do góry
hortensej chyba spaliłam ???????
zawsze nawóz do hortek rozrabiałam z wodą w konwece ale jedne raz mi się nie chciało i uznałam że sypnę pod krzaczek po łyżeczce do herbaty. i po dwóch dniach

czy dolega im coś innego?????????????????????????????????????????????????
Co i jak? Nowicjuszka 11:03, 25 maj 2017

Do góry
Elu ja zamawiałam rośliny razem z teściową końcem lutego. Miałyśmy 10% rabatu i koszty przesyłki na pół W poniedziałek dzwoniła do mnie pani, aby ustalić szczegóły dostawy i tak się zgadałyśmy na temat liliowców Stella . Okazało się, że jeszcze kilka sztuk mają, to domówiłam. Rośliny jak zawsze zapakowane porządnie

moje zamówienie

i tu już posadzone
Ogród Marty 11:02, 25 maj 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Obiecane fotki. Purple Pion i czosnki Purple Sensation

Matko jedyna, jaki cudowny widok!
A jakie bukszpany soczyście zielone
To miejsce trzeba kochać 11:02, 25 maj 2017

Do góry
No a z dobrych wiadomości. Rozplenice przeżyły, miskanty przeżyły: podzieliłam i część nowych poszła na różankę. Kupiłam szałwię i kocimientkę. Kocimientka już kwitnie wsadzona obok peonii. Peonie wielkie i pąki mają więc liczę że zakwitną.
Nie wiem czy je teraz czymś jeszcze nawozić, czy raczej dać im spokój?

Hortensje ładne, tylko invincibelle przymarzły i teraz się zbierają "od nowa". Na szczęście się zbierają.

Róże ładne w sumie. Te które latałam i konewkami przykrywałam bardzo ładnie rosną. Te których raz nie przykryłam chyba trochę przymarzły, bo wolniej rosną, ale odbijają więc się w sumie cieszę.
Jarzmianki też ładnie urosły i widać już na nich pierwsze malutkie kwiatki.
Lawenda też nie zmarzła, a miałam wątpliwości jak będzie.
Tulipany piękne były. Już ucięłam

Zamówiłam trochę bukszpanu pod te buki. Stwierdziłam jednak że to duża rabata i że ciężko mi będzie utrzymać tam tylko trawy i jeżówki.
Zrobię kostki bukszpanowe i pomiędzy nimi ostnicę i jeżówki.
Ostnicy mam trochę swojej i od siostry i kupiłam jeszcze troszę.
W weekend będzie sadzenie. Może wtedy jakieś fotki zrobię.

A na razie specjalnie dla pamiętających i odwiedzających kwiatek begonii, która zakwitła w donicy. Bulwy z Li.. chodowane od marca w domu, więc kwiat bardzo cieszy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 25 maj 2017

Do góry
gośc w karmniku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 25 maj 2017

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:55, 25 maj 2017

Do góry
Znowu pada...
Musiałam się pocieszyć - klon paldiski.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 25 maj 2017

Do góry

naparstnice będą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 25 maj 2017

Do góry

straty oby sie z ubezpieczenia wszystko zbilansowało
jakie wielkie sałaty ogród superowy, taki wypasiony- dokarmiony

malkul napisał(a)
pomidorki

mam pytanko czy te donice to sa wsadzone jak donice czy jak cylindry z uciętym dołem ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:53, 25 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Kanty....młody poszedł po bandzie...tak mogę poczuć Święto matki

Czekam kiedy moi chłopcy będą robić mi takie prezenty ALe z 10 lat musi minąć jak nic....

Agania napisał(a)
Tutaj kalina kwitnie i gałązka klona Drumondii

Aganiu, sztywnolistna jest taka ażurowa? czy to raczej taki zwarty krzak? Zastanawiałam się ostatnio czy jej nie kupić.

Piękne u Ciebie te szersze kadry. Festiwal barw i faktur

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies