Aga ostróżki mi się wysiały, co mi się uda to przesadzę w inne miejsce. W tamtym roku kupiłam białą w OBI - duża sadzonka była, zabiedzona ale podzieliłam sobie od razu na 3 szt Niebieskie w necie, czuję się zaspokojona w temacie ostróżek
Trzykrotka zabiera się za kwitnienie, to jeszcze nie jej szczyty możliwości, ale tuż tuż Ja ją lubię, a z bergenią jest miodzio dla mnie.
Na rabacie z jarząbkami mam w plecach graby, a przed nimi są limki, a jeszcze przed nimi molinia variegata
Moje limki, to chyba nie wszystkie będą limki, tak twierdzi eM, bo mają różne zabarwienie pędów (od zielonych, po prawie czerwone). Ciekawe czy tak będzie faktycznie, ale jest taka możliwość, bo jak kupowałam, to nie wszystkie kwitły
O drzewach napisałam ale jeszcze o grabach zapomniałam. Żeby je zagiąć to musisz mieć min. wys. 2.50, żeby zachować proporcje dobre, przechodzący pod łukiem nie może mieć wrażenia, że mu graby na głowę lecą.
Agato szukaj jeszcze:
'Royalty', 'Dolgo', 'Rudolph' oraz Malus tschonoskii - producenci jeszcze z takimi odmianami próbują. Mam Dolgo, miałam Royalty - są szczupłe i dają dużo gałązek.