Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 14:38, 13 cze 2017

Katkak napisał(a)
Irenko Twój ogród nie dość, że piękny i tajemniczy, to jeszcze nie sposób się w nim nudzić. Cały czas coś się dzieje, coś kwitnie. Nowe dodatki cudowne . Pęcherznica na pniu? Uwielbiam takie eksperymenty i wyzwania. Ja tak wyprowadziłam hibiskusa, a teraz kombinuję z dereniami, Limką i trzmieliną oskrzydloną . Buziaki

Kasia, nudzić nie, tyle pracy w nim, wczoraj rodki skubałam, twarz cała w bąblach od komarów, mimo ochrony, cos tam zrobiłam i w końcu dałam drapaka
Pęcherznice kupiłam gotowe, teraz moja rola aby góra te kulki poprzez cięcie uformować.
Tys zdolniach, uda się
A hibiskusy rok temu bylinowe kupiłam, same liście miały, w tym roku ruszyły ładnie, ale czy zakwitną, nie wiem, buź

cudne kwiaty kielichowca chińskiego

Milka 14:40, 13 cze 2017

Kasya napisał(a)

teraz dopiero ??

Zawsze w czerwcu kwitnie
Milka 14:44, 13 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Irenko Twój ogród jest taki zagadkowy tyle tych tajemniczych zakątków pięknie wszystko kwitnie tylko wpadnę na chwilkę a już oczko cieszy

Tak jakoś wyszło Aniu
dzięki wielkie
Milka 14:52, 13 cze 2017

Rosa napisał(a)
I cóż mam napisać, jak wszystko zostało już napisane. Może tylko tyle, że zamiast do Ogrodu Botanicznego czy Powsina, wpadnę wirtualnie do Miłkowa i zobaczę najwspanialszą kolekcję roślin w pełnym rozkwicie . Stworzyliście z Waligórą istny raj. Tu architektura budynków wtapia się w zieleń i idealnie z nią współgra. A te łuki obsadzone roślinami wspaniale dobranymi, ten domek ogrodnika .... załóż czerwoną spódnicę w falbany i odtańcz flamenco i będziemy w gorącej Hiszpanii bez ruszania się z Pl .
Co do kulek bukszpanowych jestem za tym, by zrobić z nich krąg. Będzie i mniej pracy i uspokoi się rabata będzie taka uporządkowana.
Irenko, niestety czas nie jest dla nas łaskawy.
4 lata zajęło mi testowanie roślin, które pozostaną w ogrodzie, bo spełniają moje wygórowane wymagania (kolor, długie kwitnienie i bezobsługowość). Rób tak, by mieć, jak najmniej pracy. Zauważyłam, że patrzysz na ogród "przyszłościowo". To ogród jest dla Ciebie a troszkę Ciebie dla niego . Ściskam mocno kolorowa czarodziejko.

Kiedyś tak zrobię, przebiorę się i zatańczę
Tak, żywopłot planuję, z czasem, bo od razu nie wyjdzie, choc mimo ogromu pracy, ciut żal tych kulek, 5 lat zabawy. Niestety , tak jak mówisz, siły nie te
Trudno znaleźć idealne rosliny, byliny chyba najwięcej pracy dają i najbardziej jednak kwiecie cieszy
Znajdą się chętni na moje nadmiary, na razie w głowie sobie planuję, jak sie coś wyklaruje, w czyn wprowadzę, dzięki Ewo

żeleźniki kwitną, ale znowu w tym roku jedna kępa, pozostałe 2 nie, tak stale na zmianę.

i krzewuszka, ostro ją tnę, więc w tym roku skromnie
Milka 15:02, 13 cze 2017

Basilikum napisał(a)
rozany festiwal czas zaczac

szaleją
mam na wejściu od domu, poprzez całe łuki, potem na rabatach, potem wzdłuż muru po prawej do końca i jedna po lewej

ta 20-latka

Milka 15:09, 13 cze 2017

yolka napisał(a)
Padłam z wrażenia Ten kącik to jaśminowy:
Róże przecudne. U mnie ostróżki też zaczęły

Dzięki Jolu
Teraz już mamy równo, wszędzie kwiatki

była góra, a pod jaśminami i żylistkami

Monia81 15:09, 13 cze 2017

Milka napisał(a)
ElżbietaFranka

I tu właśnie odpłynęłam chciałam się przywitać, bo od jakiegoś czasu już podglądam nieśmiało, ależ cudny raj na ziemi stworzyliście widać jak bardzo to kochacie, a rośliny się odwdzięczają pięknie i klimatycznie w każdym zakątku, aż dech zapiera, taka naturalność coś niesamowitego, pozdrawiam
Milka 15:23, 13 cze 2017

jolanka napisał(a)
Idę jutro szukać kwiatów na tulipanowcu Latarkę chyba wezmę

Ha ha
Ciekawe czy znalazłaś

indygowiec Kiriłowa

Milka 15:37, 13 cze 2017

Monia81 napisał(a)

I tu właśnie odpłynęłam chciałam się przywitać, bo od jakiegoś czasu już podglądam nieśmiało, ależ cudny raj na ziemi stworzyliście widać jak bardzo to kochacie, a rośliny się odwdzięczają pięknie i klimatycznie w każdym zakątku, aż dech zapiera, taka naturalność coś niesamowitego, pozdrawiam

Moniko dzięki, miłe uchu ogrodnika, że podoba się, zwłaszcza, że ja mam wciąż wrażenie chaosu u siebie
Pozdrawiami zapraszam

w niebieskim stipy kwitna, róże powoli odpalają

dalie idą

hanka_andrus 15:47, 13 cze 2017

Mam szczęście do ostatnich fotek! Cudna róża ze stipą! Ty to umiesz je wyeksponować!