a widzisz ja juz spałam a kolejne dni niedomagałam ,
Kilijan ...życzę dużo dużo zdrowia i wytrwałości do celu ,wierze że te maluczkie rączki zmienią świat na lepszy
Ps.Cudowny wnuk
Siedzę tak nad wejściową rabatą i jakoś ciągle chodzi mi po głowie połączenie stożkowe i kul by ta 1 część ogrodu była spójną, chociaż trudno mój miś masz nazwać spojnym.
Wymyśliłem coś takiego
C to stożek z Cisa
C. Żółty cis kula
H hortensja MB
M molinia KF
T tawułki brzozolistna Tor
? Tutaj nie wiem
A teraz pokażę Wam moje krzewuszki - narzekałam na nie wczesną wiosną, że nie chcą kwitnąć... i wiecie co z łaską pokazały na jednym z pięciu krzaków "burzę" kwiatów!
Tylko nie pomylcie się w liczeniu, tyyyyle ich, że można stracić rachubę
Wybrałam je do gaików aby pięknie kwieciły tą część ogrodu jak wrzosy będą po cięciu... macie pomysł dlaczego nie kwitną (za sucho? )
Gdyby nie fakt, że pięknie wyglądają u schyłku lata dawno bym się tych zafochanych panien pozbyła
moj wnuk ma jednak inne imie. Rodzicom jakos jednak sie nie podobalo i w urzedzie podali to, ktore wpadlo im do glowy jak tylko dowiedzieli sie, ze bedzie chlopczyk.
mamy wiec Kiliana
glowy czosnkow sa takie wielkie, ze sie pozlepialy
znow nie moge z mojego kompa wiecej jak jedna fotk wstawic, wiec reszta jutro
Śliczne ujęcie. Jolu, u Ciebie taka ilość zdjęć, że nie wiadomo na czym oko zawiesić. Świetne te nowe żurawki na nowej hortensjowej rabacie. Wiesz jaka to odmiana? Bardzo mi się podobają. Ale szczerze przyznam, że najdłużej wzrok mi się zatrzymuje na Twoich cudnych wielkich hostach. Masz je fajnie porozmieszczane chyba po całym ogrodzie, robią super efekt. No i różyczki widzę pięknie zapączkowane
Tawułki "uczesane" od razu porządnie wyglądają, lubię je takie przycięte w kuleczki. A doniczkami nieprzetartymi się nie przejmuj. Nikt nie jest przecież doskonały (na szczęście!).
Dzis był w koncu dobry dzień dla mnie , nie za zimno , nie za ciepło , cały dzień robotę w ogrodzie mozna było uskuteczniac, M skosił trawnik i podlał ogród a ja pieliłam , chyba mi sie kręgosłup odksztalcił od tej roboty .Mam nadzieję ze do jutra mi sie porawi bo jutro tez fajna pogoda ma byc.