Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:04, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.

Danusiu pokażesz książki, które zakupił Witek?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:06, 12 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu super rybki macie Nie spodziewałam się Ich wcale, nic nie pisałaś Mój syn pyta czy nie boicie się, że te zwykłe karpie będą wcinać roślinki z oczka? I w sumie pytanie zasadne bo u mojego taty w oczku przy karpiach to tylko lilie i irysy dały radę, resztę roślin zjadły mimo, że karmione regularnie. Jak masz w oczku takie zwykłe i złote to mogą po tarle w przyszłości różne mieszanki być

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:02, 12 sty 2021

Do góry
Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:53, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.

Szubunkiny to inaczej karasie zwane kometą o welonkowym ogonie, tylko takie znam z tej nazwy
Koi 3 kolorowe będą wiosną do zdobycia
Koi, w których się zakochałam to Goshiki... Zwykłe marmurkowe mam malutkie takie z naszych wód, jak na razie spokojnie zimują
Mam nadzieję, że się tak oswoją, że zechcą jeść z ręki
Danusiu, ach wzdycham do wiosny i do tych wiosennych żabich godów, a masz kumaki?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:59, 12 sty 2021

Do góry
Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:28, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gaby najpierw kliknij dodaj do koszyka, potem pokaż koszyk i tam jest rabat właściwy) w ramce po prawej stronie ("Mam kod rabatowy") wpisujesz hasło: ogrodmarzen

Książki z przedsprzedaży będą z autografem, pojadę podpisywać)

Super
Zakupy zrobione, już tupię nóżkami i nie mogę się doczekać...
Zacisze Alicji 12:32, 12 sty 2021

Do góry
Bardzo gustowne miejsce na ognisko. Klimat jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:31, 12 sty 2021

Do góry
Dziękuję Alicjo, wątek nieco stoi w miejscu, no bo co tu zmieniać, jak już pozmieniałam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:30, 12 sty 2021

Do góry
Jolu, żab zatrzęsienie i ropuchy w warzywniku co i raz straszą. A w stawie i jeziorku mnóstwo skrzeku na wiosnę. Rechotanie nie daje spać. Potem mnóstwo kijanek i po trawniku potem takie malutkie żabeczki skaczą - miliony milonów. Aż trzeba uważać żeby nie rozdeptać. A my pływamy w stawie z kijankami

Wcale mi to nie przeszkadza, one usuwają się na bok w strefę roślinną. Żaba to najczystsze stworzenie świata.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:48, 12 sty 2021

Do góry
Płyńcie na wody, oceany Było.

I otrzymałam prezent, dwa karpie koi

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:47, 12 sty 2021

Do góry
A pozostałe do jeziorka, żeby nie zagęszczać fontanny

Dodatkowo jeziorko zostało przez Wicia zarybione karpiami i linami

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:44, 12 sty 2021

Do góry
Haiko - fajnie zobaczyć, że odwiedzasz, dziękuję i zapraszam w sezonie
Asiu - również dziękuję, będzie co podpisywać
Beatko - może jednak kiedyś zaplanujesz wyjazd? Jest co oglądać i rozkoszować się
Jolu - oczywiście zapraszam na ciemierniki i przebiśniegi, masz blisko
Conic Wioletto - dziękuję, zapraszam do założenia wątku
Agatko - przemiłe to jest, dzięki. Rybki w części są moje, a w części z adopcji, z pewnego stawu który "szedł" wraz z domem do sprzedania. Ich właściciel stwierdził, że nie zostawi obcemu, a będzie mógł odwiedzać swoje rybki u mnie. Mają się bardzo dobrze, karmię je a jedna ma nawet imię Lilcia - tak nazwała ją moja wnusia
Kilka rybek pływa w fontannie, a cała reszta stada - pływa w jeziorku.

Oto moment pożegnania się z nimi przez poprzedniego właściciela:

Ostatnie "głaski"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 11 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Baner a nawet dwa = jest, autograf będzie. Książki z przedsprzedazy będą z autografem, pojadę podpisywać)
!!!!

Dobrze, że dodali kilka stron z książki na stronie wydawnictwa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:36, 11 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zadbaliśmy o rybki, mają cały czas napowietrzanie aby woda nie zamarzła

Nie wiedziałam, że tutaj sobie pływają szczęśliwe rybki
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:14, 11 sty 2021

Do góry
Fajnie, że jesteś i już szykować się do wiosny będziemy, szykuje się sporo roboty doczytałam
Zacisze Alicji 20:57, 11 sty 2021

Do góry
Potem zobaczyłam fiolety (śliczne zdjęcia) no i kota. Ja kociara i psiara jestem
Zacisze Alicji 20:55, 11 sty 2021

Do góry
Zachwycam się białymi zakątkami, wszak mój bukszpanowy biało-czarny, Teraz idę w kolory
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:45, 11 sty 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Ja też książkę zamówiłam, mam poprzednią (z autografem zdobytym dawno temu na targach) i wracam do niej z przyjemnością. Jestem bardzo ciekawa tej nowej pozycji. Szczególnie, że ostatnio szukałam roślin do zmian na rabatach kwitnących o określonych porach roku i powiem szczerze nie jest to najłatwiejsze zadanie. Odmiany w obrębie jednego gatunku potrafią kwitnąć nawet z miesięcznym opóźnieniem. W ubiegłym roku taką moją metodą na sprawdzanie co w danym czasie kwitnie, jak się przebarwia były wizyty w okolicznych szkółkach. Nie po to by coś kupić ale po to, aby zobaczyć co w danym okresie jest atrakcyjne. Nie jest to idealne rozwiązanie bo tam rośliny są bardzo często "podpędzane" - kwitną tedy szybciej niż w gruncie. Miałam też okazję być u ciebie w Twojej Anglii na wiosnę, w porze letniej i późną jesienią. Zdjęcia z tych wizyt są dla mnie skarbnicą pomysłów

Danusia - może baner do książki warto umieścić na głównej stronie Ogrodowiska? Więcej osób zobaczy informacje przed zalogowaniem lub te co się nie logują.

Baner a nawet dwa = jest, autograf będzie. Książki z przedsprzedazy będą z autografem, pojadę podpisywać)
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:43, 11 sty 2021

Do góry
Gaby najpierw kliknij dodaj do koszyka, potem pokaż koszyk i tam jest rabat właściwy) w ramce po prawej stronie ("Mam kod rabatowy") wpisujesz hasło: ogrodmarzen

Książki z przedsprzedaży będą z autografem, pojadę podpisywać)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:41, 11 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A jak duże są doniczki i jaki mają kształt? Masz zdjęcia? To dorysuję ci propozycje.

Dzień dobry, Danusiu! Pięknie dziękuję.
Na balkonie to standardowe, takie długie, prostokątne, plastikowe donice, natomiast na tarasie obecnie mam takie skromne.

Wewnętrzna średnica 30 cm.

A te mają średnicę po 40 cm.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies