Dziewczyny między żywotnikami jest 3 metry odległości, jedna rozplenica to chyba mało czy wystarczy? Jeżeli wystarczy to ok, a jeżeli mało to zaraz wstawię pierwotną wersję z której zrezygnowałam, ale Amelka do niej wróciła tzn. hortensja trochę do przodu
Oki, tu jest jasność
A poza tym też się do tej wersji skłaniam.
Nie upieram się tylko przy tym, że to musi być sesleria jesienna, może inna tylko o takim pokroju sterczącym, jeżykowatym, np. Haufleriana, czy Sadlerana.
Miskant mógłby zostać, bo liczę, że przez jakiś czas ozdobą będą jego kwiaty - w ostateczności jak nie znajdę tej odmiany to może jeszcze rozplenica mogłaby być?
Muszę chyba zmienić plan. Coś mi nie pasuje ta hortensja między te dwie małe tujki. One tak wolno rosną, a hortensja będzie duża, to chyba głupio będzie wyglądało. Chyba dam ją bardziej na tył
Między tymi AN jest 3 metry, dobrze doczytałaś.
A czy rozplenica po bokach do hortensji pasuje wyglądem i wielkością?
Dostałam baaardzo fajne nasionka Niniejszym jeszcze raz dziękuję ogrodowiskowym ofiarodawcom
Od początku zatem:
od Agi (agniecha973) - nasionka trawy piórkówki (już skiełkowały i ładnie przyrastają na parapecie w kuchni
od Sylwi S. - moszenki południowe
peonia drzewiasta
lilak ottawski
paulownia omszona
od Irenki (Miłki) - rozplenica Halmen
rozplenica Rubrum
trawa miłka
dzielżany
kosmos siarkowy
dalie (zielone liście, kwiat w kolorze wina)
dalie (czarne liście, kwiat w kolorze pomarańczowo-łososiowym z czerwonym środkiem)
dalie (ciemne liście, kwiat w kolorze czerwono-pomarańczowym)
od Ewy (bacowej)
szałwia Caradonna,
szałwia muszkatałowa
perowskia
rozplenica Moudry
przetacznik biały
szałwia Compacta Bright Rose
szałwia Deep Blue
Te nasionka już są u mnie, a od Gabrysi nasionka są w drodze
I jeszcze kilka mam obiecanych
Większości tych nasionek w markecie nie znajdzie
Tak to rozplenice little boy i bunny. Mam je przemieszane juz nie wiem, która jest ktora. Uwielbiam je ale uprzedzam, że startują najpóżniej ze wszystkich traw
Powysiewałem do doniczek część nasion coby przyspieszyć obsadzanie ich na wiosnę w gruncie. Wysiałem już liatrę- ale dostałem kiepską paczkę z nasionami bardzo dużo pustych i wyszły jedynie 2 sztuki
wysiałem zawciągi białe i różowe - wzeszły jedynie różowe póki co
rozplenica- teraz dopiero widzę parę zździebełek
miskant siedzi pod ziemią
wczoraj wysiałem część nasion białej jeżówki - ok 50 szt- staram się sadzić tak żeby uniknąć pikowania
dziś jeżówka purpurowa i rudbekia błyskotliwa i może dwu barwna a jutro gailardia
Ja dmuszka w tamtym roku przygarnąłem z czystej ciekawości Nie zawiódł mnie
Jak mnie pamięć nie myli w tym sezonie rozlpenica równiez będzie w Twoim ogrodzie
Popytaj dziewczyn Może mają jeszcze nasiona werbeny a jak nie to na zakupy do Auchana
Na dmuszka zerkałam kiedyś i nie kupiłam, a widzę, że powinnam śliczny jest
ale ta rozplenica bije wszystko a jak ona pięknie na wietrze wygląda
niestety u mnie nie dostałam werbeny patagońskiej może w tym roku na nią zapoluję
Będę pamiętać Joasiu, ale wolę wysłąć Ci sadzonkę, rozplenica japońska Hameln, mam jeszcze dla Ciebie nasionka, ośmiał czeka, wkrótce dostaniesz liścik
Modrzewie bez igiełkowe