Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w mieście-ogrodzie 14:30, 18 maj 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 18 maj 2017

Do góry
majowo dla Gosi i nie tylko.Z soboty, więc lekko nieświeże już:

Sezon 2017 u Hanusi 14:10, 18 maj 2017

Do góry
Nie , Izabelko, byłam 3 dni pod rząd, Dziś odpuściłam, ale jutro jadę z samego raniuśka na cały dzień i z noclegiem aż do popołudnia w niedzielę. Wody w kranach zabrakło, wszyscy podlewają na potęgę. Wychodzenie z ogrodu nawet w porze popołudniowej zbyt męczące dla mnie ze względu na upał właśnie.
A roślinki pić chcą.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:08, 18 maj 2017

Do góry
Nie pokazywalam jeszcze moich pomidorow. Na chwile przed sadzeniem jedna z partii
Czarny Ksiaze i Kmicic
w zyciu nie mialam takich dorodnych sadzonek

Tulipan - Tulipa 14:04, 18 maj 2017

Do góry
[img
Witam wszystkich forumowiczów, prześledziłam wątek "tulipanowy" jesienią i z teorii przeszłam do czynów . Oto kilka fotek moich tulipanów Pozdrawiam serdecznie!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 13:58, 18 maj 2017

Do góry
Jeśli moge wstawić
Sadleriana

Jesienna

Róża Amnesty International 13:57, 18 maj 2017

Do góry

Witam zakupiłam te różę ale widze,że z powodu, iz jest to nowa róża nie ma o niej info..jednak może ,gdzieś ,ktos cos wie? ma jakieś z nią doświadczenie?i jakich róz jest to krzyzówka?mam ja od marca ,rosnie powoli -pewnie dlatego ,ze wciaz był o zimno..ale ruszyła
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:45, 18 maj 2017

Do góry

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 13:44, 18 maj 2017

Do góry
Robię tymczasowy mini warzywnik w skrzyni 150x50x60wys. bo zapragnęłam mieć pomidory a miejsca brak. Czy ktoś zaprawiony w warzywnikach doradzi jak to skomponować z kwiatami lub ziołami, żeby była ładna jadalna kompozycja?

W sobotę jadę na targ po rozsady, a jeszcze jestem w proszku

A tu sobie rosną koktajlowe w donicy

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:37, 18 maj 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

no nie ?...takie kolorowe jarmarki

Piękne te jarmarki i takie sielskie jak lubię
Ogród w mieście-ogrodzie 13:29, 18 maj 2017

Do góry
Przyjazny ogród 13:26, 18 maj 2017

Do góry
Piotr_ napisał(a)
A te białe kwiatuchy co to takiego cudne są az mnie urzekły

To są zawilce.
Piwonie drzewiaste są piękne. Na razie mam kilkanaście zwykłych ale muszę wygospodarować miejsce na drzewiastą. Tylko gdzie to wszystko sadzić żeby miało ręce i nogi
Typografia ogrodu 13:18, 18 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
biała pokrzywa? a jest taka? bez świezy zerwij. dzień wytrzyma. Ja mam

Asia, dlaczego Ty nie należysz do Towarzystwa Miłośników Lilaków?

Woda w ogrodzie - to jest coś pięknego i niesamowitego!
Pszczelarnia 13:07, 18 maj 2017

Do góry
Mathildis napisał(a)
Co się stało z sarną? wybyła w inne miejsce?
Podziwiałam obeliski - piękne.

Rododendrony (za Toszką i Twoim przypomnieniem) potarmoszę z dwóch przyczyn - dla korzeni i poszukam krewetek.

Dlaczego tniesz derenie do zera co 4 lata?

Ewo pytanko do Ciebie - brakuje mi w ogrodzie zapachu (w tej chwili roztaczają intensywną woń, dla mnie mało przyjemną, berberysy i laurowiśnia) poleciłabyś jakieś byliny, krzewy (oprócz róż, które moim zdaniem nie pasują do mojego leśnego klimatu)?

Łania boi się wysokiego i wartkiego strumienia teraz. Ale widzę ją krążącą, odłączoną od stada. Czasami nawet na siebie spojrzymy z takiej perspektywy (zdj. Bogdzi):

Żeby uzyskać ich czerwone młode gałązki i /albo odmłodzić pokrój krzewu. Tak robi się z dereniami alba. Rozłogowych nie radzę tak ostro traktować - te można tak 1/3 z góry na równo.

W widnym lesie: jaśminowce, świdośliwy (na ciemniejszych stanowiskach), nieszpułki koniecznie, rugosy na brzegach. Czosnki z paprociami i kosmatką leśną. Orliki. W cieniu pachną też hosty. Martagony lub inne lilie.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:59, 18 maj 2017

Do góry
Bardzo proszę o pomoc przy przerabiania rabaty. Już trzeci raz zmieniam i chciałabym żeby tak już zostało. Rabata ma 7,5 m długości przy prostej krawędzi i 4,5 m szerokości w najbardziej odległym punkcie łuku. Była to kiedyś płaska rabata a chciałabym uzyskać efekt piętrowości. Wymyśliłam sobie, że jako tło posadzę pecherznica czerwoną, przed nią azalie Sarina, środek chcę wypełnić hostami i zurawkami w różnych kolorach. Mam dość dużo własnych żurawek i host i chciałabym je wykorzystać. Poniżej wstawię zdjęcie planowanej rabaty i schemat jak myślę obsadzić. Bardzo proszę o poradę czy będzie to dobrze wyglądało oraz ile sztuk pecherznicy posadzić. Też mam wątpliwości czy hosty posadzić łukiem przed azaliami czy raczej kępkami pomiędzy zurawkami. Może podpowie Pani czy jeszcze coś dołożyć. A może na Pani inny pomysł?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:58, 18 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajne foty ...zawilce sa super ...ale teraz u Iwonki https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=711 warto wiedzieć

taki plankton mam na rabatach ....werbenowy koszmar ...czekam az podrośnie żeby to wyplewić ....generalnie żle sie takie cos plewi na tradycyjnych rabatach ...a w zwirku? to bedzie wyzawanie
podobno werbene łatwo się wyrywa.
..Ale to chyba naparsrnica
Zawilce na szczescie nierosną pod owocowym tylko D ereniem. Ale dobrze wiedzieć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:57, 18 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)

A ja z trochę może dziwnym pytaniem. Ten wazon na stole jest z Pe...o? Pytam bo mam podobny tylko, że czarny i nigdy nie nalewałam do niego wody. Boję się, że nie jest wodoszczelny. Już kiedyś przerabiałam ten temat i półkę mi zniszczyła woda przesiakająca przez dno. A u Ciebie tak uroczo wyglądają te kwiatuchy.... Bardzo gustownie i elegancko...tak jak lubię! Z resztą u Ciebie wszystko lubię
donoszą ze po kilku dniach z wodą wazon zaczął przeciekać
Małymi kroczkami do celu... 12:49, 18 maj 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Kamiś tak też zrobiłam a one na pełnym słońcu dadzą radę, czy bardziej do cienia?

śliczny
chyba się skuszę
Enklawa w mieście 12:43, 18 maj 2017

Do góry
Rogownica kutnerowata rozrosła się pięknie pomiędzy różami.
Wielkie dywany jeśli są przycinane, mogą być alternatywą dla kory. Trzymana w ryzach spełnia moje oczekiwania.

Małymi kroczkami do celu... 12:38, 18 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Paula ja bym orliki brała widac przynamniej jaki kolor
a kwitną długo

Kamiś tak też zrobiłam a one na pełnym słońcu dadzą radę, czy bardziej do cienia?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies