Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 08:10, 27 maj 2017

Do góry
Anna i Ogród 08:10, 27 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Altana w całej okazałości z dwóch stron

a tu moje kotki Figa i Tola na czereśni

ale bosko!! Zazdroszczę kawki a w tej altanie..cieniscie, uroczo..
A kotki słodziaki polują na nornice?
Ogród z łezką II 08:06, 27 maj 2017

Do góry
Mireczko, Orlice już przekwita, ale jeszcze udało mi się złapać jej kolor. Proszę, w miarę wiernie oddany

Niestety...reszta potem.
Ogród z łezką II 08:01, 27 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu. Tez mam pielenia od groma, jak nie bylo to nie bylo teraz cieplo u nas nawet bardzo i chwasciory rosna najgorszy to skrzyp na skalniaku.
Sa takie fazy wylegu chwasciorow. Oby do konca lipca potem jest spokoj.

Ja jutro bede malowac starane skrzyp a potem rozsieje wapno juz drugi raz.
U nas dzisiaj byla krotka ulewa i nici z opryskow.
Piszesz, ze bylo zimno. Siostra dzwonila w zeszla sobote i mowila, ze w centralnym rozpaliła bo u nich jest 12 stopni, a u nas bylo o godz 20 ok 24 stopni. U nas cieplutko nie mozemy narzekac na brak sloneczka.

Zobaczylam u ciebie chyba azalia przepiekna, tyle kwiatow soir de Paris.
Musze sprawdzic w necie o niej.
Pozdrawiam cieplo.

Właśnie wczoraj biadoliłam, że znowu chwasty pokaźne w różach...u nas w sierpniu też nieźle rosną Dzisiaj idę opanować tę nową rabatę, zielono na niej, rzucik się przekształcił w łany...

U nas dopiero wczoraj zrobiło się bardziej przyzwoicie z temperaturą, dzisiaj słoneczko od rana. Znowu mi plecy spali

Tak, to Soir. Jest na prawdę gęsta. Teraz kupowałam z luźniejszym pokrojem i niestety nie pachnące. Ale Soir zapach wystarczy za wiele
To jej zdjęcie przed chwilą zrobione z domu, kolor ma trochę bardziej różowy niż na zdjęciu.

Na chwasty na patrzymy, dzisiaj się biorę za tą rabatę...
Mój jesienny ogród 07:14, 27 maj 2017

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie.
Bogdziu, ciesze się że wpadłaś. Powiem Ci że nie mam siły, nawet na wiosennych ptakach nie byłem, fakt ze pogoda jakaś mokra w tym roku i nie ma ładnego weekendu ale i jakoś nie mam chęci aby ruszyć w teren.

Robert przez kilka lat bardzo intensywnie fotografowałes przyrode i kosztowało Cię to sporo wysiłku, nic dziwnego ze czujesz zmęczenie, myśle ze jeszcze powrócisz do tego zajęcia choc może nie az tak bardzo zaangazowanie, a teraz pozwól sobie odpocząc, tak po prostu odpocznij.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:14, 27 maj 2017

Do góry
Rabatka przy bramie.
Tulipany wycięte, zamiast nich kwiatuszki żurawek i zaraz piwonie

Żywopłoty bukszpanowe nie podcięte
w tym roku postanowiłam je zostawić żeby urosły w masie, może już prawie do docelowej szerokości?, potem je wyrównam

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:10, 27 maj 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:10, 27 maj 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:09, 27 maj 2017

Do góry
3 Różaneczniki w rogu działki - pięęęęęęęęęknie kwitną, ale nie ukrywam że wolałabym żeby było np żółte , ale ciiiiiiiiiii bo jak na głos powiedziałam to o magnolii że szkoda że różowa to już jej nie ma

...uDany ogród 06:55, 27 maj 2017

Do góry
Kasiu faktycznie w ogrodzie teraz pachnie obłędnie.
To uroczy miesiąc Wszystko bujnie kwitnie i ta soczysta zieleń. Dla mnie raj!

Radziu dziękuję

Aniu znajdziesz na pewno. Teraz jest czas na kaliny
Mnie brak zapachu nie przeszkadza, pompony wynagradzają mi wszelkie niedoskonałości
Roseum nie ma owoców, zwykła koralowa ma.
Tak, są trujące. U mnie nie ma małych dzieci, więc mi nie przeszkadzają.

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 06:22, 27 maj 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Hustawka jest z metalu?
Kasiu nie wykopuj ich jeszcze, postaram sie na dniach pokazac Ci fotke ,,zmarznietego,, rubensa.

Huśtawka jest drewniana, obok niej stoi brzoza -pendula, ale i tak widać, jak po obu stronach pięknie nabudowany jest Rubens.

Nie wykopałam go Kasiu. Obcięłam wszystko co suche. Po lewej stronie jest jeden pęd żyjący i po prawej od ziemi coś jakby widoczne.
Tylko czy ja chce mieć roślinę, która przez lata daje nadzieje na ładny widok i potem byle przymrozek ją ścina prawie do zera? No właśnie- chyba nie.

Zauważ, że ja mieszkam na Zachodzie i u nas nie ma jakiś wielkich mrozów. Ona dostała w kwietniu i maju jak juz soki były w całej roślinie i przyszedł mróz tylko -3 stopnie.
dla mnie to szok. Strasznie na nie liczyłam w tym roku.

BUZIAK

Mój jesienny ogród 04:19, 27 maj 2017

Do góry
Witajcie.
Bogdziu, ciesze się że wpadłaś. Powiem Ci że nie mam siły, nawet na wiosennych ptakach nie byłem, fakt ze pogoda jakaś mokra w tym roku i nie ma ładnego weekendu ale i jakoś nie mam chęci aby ruszyć w teren.

Haniu, Myślałem że będziecie podziwiać piękne bzy, które kwitną tu przecudnie a wy kasztany podziwiacie. Ten żółty to jest bardzo ładny kasztanowiec, dużo mniejszy od normalnego, kasztany rosną jak nasze ale są ciut mniejsze i nie mają kolców a liście na jesieni cudnie się przebarwiają na pomarańczowo czerwony kolor. Pokarze kilka fot.

Moniko, czerwone poza kolorem kwiatów nie różnią się niczym od naszych.

Dzisiaj dam linka do mojej wycieczki na Marsa, tak potocznie się mówi na ten park. https://drive.google.com/drive/folders/0By8dgX3MnWRXaExGbWllQzM3UWc Pozdrawiam serdecznie
Ogród z łezką II 03:45, 27 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wczoraj hortka zamieszkała już na rabacie, rabata dopiero stworzona, a już na niej zielony rzucik z chwastów. Nie mam czasu na nią teraz. Nawodnienie też już na niej jest, sprawdzone wczoraj, wszystko gra. Przesadzany świerk puszcza bardzo nieśmiało zielone, znaczy się przeżył przeprowadzkę.

Czosnki pękają tylko te z tych małych, ale już są wreszcie

Nie wiem czemu mam u Ciebie takie tyły nowa rabata fajna i tą piwonia drzewiasta zachwyca
Ogród od zera 02:11, 27 maj 2017

Do góry
MAJ 2017

Ahhhhh
Bawarka 01:02, 27 maj 2017

Do góry
Buuuziaki

Ranczo Edy 01:00, 27 maj 2017

Do góry
Spokojnej nocyyy

Ranczo Edy 00:58, 27 maj 2017

Do góry
Kalina daje czadu

Sezon 2017 u Hanusi 00:50, 27 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Eduś! Jak nasiałaś, to dziubiesz! Ja niewiele posiałam, a to co wysiane jeszcze nie zarosło. Może po tym deszczyku puści się chwast, ale pilnuję z pazurkami, żeby za dużo nie zasłonił mi mojego wysiewu.

Bylinowe piwonie jeszcze w ścisłym pąku, nawet te majowe zakwitną chyba w czerwcu. Jakoś tak zawsze z piwoniami jest, że na Boże Ciało są kwiaty, No to teraz 25 dni i szał piwoniowy u mnie.
A ta jedna drzewiasta ginie w tłumie, Kwiaty otwierają się stopniowo i są jakieś wymęczone.
Teraz u mnie czas orlików.

Hanusia piękne orliki nie widac że wymęczone u mnie też się zaczęły a piwonie jeszcze czekam bo młode no i w cieniu posadziłam haa Buziaki
Ranczo Edy 00:46, 27 maj 2017

Do góry
elka_ napisał(a)

Urokliwe miejsce
Te rosochate konary i Queen of Night, do tego kokoryczka, niezapominajki i to żółte coś - pięknie

Elcia dziękuje bardzo wszystko elegancko rozszyfrowałaś konary to sumak a żółte to trzmielina a i jeszcze jest tam skalnica pięknie teraz na różowo kwitnie i cebulica biała

Ranczo Edy 00:37, 27 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edziu jakie slicznosci ",,,

Ty też masz tamaryszka masz jeszcze ? Bo pamiętam ze był piękny .Mirelko pokazała swojego a co z Twoim ?

Jolcia dziękuję u Ciebie też podziwiam a zwłaszcza czosnyki kuliste bosskie
Tak tak u mnie szaleje różowy a zaraz po nim będzie biały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies