Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

JulkAd 19:45, 26 maj 2017

Kindzia napisał(a)

Wcale mi się nie znudził, mus był zlikwidować zatokę śmietnikową, Anię o pomoc prosiłam i się taka wielka rabata zrobiła
Luiski są, ciachłam bardzo krótko wiosną...może w tym roku nie dorosną do 4 metrów
Jutro po azalie jadę, muszę zapełnić jak najszybciej te rabatę, plewienie takiego kawała mnie wykończy w innym razie
Już jeżówki z Łukaszem z Lublina od Małgosi przyjechały, też tam pójdą, jak do mnie dotrą

No to czekam na efekt końcowy, zakupy sama bym zrobiła, ale środki na chwilę obecną mam ograniczone, a poza tym czekam na pomysł co z przodu posadzić, bo się w końcu świerka pozbyłam
Miłego weekendu
Ewa777 20:36, 26 maj 2017

O! Zakupy będą Ciekawa jestem swoich zdobyczy. Też mam ochotę na azalie japońskie na górkę przy drewutni, ale nadal nie zrobiliśmy ścianki. Brak czasu nam doskwiera
ElzbietaFranka 23:10, 26 maj 2017

Witam Kasiu. Tez mam pielenia od groma, jak nie bylo to nie bylo teraz cieplo u nas nawet bardzo i chwasciory rosna najgorszy to skrzyp na skalniaku.
Sa takie fazy wylegu chwasciorow. Oby do konca lipca potem jest spokoj.

Ja jutro bede malowac starane skrzyp a potem rozsieje wapno juz drugi raz.
U nas dzisiaj byla krotka ulewa i nici z opryskow.
Piszesz, ze bylo zimno. Siostra dzwonila w zeszla sobote i mowila, ze w centralnym rozpaliła bo u nich jest 12 stopni, a u nas bylo o godz 20 ok 24 stopni. U nas cieplutko nie mozemy narzekac na brak sloneczka.

Zobaczylam u ciebie chyba azalia przepiekna, tyle kwiatow soir de Paris.
Musze sprawdzic w necie o niej.
Pozdrawiam cieplo.
Urszulla 03:45, 27 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Wczoraj hortka zamieszkała już na rabacie, rabata dopiero stworzona, a już na niej zielony rzucik z chwastów. Nie mam czasu na nią teraz. Nawodnienie też już na niej jest, sprawdzone wczoraj, wszystko gra. Przesadzany świerk puszcza bardzo nieśmiało zielone, znaczy się przeżył przeprowadzkę.

Czosnki pękają tylko te z tych małych, ale już są wreszcie

Nie wiem czemu mam u Ciebie takie tyły nowa rabata fajna i tą piwonia drzewiasta zachwyca
Kindzia 07:46, 27 maj 2017

zszywka napisał(a)
Ja tez się zabieram do zakupu azalii do mojego kącika który tworzę. Niestety po zimie 2 mi poszły papa i muszę kupić na podmiankę i dodatkowo tak ze 5 sztuk
A chyba niedoczytalam albo zapomniałam, ty masz jakieś konkretne kolory wybrane tych azalii ?

Och, to sporo kupić zamierzasz Azalie są piękne, wczoraj się napatrzałam w Pisarzowicach

U mnie w różu kupuję.
Kindzia 07:49, 27 maj 2017

JulkAd napisał(a)

No to czekam na efekt końcowy, zakupy sama bym zrobiła, ale środki na chwilę obecną mam ograniczone, a poza tym czekam na pomysł co z przodu posadzić, bo się w końcu świerka pozbyłam
Miłego weekendu

U mnie też chudy okres, trzeba przetrzymać. Wczoraj kupowałam małe azalie, wyboru dla mnie nie było żadnego. Tylko w pomarańczach, czerwieniach i bieli były w obfitych ilościach. W różu bieda...
Nie masz świerka???? Ciekawe czy na zdjęciu pokazałaś jak to teraz wygląda...zresztą nie przypuszczam
Wzajemnie Julcia
Kindzia 07:51, 27 maj 2017

Ewa777 napisał(a)
O! Zakupy będą Ciekawa jestem swoich zdobyczy. Też mam ochotę na azalie japońskie na górkę przy drewutni, ale nadal nie zrobiliśmy ścianki. Brak czasu nam doskwiera

Już są Nalatałam się po wszystkich okolicznych szkółkach za Kermesiną Rose...malutką mam, jak piąstka Ale wyboru żadnego nie było. Trudno, urośnie
Czas jako tako potrafię zorganizować, gorzej z kasą
Kindzia 08:01, 27 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu. Tez mam pielenia od groma, jak nie bylo to nie bylo teraz cieplo u nas nawet bardzo i chwasciory rosna najgorszy to skrzyp na skalniaku.
Sa takie fazy wylegu chwasciorow. Oby do konca lipca potem jest spokoj.

Ja jutro bede malowac starane skrzyp a potem rozsieje wapno juz drugi raz.
U nas dzisiaj byla krotka ulewa i nici z opryskow.
Piszesz, ze bylo zimno. Siostra dzwonila w zeszla sobote i mowila, ze w centralnym rozpaliła bo u nich jest 12 stopni, a u nas bylo o godz 20 ok 24 stopni. U nas cieplutko nie mozemy narzekac na brak sloneczka.

Zobaczylam u ciebie chyba azalia przepiekna, tyle kwiatow soir de Paris.
Musze sprawdzic w necie o niej.
Pozdrawiam cieplo.

Właśnie wczoraj biadoliłam, że znowu chwasty pokaźne w różach...u nas w sierpniu też nieźle rosną Dzisiaj idę opanować tę nową rabatę, zielono na niej, rzucik się przekształcił w łany...

U nas dopiero wczoraj zrobiło się bardziej przyzwoicie z temperaturą, dzisiaj słoneczko od rana. Znowu mi plecy spali

Tak, to Soir. Jest na prawdę gęsta. Teraz kupowałam z luźniejszym pokrojem i niestety nie pachnące. Ale Soir zapach wystarczy za wiele
To jej zdjęcie przed chwilą zrobione z domu, kolor ma trochę bardziej różowy niż na zdjęciu.

Na chwasty na patrzymy, dzisiaj się biorę za tą rabatę...
Kindzia 08:03, 27 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Nie wiem czemu mam u Ciebie takie tyły nowa rabata fajna i tą piwonia drzewiasta zachwyca

Ja też nie wiem

Drzewiaste są piękne i liście ładne. Mam jedną, na więcej brak miejsca, bo to potwory rosną...
Kindzia 08:06, 27 maj 2017

Mireczko, Orlice już przekwita, ale jeszcze udało mi się złapać jej kolor. Proszę, w miarę wiernie oddany

Niestety...reszta potem.