w hostach weekendowo było tak ( etap wschodzącego owsa)
na dziś jest tak
już widać co rośnie, suma sumarum wschodów 100 % nie ma bo są ziemiórki ale i tak warto
Piękny. Ja dostałam jako niespodziankę od Muszelki dzwonek dalmatyński i dopiero dowiedziałam się o istnieniu takiej roślinki. Podobno długo kwitnie latem
Przepiękny ogród, taki nietuzinkowy. Przeczytałam cały wątek, aż jestem ciekawa jak będzie prezentował się w tym sezonie . Gdy już byłam blisko posadzenia cisów wzdłuż płotu na przeciw tarasu (odmiany oczywiście bez owoców z uwagi na psa)to autorka wykopała cisy i zasadziła laurowiśnie tym samym sprawiła, że nadal jestem w kropce którą roślinkę posadzić jako tło. Cisy myślę, że stworzą węższą rabatę. Działka Kasi, jednak jest dużo większa niż moja więc w moim przypadku tak nie poszaleję. Wiadomo też fundusze robią swoje więc tak spektakularnego efektu w tak krótkim czasie nie osiągnę. Natomiast dało mi do myślenia jak poprowadzić ścieżkę i rabatę z boku domu gdzie jest tylko 3m szerokości do ogrodzenia z lewej strony. Ja w odróżnieniu od Kasi mam akurat tutaj okno, więc muszę mieć coś tam nie wysokiego co nie zasłania widoku- strona wschodnia. Chociaż widok mam na wprost na okno sąsiada:/. Dziwnie to wygląda, bo wzajemnie sobie zaglądamy do okien:/.
W wolnej chwili narysuje układ ścieżek i rabat
Na jaką szerokość rosną cisy prowadzone na żywopłot?
Jak już powstanie nowy wątek o wysiewach zimowych to koniecznie dodaj tam ten patent. Ja się zniechęciłam na te wysiewy właśnie z tego powodu, że nie miałam pojemników/butelek np. po wodzie 5 litrowej czy mięsie/pieczarkach. A skrzynki i folie miałam Teraz już chyba za późno na jakiś siew czy coś jeszcze do wyboru zostało?
Dziś była kolejna próba działan w ogródku porządki domowe zrobione ,dziecko ululane, mama przyprowadzona aby popilnowac wnusia , ja się ubieram szykuje a tu bach deszcz ... Chlip chlip jedyne co to zrobiłam Szczepki dzwonka z ogrodu bo chce go rozłożyć pięknie kwitnie prawie cały sezon