Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 21:20, 16 wrz 2017

Do góry
To chyba ostatnie letnie foty ogrodowe

Na zielonej... trawce :) 21:13, 16 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Foto z hakuro i bez dla Kasi

To duże drzewo to hacuro?
Na zielonej... trawce :) 21:11, 16 wrz 2017

Do góry
Rabata basenowa dla Darii uporządkowana trochę po akcji "stołówka" dla kuca

Na zielonej... trawce :) 21:00, 16 wrz 2017

Do góry
Lawenda zaczyna drugie kwitnienie, choć krzaczki marniejsze w tym roku jakoś, pewnie częśc na wiosnę do wymiany

Na zielonej... trawce :) 20:46, 16 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
idą dobre zmiany

Idą idą... cieszę się, że t nieszczęsne hakuro wysłałam w zaświaty
Na zielonej... trawce :) 20:41, 16 wrz 2017

Do góry
Nowy kadr - w narożnika domu - konkretnie zza kuchni

Na zielonej... trawce :) 20:40, 16 wrz 2017

Do góry
Umbra też wyleciała miejscówka zarezerwowana pod ambrowca - w sumie na froncie będą cztery

Na zielonej... trawce :) 20:36, 16 wrz 2017

Do góry
Foto z hakuro i bez dla Kasi

Na zielonej... trawce :) 20:32, 16 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

bo kropka na końcu
usuń kropke to się otworzy
zwykła anabelle

I już wszystko jasne
Na zielonej... trawce :) 20:32, 16 wrz 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
To u mnie w kwiaciarni po 15zł! kupiłam jednego i 4 mniejsze w ogrodniczym po 6zł.... trochę szkoda kasy.
wrzosowisko masz tak przepiękne że siedzę i się wpatruje w fotki

cieszę się, że Ci się podoba

No szkoda i tak na wiosnę w koszu wylądują
Na zielonej... trawce :) 20:31, 16 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja hotrki w tym roku sadziłam i też mnie zadowalają, może to dobry rok był na przyjęcie się i ukorzenienie, bo dużo deszczu i nie było tych upałów tropikalnych co miały być. Pierwszy rok od wielu, wielu lat taki przekropny, bynajmniej w wlkp. wschodniej.
Wiem, że bardzo mało pokazywałaś ten kawałek i raczej tak na wiosnę bo tam są zimozielone.

U nas też deszczowo dużo, jakoś to lato przeleciało, a człowiek nawet dobrze kości nie wygrzał

Foto tej rabaty zrobiłąm zaraz wkleję
Na zielonej... trawce :) 20:29, 16 wrz 2017

Do góry
Michu87 napisał(a)
Witaj Masz jeden z najpiękniejszych ogrodów jakie tu widziałam. To istne spełnienie marzeń. Będę zaglądać. Pozdrawiam

Witam Cię Ewelino dziękuję i oczywiscie zapraszam
Na zielonej... trawce :) 20:28, 16 wrz 2017

Do góry
Kasia tam gdzie kupuję ceny zdecydowanie niższe 6-8 150zł 8-10 190zł k orona wielkości 40-50cm
Na zielonej... trawce :) 20:23, 13 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Rabata z limkami bardzo mnie zadowala - bardzo wypasła się, a to zaledwie jeden sezon... nawet nie, bo ID sadzone maleństwa na wiosnę, a ML jeszcze później

Wanillkom na wiosnę mam w planach mocno skrócić, liczę na sztywniejsze pędy Fontanna to Gracilimusy - mam takie olbrzymy na tej rabacie aż 4 sztuki... na wiosnę będę dzielić... znaczy eM, bo ja chyba nie dam rady Rozchodników tu już nie ma - wczoraj wywalałam, Evergoldy dzieliłam i uzupełniłam między brakujące szałwie... ta rabata powinna być zadowalająca późną wiosną... nigdy w całości nie pokazywana, bo duża i z reguły basen zasłania

Ja hotrki w tym roku sadziłam i też mnie zadowalają, może to dobry rok był na przyjęcie się i ukorzenienie, bo dużo deszczu i nie było tych upałów tropikalnych co miały być. Pierwszy rok od wielu, wielu lat taki przekropny, bynajmniej w wlkp. wschodniej.
Wiem, że bardzo mało pokazywałaś ten kawałek i raczej tak na wiosnę bo tam są zimozielone.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:33, 13 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ale ślicznuśno! Nieźle się napracowałaś Pewnie dumna jesteś, bo i jest z czego

Cudnie jest obchodzić takie rocznice (u nas "tylko" 14 ) pielęgnować wspomnienia... cieszę się Waszym szczęściem

ps. O przygodach z kucami odpisałam u siebie

Angel, przyjemna to była praca Na szczęście eM "wziął" na siebie całe przygotowania kulinarne to mogłam się pobawić z dekoracjami
A czy 10,14 czy 20 to trzeba się cieszyć z każdego wspólnego roku!

O kucu przyjdę poczytać

AnnaCh napisał(a)
Bosko wyszło Poli
Normalnie nabawiam się kompleksów, u mnie tak imprezy nie wyglądają No ale może na 20 rocznicę się sprężę, mam jeszcze 7 lat na mobilizację

Spoko Ania, u mnie też nie To tylko wyjątek

leon60 napisał(a)
Cudnie kochana kolejnych wspaniałych lat dla Was :***

Dzięki Olik Buziaki kochana i wszystkiego dobrego dla Was!

bacowa napisał(a)
Polinka, ty trawkowa jesteś , znasz taką piórkówkę White Lancer . Wiesz coś o niej ?

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy .
pozdrawiam

Niestety Ewo, nie mam doświadczenia z tą trawą. Za życzenia bardzo dziękuję

Na zielonej... trawce :) 11:25, 13 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Myślę, że spokojnie możesz sadzić, wrzesień mamy to dobry czas na sadzenie, dzielenie - link mi się nie otwiera - to zwykłe anabelle czy strong?

Na priv zaraz podeślę o ambrowcach

bo kropka na końcu
usuń kropke to się otworzy
zwykła anabelle
Na zielonej... trawce :) 11:10, 13 wrz 2017

Do góry
Sylwia już widzę wyszukałam w spisie w tym sklepie to zwykła anabellka, cena fajna, sadzonka ze zdjęcia też - gdzie będziesz ją sadzić w zacisznym miejscu? - wiatr i deszcz potrafi je na prawdę zmasakrować zwłaszcza młode egzemplarze, które mają wiotkie łodygi... podpytaj kogoś o strong czy równica jest jakaś (chyba Mirella ma )
Na zielonej... trawce :) 11:01, 13 wrz 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Angela wstawisz foteczki przed i po wykarczowaniu hakurek

Wstawię, ale jutro - dziś nie dam rady
Na zielonej... trawce :) 11:00, 13 wrz 2017

Do góry
sylwai napisał(a)
Andżeliko,zdradzisz na priv,gdzie w końcu i za ile kupowałaś te kopane ambrowce?
I jeszcze jedno,czy myslisz,że jeste sens kupować teraz hortensje anabell?Tak sobie myslę,że może jeszcze zdążyłyby się u mnie zadomowić.Znalazłam takie,myślisz,że warto? https://albamar.pl/hortensje/52-hortensja-drzewiasta-annabelle-hydrangea-arborescens.html.

Myślę, że spokojnie możesz sadzić, wrzesień mamy to dobry czas na sadzenie, dzielenie - link mi się nie otwiera - to zwykłe anabelle czy strong?

Na priv zaraz podeślę o ambrowcach
Na zielonej... trawce :) 10:57, 13 wrz 2017

Do góry
bialydomek napisał(a)
Andżelika- odnośnie bluszczu,
mam u siebie 6lat, pod winogronem, pod magnolia i pod bzem...-
rozrasta sie okropnie, zabiera latem wode i ciągle składniki pokarmowe, probuje go zmniejszac poprzez wyrywanie,
wydaje mi sie, ze jak posadzisz w tym tulipany to na 3rok już zaden ci nie wyrośnie, bo bluszcz wszystko co dobre zabierze,

jesli zalezy ci na zadarnianiu to moze sprobuj z trojeścią rozesłaną, ona jest mniej inwazyjna, delikatniejsza, tez mam ja u siebie, rosnie razem z gipsowka, w tym były przez 3lata narcyze,....obecnie tez zanikły, ale one chyba tak maja, chiacynty mialam 2lata i w tym roku nie byly marniejsze!

czy otrzymalaś meila z linkiem do altany?

Odpuściłam już bluszcz, dumam nadal co dać na tą rabatkę - ona jest o tyle problematyczna, że nie mam na niej nawadniania, poza tym zadaszenie uniemożliwia podlewanie z nieba... mam tam 3 szczepione sosny-kulki (te spokojnie tu dają radę), a pod nimi funkie - w tym roku przyłożyłam się do podlewania, a i tak licho wyglądały - a to front i ma być ładnie

Masz gdzieś foto tej tojeści u siebie?

Ps. meila nie dostałam....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies