Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

kasja83 09:43, 13 wrz 2017

Przecudowne widoki. Trawy masz taaaakie tłuściutkie!!Naprawdę pięknie.
Kawa 10:08, 13 wrz 2017

no i co ja mam napisać...
wow
Filemon24 10:36, 13 wrz 2017

ale przepięknie wrzosy bardzo lubie ale nie u siebie jedynie do doniczek właśnie dzisiaj sie wybieram żeby coś do donic na schodzy kupić.
jaką masz odmianę rozplenicy?
AngelikaX 10:49, 13 wrz 2017

Dzięki

Nie wiem jaka to odmiana - kupiłam kilka lat temu jedną sadzonkę w miejscowym CO (nie bawią się tu raczej w opisywanie odmian - rozplenica japońska i już ) podzieliłam i porosły takie kolosy, że hortki mi dusi... na wiosnę chyba wysadzę i może dam na przedpłocie... a tu może jakiś carex (Marzenki ten seledynowy bardzo mi się podoba... chyba elata ) albo rozchodniki walnę, nie wiem jeszcze - zimą pomyślę

A propo wrzosów właśnie wróciłam z targu - środa dzień targowy u nas - ceny mnie powaliły 5 i 6 zł, tyle co w miejscowych kwiaciarniach - normalnie powariowali....

ps. Do donic chciałam dokupić ozdobne kapustki... u nas jeszcze się nie pokazały
AngelikaX 10:50, 13 wrz 2017

Kawa napisał(a)
no i co ja mam napisać...
wow

Cmok
AngelikaX 10:52, 13 wrz 2017

kasja83 napisał(a)
Przecudowne widoki. Trawy masz taaaakie tłuściutkie!!Naprawdę pięknie.

Dzięki w tym roku bardzo na masie przybrało wszystko w ogrodzie - deszcze zrobiły swoje cieszę się jak dziecko
AngelikaX 10:57, 13 wrz 2017

bialydomek napisał(a)
Andżelika- odnośnie bluszczu,
mam u siebie 6lat, pod winogronem, pod magnolia i pod bzem...-
rozrasta sie okropnie, zabiera latem wode i ciągle składniki pokarmowe, probuje go zmniejszac poprzez wyrywanie,
wydaje mi sie, ze jak posadzisz w tym tulipany to na 3rok już zaden ci nie wyrośnie, bo bluszcz wszystko co dobre zabierze,

jesli zalezy ci na zadarnianiu to moze sprobuj z trojeścią rozesłaną, ona jest mniej inwazyjna, delikatniejsza, tez mam ja u siebie, rosnie razem z gipsowka, w tym były przez 3lata narcyze,....obecnie tez zanikły, ale one chyba tak maja, chiacynty mialam 2lata i w tym roku nie byly marniejsze!

czy otrzymalaś meila z linkiem do altany?

Odpuściłam już bluszcz, dumam nadal co dać na tą rabatkę - ona jest o tyle problematyczna, że nie mam na niej nawadniania, poza tym zadaszenie uniemożliwia podlewanie z nieba... mam tam 3 szczepione sosny-kulki (te spokojnie tu dają radę), a pod nimi funkie - w tym roku przyłożyłam się do podlewania, a i tak licho wyglądały - a to front i ma być ładnie

Masz gdzieś foto tej tojeści u siebie?

Ps. meila nie dostałam....
AngelikaX 11:00, 13 wrz 2017

sylwai napisał(a)
Andżeliko,zdradzisz na priv,gdzie w końcu i za ile kupowałaś te kopane ambrowce?
I jeszcze jedno,czy myslisz,że jeste sens kupować teraz hortensje anabell?Tak sobie myslę,że może jeszcze zdążyłyby się u mnie zadomowić.Znalazłam takie,myślisz,że warto? https://albamar.pl/hortensje/52-hortensja-drzewiasta-annabelle-hydrangea-arborescens.html.

Myślę, że spokojnie możesz sadzić, wrzesień mamy to dobry czas na sadzenie, dzielenie - link mi się nie otwiera - to zwykłe anabelle czy strong?

Na priv zaraz podeślę o ambrowcach
AngelikaX 11:01, 13 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Angela wstawisz foteczki przed i po wykarczowaniu hakurek

Wstawię, ale jutro - dziś nie dam rady
AngelikaX 11:10, 13 wrz 2017

Sylwia już widzę wyszukałam w spisie w tym sklepie to zwykła anabellka, cena fajna, sadzonka ze zdjęcia też - gdzie będziesz ją sadzić w zacisznym miejscu? - wiatr i deszcz potrafi je na prawdę zmasakrować zwłaszcza młode egzemplarze, które mają wiotkie łodygi... podpytaj kogoś o strong czy równica jest jakaś (chyba Mirella ma )