Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Kawa 11:25, 13 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Myślę, że spokojnie możesz sadzić, wrzesień mamy to dobry czas na sadzenie, dzielenie - link mi się nie otwiera - to zwykłe anabelle czy strong?

Na priv zaraz podeślę o ambrowcach

bo kropka na końcu
usuń kropke to się otworzy
zwykła anabelle
Filemon24 18:33, 13 wrz 2017

To u mnie w kwiaciarni po 15zł! kupiłam jednego i 4 mniejsze w ogrodniczym po 6zł.... trochę szkoda kasy.
wrzosowisko masz tak przepiękne że siedzę i się wpatruje w fotki
SlonecznyOgrod 20:23, 13 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Rabata z limkami bardzo mnie zadowala - bardzo wypasła się, a to zaledwie jeden sezon... nawet nie, bo ID sadzone maleństwa na wiosnę, a ML jeszcze później

Wanillkom na wiosnę mam w planach mocno skrócić, liczę na sztywniejsze pędy Fontanna to Gracilimusy - mam takie olbrzymy na tej rabacie aż 4 sztuki... na wiosnę będę dzielić... znaczy eM, bo ja chyba nie dam rady Rozchodników tu już nie ma - wczoraj wywalałam, Evergoldy dzieliłam i uzupełniłam między brakujące szałwie... ta rabata powinna być zadowalająca późną wiosną... nigdy w całości nie pokazywana, bo duża i z reguły basen zasłania

Ja hotrki w tym roku sadziłam i też mnie zadowalają, może to dobry rok był na przyjęcie się i ukorzenienie, bo dużo deszczu i nie było tych upałów tropikalnych co miały być. Pierwszy rok od wielu, wielu lat taki przekropny, bynajmniej w wlkp. wschodniej.
Wiem, że bardzo mało pokazywałaś ten kawałek i raczej tak na wiosnę bo tam są zimozielone.
Michu87 09:49, 14 wrz 2017

Witaj Masz jeden z najpiękniejszych ogrodów jakie tu widziałam. To istne spełnienie marzeń. Będę zaglądać. Pozdrawiam
21:34, 15 wrz 2017
Poczytałam w necie o tym szczepionym ambrowcu co polecasz.
Trzeba przyznać,że ładne zgrabne drzewko tylko ceny niestety wysokie jak widzą mają w szkółkach internetowych. Tam gdzie patrzyłam koło 300zł
AngelikaX 20:28, 16 wrz 2017

Kasia tam gdzie kupuję ceny zdecydowanie niższe 6-8 150zł 8-10 190zł k orona wielkości 40-50cm
AngelikaX 20:29, 16 wrz 2017

Michu87 napisał(a)
Witaj Masz jeden z najpiękniejszych ogrodów jakie tu widziałam. To istne spełnienie marzeń. Będę zaglądać. Pozdrawiam

Witam Cię Ewelino dziękuję i oczywiscie zapraszam
AngelikaX 20:31, 16 wrz 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja hotrki w tym roku sadziłam i też mnie zadowalają, może to dobry rok był na przyjęcie się i ukorzenienie, bo dużo deszczu i nie było tych upałów tropikalnych co miały być. Pierwszy rok od wielu, wielu lat taki przekropny, bynajmniej w wlkp. wschodniej.
Wiem, że bardzo mało pokazywałaś ten kawałek i raczej tak na wiosnę bo tam są zimozielone.

U nas też deszczowo dużo, jakoś to lato przeleciało, a człowiek nawet dobrze kości nie wygrzał

Foto tej rabaty zrobiłąm zaraz wkleję
AngelikaX 20:32, 16 wrz 2017

Filemon24 napisał(a)
To u mnie w kwiaciarni po 15zł! kupiłam jednego i 4 mniejsze w ogrodniczym po 6zł.... trochę szkoda kasy.
wrzosowisko masz tak przepiękne że siedzę i się wpatruje w fotki

cieszę się, że Ci się podoba

No szkoda i tak na wiosnę w koszu wylądują
AngelikaX 20:32, 16 wrz 2017

Kawa napisał(a)

bo kropka na końcu
usuń kropke to się otworzy
zwykła anabelle

I już wszystko jasne