szkoda by było gdyby mróz sieknął, pierwszy raz zakwita
tych nie zauważyłam i zdeptałam....szok grzyby w maju
grujecznika grzyb załatwił w dwa dni
a taki był śliczny
Tak myślałam to pisząc że jak nic dasz jakąś radę więc poszłam i zrobiłam
to ta kępka
w sobotę wzięłam się za moją rabatę bylinową - grzebałam, dzieliłam, przesadzałam, wsadzałam i narobiłam wolnego miejsca bo wykopałam liście czosnków co się namnożyły a nie zakwitną - rety ile tego
zraziłam się też do czosnków bo już się nimi nacieszyłam a muszę myśleć już o ogrodzie mniej pracochłonnym bo mam za bardzo - coś robię nie tak
i tak dumając jak przerobić moją rabatę bylinową na krzaczasto- bylinową czy może na taką z perowskie i trytomami bo tam wielkie słońce po kilku godzinach rozpętała się burza i do dziś nie skończyłam brr
a ! jeszcze przy okazji nie wyszedł mi mieczyk dachówkowaty i ostrożeń
Ha zaczarowany to mi schlebia . Kasia jeśli chodzi o pregolę to nie tyle chciejstwa co takie myślenie - jak dam wszystko jednakowe będzie co prawda bujnie ale może być bardziej formalnie a ja lepiej czuję się na luzie
Taki luzak ze mnie że na rabacie tarasowej /bo przy tarasie/ rosną głównie floksy ale też róże i jeżówki i liliowce no i ta piwonia co miałam ja wysadzić i chyba te myśli usłyszała bo jest cała w pąkach - dziś okryłam - 2 godziny okrywałam to i to