Kamila, Iza
żurawki które pali mi słońce to Electric Lime. W tamtym roku były kupione. Wsadziłam na rabatę ale ona jest w słońcu przez cały dzień. Po tygodniu były tak popalone że wykopałam i dałam do donic. Na zimę poszły na rabatę i teraz znowu je pali więc dzisiaj wykopałam znowu. Szukam dla nich miejscówki. Ale jedna o której myślę nasłoneczniona jest od rana do 16. Postawię tam doniczki i zobaczę czy dadzą radę.
Dziewczyny poradźcie bo coś mi źre jeżówki. Pojedyncze listki mają dziury, niektóre są takie jakby poskręcane a inne znowu w plamach. Czym to zwalczyć?
Chcąc dzisiaj oberwać taki zwinięty listek w środku zobaczyłam jakieś czarne kropeczki coś jak malutkie drobinki piasku. Nie wiem co to było ale się nie ruszało. Może to jajka jakiegoś robala ?
O kurka, nie mam pojęcia co dolega jeżówkom. Trzymam kciuki za rozpoznanie i szybkie leczenie.
A u mnie jeżówki w fazie 3 listków . Ale idą powolutku, może do sierpnia zdążą zakwitnąć...
Kasia ja dopiero dzisiaj zauważyłam te plamy na listkach. Dziury widziałam ale są na pojedynczych listkach. Mam nadzieję że problem zostanie rozpoznany i uda się go zwalczyć.