Witaj Edytko,
wpadam z rewizyta - masz bardzo ładny i zadbany ogród, a trawnik to juz naprawde pierwszoklasny
Hortki młode - to pewnie dlatego kwitły póxno, a do tego troszke w cieniu. W tym sezonie powinno byc duzo lepiej.
ładnie porobiliście te rabaty o prostych liniach, nasadzenia też powtarzalene a to wprowadza taki ład i porządek w ogrodzie.
Będe zagladać
Koniec przerwy... było tak pięknie, ale o dziwo kwiaty wszystkie nie opadły.. może kilka czereśni dojrzeje.. oby bo prze cały sezon te drzewka mnie denerwują.. ładne jak kwitną i jak dają owoce..
Edit..foto sprzed przymrozków. Czy kilka stopni na minus to jeszcze przymrozek???
Dokładnie, teraz padną liście, kwiaty, ale mała szansa na wymarznięcie bryły korzeniowej. Co nie zmienia faktu, że uprawiamy te nasze roślinki dla ozdoby, a rok czekania to dłuuugo.
Żagwin kwitnie wcześnie.. u mnie się rozkręca.. 2 dni słoneczka i zakwitnie cały..
Pięknie, na bogato
Jakiś nowy psiak???
Cieszę się, że bez szkód
Gosiu, tu z tej rabaty na ostatnim zdjęciu, szabrowałyśmy Tobie roślinkę na biało kwitnącą, przeżyła, jest...ale zapomniałam, jak się nazywa??
Dadzą radę, moje rosną przy ścianie zachodniej, to też ni maja słońca dużo.. może dlatego tak cisną do góry bo szukają słoneczka. Liście maja też piękne wiec niech gonią w górę.. po mrozie były przezroczyste i leżały.. ich najbardziej było mi żal ..
Piwonia to Coral Sunset, w pąku pomarańczowo-różowa (świeci kolorem po oczach), potem taka zmienna, przechodzi w kremowy na koniec.. Kwiaty ogromne ma.
To foty tego samego krzewu...