Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:26, 19 maj 2017

Zana napisał(a)
Booosze w dwa dni tyyyle stron u Ciebie!! Ale do zakupów klona dotarłam. Piękna odmiana i piękny okaz. Wszystko u Ciebie bujnie rośnie, aż miło popatrzeć. No i dzięki nowemu orlikowi przypomniałaś mi jak mój się nazywa.

Anula, bo u mnie albo cisza, albo coś się dzieje z klonika faktycznie jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie z nim po zimie muszę koniecznie nabyć jeszcze takiego jak Ty masz, tylko nie mam dla niego tak pięknego tła jak u Ciebie faktycznie wszystko teraz jak ciepło jest ruszyło, powoli, powoli ogród nabiera kolorów, bo od tej zieleni mnie już głowa boli orliki już posadzone, rosną sobie, wśród róż no i teraz szałwii, trochę dużo słońca mają, ale najwyżej będę je codziennie podlewala i może dadzą radę.
paulina_ns 16:44, 19 maj 2017

Dzisiaj na reszcie skończyłam rabatę różana przy tarasie, teraz pozostaje tylko czekać aż rośliny podrosną. Na razie jest tak...

Zana 17:06, 19 maj 2017

Ślicznie się, ta szałwia z trawą komponuje. A pokażesz całość? Bardzo jestem ciekawa, teraz właśnie robię też różankę przy tarasie.
paulina_ns 17:39, 19 maj 2017

Zana napisał(a)
Ślicznie się, ta szałwia z trawą komponuje. A pokażesz całość? Bardzo jestem ciekawa, teraz właśnie robię też różankę przy tarasie.

Anula pokaże trochę później, jak mi mała pójdzie spać, ale tak streszczajac na środku jest pissardii, między nią róże, pomiędzy różami rozchodniki stardust, między nimi szałwia, a przed szałwia sesleria jesienna a i jeszxze między różami orliki te co wczoraj kupiłam.
Zana 17:50, 19 maj 2017

Ha, ha a u mnie na środku będzie wiśnia Umbra. A reszta trochę inaczej. To czekam na fotkę.
paulina_ns 18:17, 19 maj 2017

Zana napisał(a)
Ha, ha a u mnie na środku będzie wiśnia Umbra. A reszta trochę inaczej. To czekam na fotkę.

Anula i co jeszcze dasz do róż? U mnie rozchodniki są tylko ze względu na to,że nie miałam innego miejsca na nie, a rosły zasloniete przez inne i szkoda mi ich było, bo są ładne
jolka 21:37, 19 maj 2017

Fajna ta szałwia i ładnie wygląda z seslerią. Moja szałwia jeszcze nie kwitnie, a sesleria w drodze A do róż jeszcze kocimiętka jest fajna, ładnie wypełnia wszystkie przestrzenie.
kaz742011 21:38, 19 maj 2017

Ależ u ciebie piękna wiosna. Rośliny takie rozwinięte. Miskanty wielgachne. U mnie wszystko ledwie widoczne.
Magleska 21:40, 19 maj 2017

Chyba tą szałwię odgapię od Ciebie , ślicznie przy trawach
paulina_ns 16:05, 20 maj 2017

jolka napisał(a)
Fajna ta szałwia i ładnie wygląda z seslerią. Moja szałwia jeszcze nie kwitnie, a sesleria w drodze A do róż jeszcze kocimiętka jest fajna, ładnie wypełnia wszystkie przestrzenie.

Jolus w tym miejscu już na kocimietke miejsca nie mam, ale faktycznie ładnie wygląda takie zestawienie.