Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:05, 24 maj 2017

Do góry
Jana napisał(a)
naprawdę wierzyć się nie chce że to tylko 4 lata...musiałaś duże rośliny kupować widziałam kalinę Roseum i chyba po Twoich zdjęciach po nią wrócę, czy ona jest szeroka ?

Jana, kiedy się buduje dom i jednocześnie zakłada ogród, to pieniędzy starcza ledwie na kilkunastocentymetrowe sadzonki. Popatrz na to zdjęcie uważnie. Widzisz tam duże okazy?
Krzewom zawsze możesz korygować wielkość cięciem. Kaliny koralowe, jeśli ich nie tniesz, potrafią wybujać na 4 metry.
Po roku od posadzenia krzewów, tulipany wydają się od nich wyższe. marzec 2014

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:02, 24 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo.Obielę masz dużą i piękną , moja wcale prawie nie rosnie ale za to pięknie kwitnie.Pozdrówka.

To prawda Bogdziu pięknie kwitnie
A tu już rutewka się rozwija
pozdrówka
Kiedyś będzie kolorowo... 20:01, 24 maj 2017

Do góry
A nad tym pracujemy -
ile to ja się tych kamieni na przewalałam , ale jak -dzięki Wam.
zastanawiam się nad trzecia brzozą -mój M już kiwa głową na sama myślą,ale.......zobaczymy ?
zamiast ławki może konstrukcja z bali pod hamak.
Jak tam sądzicie?

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Suchy strumień świetny ale zachwyciły mnie granatowe wstazeczki na białych donicach.
Widzisz Bożenko takie nic, a zmienia.
Wstawię zaraz zdjęcia moich chorych rh i poproszę o konsultacje w sprawie ich ratowania.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Ania ale ten powojnik robi wrażenie. Kolorów w ogrodzie nie brakuje ale ten robi wrażenie.

Dzięki Anusia
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:58, 24 maj 2017

Do góry
weronika77 napisał(a)

Witaj znów Aniu. Ucieszyłaś mnie swoim wpisem. Piękne zdjęcia pokazujesz, obiela podoba mi się od dawna (widziałam ją w ogrodzie Richiego), powojnik niebieski piękny i te białe kwiaty pierwszy raz widzę. Buziaki i pozdrowienia od serca zostawiam.

Weroniko to Sangwinaria kanadyjska inaczej krwiowiec typowo wiosenna a kiedy cala edycja programu u Ciebie? pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 24 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Widzę że lubisz niebieski w ogrodzie, to tak jak ja , ale to połączenie szczególnie mi się spodobało. Muszę takie zrobić u siebie.
pozdrawiam
Cieszę się, ze właścicielka tak pięknego ogrodu dostrzega u mnie coś co chce skopiować do siebie. Uważam to za duży komplement.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:57, 24 maj 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Iwonka już odpowiedziała, niemowlaki opuchlakowe.

Kuklik Cosmopolitan to był bardzo dobry zakup. Dardzo dobry Z maleńkiej sadzonki od razu zrobiłam sedem. I to też jest bardzo dobre posunięcie

Cudny Ci on i nawet wczoraj go zapisalam w inspiracji Gosia a on nada sie do doniczki
A po za tym zdam Ci raport, nie wyslalam jeszcze zamowienie dopiero z pracy wtszlam, orliki u mnie kwitna, klosownice moglam Ci ofiarowac bedziesz w niedziele u Sylwi? Mi baaardzo nie pasuje
A i ja tez mam chciejstwa: na biake orliki, kuklika i jarzmianke od Kokosi mam nadzieje ze tak za dwa lata to miala rabaty pod nie przygotowane wiec u ciebie zdaza sie przyjac i rozmnozyc
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 24 maj 2017

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pięknie Ci wyszły obsadzenia donicowe. Ten niebieski dzban/wazon cudny. Co w nim rośnie?
Dzban i niebieskie donice kupione za niewielkie pieniądze na starociach. W dzbanku rośnie trawka jednoroczna, ale nazwy jej nie znam.

Kiedyś będzie kolorowo... 19:50, 24 maj 2017

Do góry
I tak jak ogród przechodzi swoje zmiany ,ale im więcej patrzę na niego z kawusia w ręku to jeszcze do końca nie jest to(powinnam przestać pić kawę)
Najbardziej podoba mi się teraz miejsce pod tulipanowcem.jak tylko zmienię materiał to postawię leżaczek -posadzę według rady Pani Danusi-turzyce-(doczytałam o odmianach w artykule jakie są i jak dbać,które są polecane i sprawdzone),a reszta to zaczyna się jeszcze kształtować,ale jest nadzieja z Waszą pomocą.Dobre rady
to tak jak na obecną chwilkę z góry z rana

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:49, 24 maj 2017

Do góry
jeszcze trochę funkji...

Kosolkowa Pasja 19:46, 24 maj 2017

Do góry
Kosolkowa Pasja 19:44, 24 maj 2017

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 19:44, 24 maj 2017

Do góry
Ślicznie wyglądają hortensje Diamantino - takie gęściutkie po wiosennym przycięciu

Kwitnie pierwsza azalia wielkokwiatowa

i przygotowuje się kolejny rododendron

Kosolkowa Pasja 19:43, 24 maj 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 19:42, 24 maj 2017

Do góry
Aniu,Haniu,Kasiu....takiej ilości wody nie pamiętam na Z.
...tylko usiąść i płakać...tyle pracy włożonej i szkoda młodych sadzonek...

W tym roku tylko plewienie...nic już nowego nie będzie.Szkoda pracy i pieniążków.

Wyrywkowe fotki.
Kosolkowa Pasja 19:41, 24 maj 2017

Do góry
Od kiedy mam ogród, śledzę pogodę na bieżąco. I dopiero od kiedy mam ogród, rozumiem jak to jest cieszyć się z deszczu po suszy.. Dziś rano obudziło mnie stukanie kropli w okno i od razu miałam dobry humor na dzień dobry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:41, 24 maj 2017

Do góry
Dominika, cieszę się, że naturalistyczne nasadzenia mają swoich zwolenników.

Mira, jak dobrze, że żyjesz. Poniewczasie zorientowałam się, że okropna ze mnie gapa. Przecież wiedziałam, że będziesz z Gabrysią. Mogłam przygotować więcej sadzonek. Może jeszcze będziesz na turnieju szachowym w Wojsławicach i uda się ponownie spotkać. Może nawet bardziej na południe od Wojsławic.

Jana, sprawdza się jeszcze roztwór wody, sody, octu i płynu do naczyń lub mydła potasowego.

Wiatr dzisiaj obrywa głowę od ciała, w samej głowie odczucie jakby ktoś wiercił wiertarką udarową, słowem z prac ogrodowych nici. Pomieszałam tylko w wiadrach z dobrocią wszelaką, aby napowietrzyć bakterie tlenowe.
Udało się wreszcie ukryć studnię chłonną. Przetaczniki i irysy tak podrosły, że zakamuflowały betonowego potwora.

Niekwitnące rododendrony maja spore przyrosty. Przemarznięte pąki oberwałam.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:40, 24 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No, pięknie to wszystko wygląda chociaż w deszczu.
Basiu cały czas pada równiutko, jest ciepło a na jutro też u nas przewidywane opady, trochę mniej mi to odpowiada

Ogród z rzeźbą 19:37, 24 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Kamilka, ubiegłoroczne zbliżenia kwiatków kuklika Mai Tai:

Mój ulubiony drink to właśnie Mai Tai kwiatuszki też ciekawe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies