Ze dwa i pół metra... Obecnie jest na niej jeszcze zebrinus za tą dużą szałwią,
cztery overdamy z tyłu, duża kostrzewa sina i różne małe sztuki:
szałwie, krwawnik, mała hosta, campanulle, rozchodnik okazały i hortensja ogrodowa obok rodka.
Myślałam, żeby szałwie wywalić na bukszpanowo-carexową przy podjeździe (jak wyżej). Overdamy natomiast mogły by iść pod taras - mam tam wysoki murek i chyba fajnie by wyglądały.
Generalnei dużo mam teraz "luźnych kwiatków" po tej rewolucji rododendronowo-skarpowej
Witam! co to jest? Widzę na moich sadzonkach jest dużo biedronki czyli coś zbiera! Mszyca? jak z tym walczyć? W piatek pryskalem sadzonki topsinem na opadzine igieł! Proszę o szybką pomoc
Dziś dzień pełen wrażeń, ale inaczej być nie mogło Bardzo dziękuję za odwiedziny Dziewczynom i Mężusiom za odwiedziny i za gościnę. Tak tak to był dzień przyjmowania gości i jednocześnie składania wizyt
Zaczęło się w Szmaragdowej
Goście zajechali
Pięknie dziekuje , ale daleko mi do wielu ogrodowiskowych cudeniek . Do tego brakuje mi konsekwencji i wiem, że kilka roślin powinnam wydać bo to nie to ale mi szkoda, mimo, ze nie do konca pasują albo nie trafiłam na odpowiedni zamiennik
Tez czekam , kolejne różane panny kolorek pokazały, jarzmianki widzę, że mają trochę siewek , ze jesli chcesz nie ma problemu, tylko to chyba z tych jasnych będą .
Basiu odpisałam u siebie☺Naparstnice super ,kolorki piękne. Życzę ci aby się siały gdzie chciały.U mnie rosną tam gdzie się wysieją. Im wiecej sadzonek w jednym miejscu tym ładniej wygladają.