Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 16:36, 24 maj 2017

Kamila no w donicach to ja tych hortensji na pewno nie będę trzymać, nie ma takiej opcji. Coś tak czuję, że to ich ostatni sezon u mnie, nerwa mam na nie kiedy takie łysolce stoją.

Dominika no bez przesady. Zawsze piszę, że to tylko przyzwoite, odpowiednio skadrowane zdjęcia. No i mój nowy aparacik jednak lepiej sobie radzi niż poprzedni.

Asia te tiarelle kupowałam kilka lat temu i zapomniałam jaka to odmiana, ale chyba faktycznie ta, o której piszesz, dzięki. Te kukliki mają taki brzoskwiniowy kolor, trochę jak to Łukasz u siebie określił "mdły" i chyba ma w tym trochę racji. Mało wyrazisty ten kolor jest.

Aniu/Anabuko moja ulubienica to Ivory Coast (jest na zdjęciu, duża z wyrazistym szerokim żółtym marginesem, który zostaje żółty przez cały sezon), poza tym Alex Summers jest piękna, Blue Belle lubię za jej kompaktowość, zwartość, tworzy taką fajną kulkę. No i bardzo lubię malutką, lekko kapryśną (bo słabo przyrasta) Great Escape, to taka moja perełeczka. Nie mam zbyt wielu odmian, ale chcę tę mini kolekcję jeszcze powiększyć.
Zana 16:45, 24 maj 2017

Alicja witam zatem serdecznie. To fakt, że się mijamy, Twój awatarek bardzo dobrze kojarzę. Dziękuję za miłe słowo i wpadaj

Joluś działkę odziedziczył eM po swoich dziadkach. A rzeźbę do ogrodu przytargał właśnie dziadek, tak więc nabyliśmy również tą drogą. Ja niegrzeczna, no też coś, phi... Prawdę piszę, ot co!

Aniu/Anbu jakże koffam Twoje koffam

Kamilka/Kawa teraz nie sfociłam ich z bliska. Postaram się wygrzebać dzisiaj jakąś fotkę z ubiegłego roku, a w sobotę machnę coś na świeżo. Tyle, że one nie rosną za hortkami a za rozchodnikami

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam w odpowiedziach, ale tak dużo Was do mnie przybyło, że szoking
Zana 18:11, 24 maj 2017

Kamilka, ubiegłoroczne zbliżenia kwiatków kuklika Mai Tai:

W tym roku jest ich o wiele więcej, to w sobotę cyknę.
Kasia_CS 19:33, 24 maj 2017

Jak będę miala chwilkę to obfocę moje hostki - ze znanych mi mam Fragrant bouquet wyhodowaną z kapersu i golden tiara z malusiej doniczki za 3 zyla, którą jeszcze na 2 podzieliłam

A zerknij na tego rodka u rozark Twój nie jest podobny kolorystycznie?
frezja 19:37, 24 maj 2017

Zana napisał(a)
Kamilka, ubiegłoroczne zbliżenia kwiatków kuklika Mai Tai:

Mój ulubiony drink to właśnie Mai Tai kwiatuszki też ciekawe.
Kawa 20:43, 24 maj 2017

chyba się za nim rozglądnę bardzo mi się podoba
dzięki Anus
Juzia 20:54, 24 maj 2017

I mi w oko wpadł ten kuklik
jolanka 21:12, 24 maj 2017

Anulka, ten kuklik to ma taki kolor czy tez aparat przekłamuje? taki to mi się bardzo podoba.
Zana 21:23, 24 maj 2017

Kasiu dziękuję za link, ja już sama nie wiem, aparaty często przekłamują te różowe kolory. Mój jest akurat taki jak na moich zdjęciach. Zobaczę w sobotę czy on zjaśniał, czy nie. Będziemy dalej dywagować

Ewa no proszę, to musisz mieć tego kuklika do kompletu, hi,hi

Kamilka nie ma za co. Cała przyjemność po mojej stronie

Juzia ba, no to się cieszę. Ostrzegam tylko, że kwiatuszki są bardzo malutkie. Na Twoich wielkich rabatach to musiałabyś w plamie posadzić, żeby było je widać.

Jolanka są takie jak na zdjęciu. W sobotę cyknę aktualne foty z bliska, bo te zbliżenia są ubiegłoroczne, specjalnie dla Kamili.
lojalna_ 22:02, 24 maj 2017

Fajna historia ))

Kwiatuchy miodzio )