Wyrasta do 50-60 cm, kwitnienie zaczyna w lipcu i kwitnie dość długo, bo kwiatostany długie. Można je ciąć do wazonu. Po przekwitnięciu powinno się je usuwać, bo dają obfity samosiew. Nie znam jej jeszcze dobrze, ale zaobserwowałam, że prawdopodobnie nasiona wymagają stratyfikacji. Ja pozwoliłam jej się rozsiać i otrzymałam sporo siewek, które pęknie przezimowały i w tym roku będą kwitnąć.
Aniu troche na szybko ale ja pobawiłabym się w wyznaczanie lini w ten sposób na razie możesz obsadzic jedna rabate ale linie wyznaczyc już teraz.
wersja pierwsza wg mnie lepsza i druga grzeczniejsza
niebieski lawenda
ciemnozielony - kosodrzewina
jasnozielony sesleria
Cudnie !!!
Andżeliko,czy Twoje czosnki sadzone jesienią ubiegłego roku?Ja mam białe,bo u mnie zielono,biało i trochę bordowego.Moim czosnkom musiałam troszkę końcówki liści poobcinać,bo zrobiły się brzydkie.Szkoda że taka uroda tych czosnków.U mnie też popadało i to dość mocno.Wszystko odetchnie.pozdrawiam
Angela, a co to za klon. Piękny kolor!!!!!
Zdradzisz jeszcze jaką masz posianą trawę, może pamiętasz nazwę i gdzie kupowałaś?
Kadr z kręgiem i czosnkami jak z zaczarowanej krainy. Niedaleko mnie leży taki krąg, ale jest dość mocno zużyty, więc chyba nie nadawałby się. Muszę pokazać mojemu M.
Oj to faktycznie chyba się nie uda. Ja próbowałam ukorzenić, ale z marnym skutkiem.
Możemy się wymienić. Jak zakwitną pokażę co mam
Za jakiś miesiąc będę w Krakowie, to Ci podrzucę co mam dla Ciebie
Maj jest bajkowy, dzisiaj pada i zieleń taka wybarwiona i soczysta aż miło popatrzeć
A my jedziemy malować...
Już jestem spakowana teraz tylko przewieźć toboły, o dziwo wcale nie jest tego dużo
Każdy kadr to jakiś obłęd to zwala z nóg. Klon buk twoje brzozy. Bardzo Ci zazdraszczam wielkości ogrodu pięknie czysto zielono i nietuzinkowo. Bardzo lubię do Ciebie zaglądać ))
Witam,
Mój klon japoński strasznie na boki się rozłazi, proszę o poradę w których miejscach go przyciąć, żeby nabrał objętości/gęstości
przypuszczam, że jest już za późno na takie zabiegi?
Danusiu chętnie jeśli zdradzisz jak podzielić peonie drzewiastą? moja nasion nie zawiązała
ale mam sporo bylinówek to mogę podzielić jeśli będziesz chciała Za chwilę zaczną pokaz
Maj u Ciebie cudny
Gosiu póki co nie mam na nic czasu.
W tematycznych wątkach na forum wstawiałam fotki moich roślin z opisem.
Może otworzę jakiś wspólny dla moich ulubionych roślin . Zobaczymy
Wczoraj ustawiłam leżaki. Musimy je odnowić i zrobić podest dla nich.
Ale miejsce mi się podoba
A Wam?