Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 14:51, 04 cze 2017

Monia, Ania z Ogrodu w Cichym Dworku, Mirella jestem wdzięczna za odwiedziny, zapraszam kiedy tylko macie ochotę.
Dla zachęty teraz dla Was żurawki i hosty

gosika67 15:07, 04 cze 2017

Kasiu z Bawarii i Elu z Ptasiego Gaju, dziękuję za wizytę, ta róża pachnie delikatnie, ale niestety jest bardzo uwielbiana przez chrabąszcza majowego.
Elu krzewuszki u mnie niektóre już przekwitły np. ta biała. Teraz obsypała się kwieciem inna

Kasiu pojawił się u mnie pierwszy kwiatek na clematisie

na koniec pieris

MirellaB 15:12, 04 cze 2017

Gosia piękności pokazujesz
Masz dobrą rękę do roślin to widać
babka 15:17, 04 cze 2017

Współczuję straty dopiero doczytałam.

Różami się zachwyciłam, najbardziej zauroczyła mnie ta czerwona z ciemnym obrzeżem. Cudowna jest. Jak dobrze, że nie mam miejsca bo pewnie juz bym sobie taką zamawiała

Pytałaś u mnie o kule, zapomniałam odpowiedzieć więc napiszę tutaj. Robiłam je sama z betonu
gosika67 15:38, 04 cze 2017

Daria dzięki za odwiedziny, u nas też sucho, też wszystko podlewam.

Elu z ogrodu Moja Ostoja pojawia się u mnie plamistość na liściach na razie mało od dołu , obrywam liście, jak coś więcej to trzeba inaczej chyba to potraktować.
Irysy po przekwitnięciu ścinam razem z liśćmi, co kilka lat je odnawiam, bo potem są takie małe byle jakie.

Jolka i Natalia póki co właśnie róże u mnie zaczęły kwitnąć, dla mnie za wcześnie, ale cóż mam nadzieję,że tak będzie do jesieni. W następną sobotę wybieram się po lawendy jako towarzystwo do róż

Dla Was moje rabatki

gosika67 15:50, 04 cze 2017

Przed chwilą było u nas oberwanie chmury i gdzieś za Wartą grzmi.

Ola ale jesteś zdolna, fajne te kule, pasują do stylu Twojego ogrodu.
A ta róża jest na nóżce, kupiłam ją 2 lata termu w Kościelcu na ODR.

Mirella dziękuję za miłe słowa, robi się ciepło na duszy i sercu. To chyba tak jest,że ja kocham rośliny i one też chyba mnie kochają

Moje bratusie jeszcze są w dobrej kondycji, co prawda kupiłam nowe doniczkowe ale muszę poszukać inne donice, bo szkoda mi bratków. Stokrotki wymieniłam ale ich nie wyrzuciłam, posadzę gdzieś może przezimują.

to są kwiaty do donic i jeszcze 2 szałwie, które dostałam. Gazaniom jestem wierna do końca, co roku kupuję.

babka 15:55, 04 cze 2017

Bratki masz jeszcze ładne, moje pomału wypadają
A powiedz mi jak odnawiasz irysy ? tzn że je dzielisz i przesadzasz ? Bo moje w ub roku pięknie kwitły a w tym tylko te, które zmieniły miejscówkę.
Kule bardzo prosto zrobić, to żadna sztuka. Do starych kloszy lejesz beton czekasz dobę, zbijasz szkło i gotowe
gosika67 15:56, 04 cze 2017

Siostra Donia gdzie się podziewasz, jak Twoja różyczka miniaturka , bo moja zaczyna kwitnąć

gosika67 16:04, 04 cze 2017

A widzisz Ola jaki pomysł z tymi kloszami, no no, nie pomyślałabym. Irysy dzieli i szukam im innego miejsca, też potem ładnie kwitną. Te moja teraz są pierwszy rok na nowym miejscu. Bratki jeszcze potrzymam, jak będę robiły się brzydkie to je schowam.

Te irysy mają takie liście jak trawa, jak przekwitną to same liście mają swój urok.
Posadziłam mnóstwo irysów miniatur w tym roku, sama jestem ich ciekawa i iksję i tygrysówkę pawią( nigdy ich nie miałam). Jeszcze nie kwitną. Coś innego, coś nowego.

To jest nowy irys, ma tylko 1 kwiatek ale jaki ładny.
babka 16:08, 04 cze 2017

gosika67 napisał(a)
A widzisz Ola jaki pomysł z tymi kloszami, no no, nie pomyślałabym. Irysy dzieli i szukam im innego miejsca, też potem ładnie kwitną. Te moja teraz są pierwszy rok na nowym miejscu. Bratki jeszcze potrzymam, jak będę robiły się brzydkie to je schowam.

Te irysy mają takie liście jak trawa, jak przekwitną to same liście mają swój urok.
Posadziłam mnóstwo irysów miniatur w tym roku, sama jestem ich ciekawa i iksję i tygrysówkę pawią( nigdy ich nie miałam). Jeszcze nie kwitną. Coś innego, coś nowego.

to właśnie kosaciec syberyjski prawda ?
A kiedy je wykopujesz i przesadzasz? Zaraz po kwitnieniu czy do jesieni czekasz ?