Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:05, 08 maj 2017

Do góry
anabuko1
Aniu, wiadomo że ciężko forum ogarnąć, rozrosło się, a przecież mamy życie w realu I tak miło mi, że wpadasz...a masz tyle do ogarnięcia
Kotka jeszcze nie mam, ale będę mieć kiedyś
Ogród w skali mikro cz.II 11:02, 08 maj 2017

Do góry
Dziś rozpoczęła się moja przygoda z lotosem
Przed momentem dotarły nasiona, a moja pani listonosz mało buziola nie dostała .. Wyobraźcie sobie jej minę bezcenne

Dotarło wszytsko , włącznie z gratisem( nie chce ktoś nasiona palmy ?????)
Teraz nasionko wyszlifuję papierem ściernym - mam nadzieję ,że z dobrej strony i do ciepłej wody
A potem..no chyba tylko walić zdrowaśki

Droga do spełnienia 11:02, 08 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hosty cudne teraz takie świeże uwielbiam je właśnie wczesna wiosną

Najcudniejsze o tej porze. Wszystkie bez wyjątku kocham w takim stanie

Moje ogrodowki też wszystkie przemarźnięt i ledwo zipią. Cieszę sie że pozbywam sie ich z ogrodu.

Macham Kamilko
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:00, 08 maj 2017

Do góry
Kolejne rabatki wyplewione. Nie dam się tej pogodzie! Robota powoli, ale idzie do przodu.

Firletka smółka wysiana w tamtym roku (Juzia pamięta, bo nie chciała przyjechać jej pikować) została wysadzona w kępkach, bo mnie się jej też nie chciało pikować Będzie kwitła.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 08 maj 2017

Do góry
Mirka
Bardzo dziękuję za życzenia
Ten wilczomlecz jest dość inwazyjny, ale do zadarniania przed chwastami super, zawsze nadmiar możesz wywalić, najwyżej po kwitnieniu ścinaj choć on głównie rozłogami idzie. No i cieszę się, że rozplenica wstydu nie przynosi

Zbyszek
dzięki za pamięć i życzenia
patrz, gdzie najlepiej się kima

Rosa
Ewo dziękuję, te przylaszczki są takie urocze
Trafiłam w lotto 3, całe 24zł, szkoda że nie więcej

eee_taam
To dobrze, że już masz rozszyfrowane
Gienka cudna, dopiero się rozkręca, zatem to magnolia majowa...wąchałam ją wczoraj, pachnie
tak samo chyba Yellow River
teraz kwitnie

Kasya
Kasiu dzięki zrobiłam foto telefonem, ale takie niewyraźne, że Tobie nie wysłałam. Wszystko z nią ok, kilka pąków spadło, ale są kolejne i chyba pokaże swoją urodę
Tu narazie jest ściernisko... 10:55, 08 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Przedstawiam nowego członka rodziny wabi się Borys. Jest Berneńskim Psem Pasterskim i ma 3 lata. Odkupilismy co od gościa, który z różnych względów nie mógł to dalej trzymać. Narazie jest oszołomiony i przyzwyczaja się do nas. Najbardziej się cieszymy że od razu złapał dobry kontakt z naszym drugim psem. Koty profilaktycznie zwiały w popłochu i wolałby z daleka oglądać intruza.

Moja siostra miała takiego psa - przekochane stworzenia, teraz ma podobnego krótkowłosego, czyli szwajcarskiego psa pasterskiego.
Skarbonkowy ogródek 10:52, 08 maj 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
I żeby nie być gołosłowną fotki z frontu robót:

Kwadrat pod strażnika cisowego. Mam nadzieje że uda mi się dzisiaj skonczyć.

A tu sam zainteresowany z kolegami

Tylko zagwozdkę mam. Wszystkie ładniejsze stożki mają jeden główny pieniek. Idealne na lizaki. Ciachac?Zostawic?

Te są gorsze stożkowo bez jednego pienka.
Mogą być z nich kiedyś stożki.

Joasiu cudne cisy, zazdraszczam, gdzie je dorwałaś paskudy jedne, tfu, tfu
Ogród w skali mikro cz.II 10:51, 08 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Z bluszczem to pewnie zrzadzenie losu. Matka Natura chce Cie oszczedzic i daje Ci szanse na pozbycie sie go

Ewciu...nie wiem czy to jest właśnie tak....bluszcz dawał cudowne tło dla mojej ławeczki, stanowił cudną ozdobę..no i teraz elewacja prezntuje się kiepsko po tych korzonkach czepnych
Zresztą..zeknij sama czy warto się takiego bluszczu pozbywać ????

Tu narazie jest ściernisko... 10:49, 08 maj 2017

Do góry
Przedstawiam nowego członka rodziny wabi się Borys. Jest Berneńskim Psem Pasterskim i ma 3 lata. Odkupilismy co od gościa, który z różnych względów nie mógł to dalej trzymać. Narazie jest oszołomiony i przyzwyczaja się do nas. Najbardziej się cieszymy że od razu złapał dobry kontakt z naszym drugim psem. Koty profilaktycznie zwiały w popłochu i wolałby z daleka oglądać intruza.
Ogródek frontowy 10:43, 08 maj 2017

Do góry
Dziękuje Aganiu ja teraz żałuję, że wiosną wywaliłam patyczki z Limek W przyszłym roku nie zrobię takiego błędu. Chwasty to ciągle są u mnie ale staram się walczyć

Sobota pracowita była udało się trawę skosić i przygotować kratkową poprawić rzeczkę Red barona. Wywalić czerwone żurawki i posadzić na ich miejsce zielone tawułki A i dostałam wspaniały prezent od taty Jupii Ponieważ u mnie komunia w tym roku to na biało

Dorodne do powieszenia i maluchy do posadzenia przy chodniku

Moja codzienność - ogród Oli 10:43, 08 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Wczoraj w deszczu kosiłam... dziś choć popołudniu przejaśniało
zatem kilka fotek

ależ masz to wymuskane...o oblęd!!
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:43, 08 maj 2017

Do góry
Yolka
Pięknie dziękuję za życzenia i śliczne hortki
Powojniki w tym miejscu najszybciej, mam kilka odmian. Zachwycam się nimi codziennie, za 3 lata to już coś będzie
Piesio skończył 3 miesiące, teraz już zostaje w domu, nie musimy z nim ciągać się do pracy
Psiara ze mnie, mało wyjeżdżam, nie to co kiedyś
Z 3 psiakami lepiej mi się wiodło w życiu, więc musi ich tyle być

Leoś zaraz Misię przegoni, ale jaka komitywa

miłość do pańcia

pora kolejne plastiki odgryźć

albo lepiej oprzeć się o koleżankę
Anna i Ogród 10:40, 08 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Anu ogródek prezentuje się super. A wierzby spokojnie się odbudują. Przytnij te suche gałązki i lej sporo wody. Jedna z moich wierzb w zeszłym roku złamała się w połowie kulki od śniegu. Po pól roku tak się nadbudowała że nie widać różnicy. Mam nadzieję że pochwalisz się fotkami z "domowych rewolucji".

Rewolucja taka
Wszędzie były wykładziny ciemne i różne kolory ścian. Teraz wszystko stonowane i będę bawić się dodatkami

Tu będą żółte i turkusowe

tu czerwone i granatowe

a tu turkusy i pudrowy róż
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:35, 08 maj 2017

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, cudne klony, jak ja je kocham, kwiaty pięknie dają czadu, mam nadzieję że zdrowie dopisuje...... dużo sił do pracy w ogrodzie Ci życzę.

Klony jednak dały radę, mimo aury.
Teraz bucha wszystko, a chwasty najwięcej, z robotą jestem do tyłu, ale może powolutku nadrobię
dzięki Jolu

zachwycam się dereniem
kwiecisty Rubrum

klon na pniu Sheridan Gold

no i klon japoński Garnet
odżył
a magnolie gwiaździste podcięłam, za daleko już mi wylazły

Droga do spełnienia 10:32, 08 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hosty cudne teraz takie świeże uwielbiam je właśnie wczesna wiosną

Piękne ja też je lubię o tej porze... takie soczyste... i kropelki na nich wyglądają niezwykłe uroczo
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:28, 08 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
wszystkiego najlepszego imieninowego
cmok cmok

a na pierwszym miejscu zycze zdrowka

Dzięki Izuś ale boskie połączenie, mus skopiować
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:27, 08 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
3 Buziaczki imieninowe w oba policzki i tradycyjny misiaczek! Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim dużo zdrowia!

Hanuś serdecznie dziękuję za kwiatuszki też
U mnie pełno siewek ciemiernika, może je zostawię i niech zarastają puste place.
popatrz, chryzantema od Ciebie ładnie ruszyła
Moja codzienność - ogród Oli 10:27, 08 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jestem bardziej za może Buka? Takiego jak po drugiej stronie? Albo cos dominującego bardzo może gatunek jaki już masz ale w innej odmianie?

Chyba nikt nie kuma o co nam chodzi

Otóż eM niedawno stwierdził, że ta wielka tuja pod domem do niczego nie pasuje i chce ją wyciąć W sumie od jesieni cosik żółknie

O powtórzeniu buka myślę intensywnie choć nie ukrywam, że łysy do połowy maja.. na froncie może irytować, wolałabym chyba graba

Tutaj fotki z jesieni bo teraz to łyso może komuś przyjdzie jakiś pomysł do głowy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1623

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:25, 08 maj 2017

Do góry
I oto dlaczego należy porządnie wytrzepać ziemię z doniczek przytachanych ze szkółek:

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:21, 08 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Z dalsza tego typu ogrodzenia są słabo widoczne, a swoją rolę spełniają

Gosia remament remamentem, ale nie żal Ci rozstawać się z roślinkami własnego chowu?

Ogrodzenie tylko na zdjęciach wygląda brzydko. W realu mi się podoba i dobrze się z nim czuję. Zrobiło się przytulnie

Nie żal. Wbrew powiedzeniu od nadmiaru zaczyna mnie boleć głowa. I od tego myślenia, gdzie to wszystko upchać

Ale drzew to mi ciągle mało. Zatem przytachałam w sobotę od dawna już planowane dwie rajskie jabłonki. Jedno drzewko było obiecane dla mojego średniego synka. A że wybrał jabłonkę i o odmianie pozwolił mi zdecydować, zatem są dwie Golden Hornet.
W szkółce wcale nie zapowiadało się, że one do balkonu sięgną...

I na rabacie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies