Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:20, 07 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zapłakany ogrod też ma swój urok. Urocze te Twoje 'mokre' fotki!
Donice super.
Basiu ma ci on swój urok ale jak za długo to też się uprzykrzy

Na zielonej... trawce :) 13:19, 07 maj 2017

Do góry
Przedstawiam Wam moją różową damę

Na zielonej... trawce :) 13:17, 07 maj 2017

Do góry
Lawendowa - powoli kończy się czas tulipanów - pewnie to ich ostatnie zdjecia...

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:17, 07 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Wczoraj było ciepło i słonecznie, więc zrobiłam parę fotek

Ewuś zdjęcia jak zawsze świetne
Czy na tym zdjęciu jest zeszłoroczna mielonka? U mnie są tylko dwie Reszta to same listki.
Na zielonej... trawce :) 13:15, 07 maj 2017

Do góry
Ulubiony świerk biały conika - z mieciutkimi przyrostami

Na zielonej... trawce :) 13:14, 07 maj 2017

Do góry
Dorenbosy w tle w końcu z listkami

Na zielonej... trawce :) 13:12, 07 maj 2017

Do góry
Limki

Las funkiowy gęstnieje

Na zielonej... trawce :) 13:10, 07 maj 2017

Do góry
Skrót ogrodowy - od wczoraj mży z małymi odstępami, dla roślin dobrze - czosnki sporo się podciągnęły, ogród zaczyna buchać soczystą, majową zielenią - taką świeżynkę lubię najbardziej

Mój cudny klonik

Ogród z widokiem na jezioro 13:09, 07 maj 2017

Do góry
yolka napisał(a)
dzisiaj po deszczu, wiem że lepiej tego słowa nie wymieniać na forum tej wiosny, ale u mnie to był wyczekiwany deszcz

Jolu u ciebie po deszczu a u mnie nadal w deszczu...
Piękny relaksujący widok
miłej niedzieli
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:07, 07 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Świetna relacja, Małgosiu, w Polsce jest wiele takich uroczych ogrodów, pokazujmy je
Dwa ogrody 13:02, 07 maj 2017

Do góry
Miro Bardzo żałuję, że nie będzie mnie na spotkaniu lilakowym, miałabym okazję Cię poznać. A jak jeszcze pomyślę, że macie zaplanowaną wiżytę u Maszki to aż mnie skręca, bo jestem jej fanką, odkąd pojawiła się w sieci. Proszę o przekazanie Jej pozdrowień
Niebieskie donice jeszcze nie wszystkie obsadzone, te z kieszonkami czekają na rojniki, trzeba tylko ich ukopać
Za to pojawiły się w piątek obiecywane donice betonowe. Ta zostanie na tym placyku, rośliny za chwilę wyskoczą w górę i proporcje zostaną zachowane

druga zaś na razie tutaj przejściowo, jak powstanie placyk z kostki w zakolu bukszpanowym, to ją przemieszczę

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:59, 07 maj 2017

Do góry
mira napisał(a)
lubię spokój zieleni choć wiosna i koloru jest sporo - trawa u mnie jeszcze nie koszona - jeszcze tak nie było by o tej porze nie było koszenia

nastał czas na obsadzanie wolnych donic które zostały jeszcze po bratkach i po stokrotkach , wiele ich nie ma ale zawsze coś
na razie mnie ta bardzo przyjemna praca aż tak nie zajmuje bo bratki i stokrotki będą długo a potem myślę że już moje pelargonie będą gotowe

tulipanowo jeszcze potrwa bo nie wszystkie zakwitły - tu przestroga jak się sadzi późne tulipany to trzeba uważać żeby nie utoneły w bylinach które rosną

Piękny spektakl ogrodowy, fajnie się spacerowało
Na huśtawce miło płynie czas... 12:57, 07 maj 2017

Do góry

A do moich wizji już teraz pasuje, bardzo mi się podoba
Rośliny 3 lata i będą większe, a jak nie chcesz widzieć ziemi to musisz coś jeszcze posadzić i zrobić busz, albo zadarniające, albo jednoroczne
Nie kombinuj za dużo, bo czasami przedobrzysz.
Wszystkiego po trochu 12:55, 07 maj 2017

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 12:53, 07 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja nawet w taką pogodę mam co robić.. ograniczenia są czasowe.. ale ta ilość wody to mnie dobija.. a piwonie doprowadziły do szewskiej pasji.. pieprzyć zimne zośki.. posadziłam kwiaty w doniczkach.. może one mnie pocieszą .. i zdradziłam pelaski.. pierwszy raz mam niecierpki..w trupim kolorze . Kolor pod nastrój dobrany

Piękne zestawienie...czekam na twoje piwonie, nie martw się już, w końcu przestanie padać, nie było nawet kiedy skośić trawnika, wczoraj, eM odplił kosiarkę i padła, u Was przepięknie jak zawsze i nie widać żadnych strat
Moja bajka 12:52, 07 maj 2017

Do góry
paprocie trochę za bardzo zdominowały mi tą rabatę i musiałam je trochę spacyfikować .

trochę lepiej
do swoich zielonych berberysów kolumnowych dosadziłam wczoraj takie złote. Teraz bardziej mi się podoba.
W zgodzie z naturą 12:49, 07 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wielkie kule cisowe robią wrażenie

Cisy tam na każdym kroku, strzyżone i swobodnie rosnące.
O te cisy na ulicy Akademickiej toczy się walka, chcą je wyciąć , bo utrudniają widoczność kierowcom i pieszym, na szczęście konserwator się nie zgadza.
Dla mnie, usunięcie tych cisów, byłoby barbarzyństwem.

Na huśtawce miło płynie czas... 12:49, 07 maj 2017

Do góry

Super pomysł Co po szafirkach będzie?
Dwa ogrody 12:49, 07 maj 2017

Do góry
Haniu, Kasiu, Jolu, kosmetyczne cięcie róż pewnie jeszcze zrobię przy okazji pielenia. Za to wczoraj ostre słońce przypaliło listki grujecznika, buu i tak co roku. Nie przymrozki, tylko pierwsze mocniejsze słońce.
Ciepło sprawiło, że rozwinęły się do końca kwiaty magnolii, ale zanim zrobiłam fotkę już przeszedł ulewny deszcz.

Yolka
- hyzop można spokojnie przycinać - zagęści się, w ub. roku przycinałam połowę krzewinek wiosną, a połowę w maju, opóźniając w ten sposób kwitnienie.
Margarete, Cippendale da sobie radę. Ale żywopłot? Współczuję, bo niełatwo odbudować taką masę w krótkim czasie.
ewsyg - Ewo, zastanawiałam się, gdzie się podziałaś Nie mam czasu zaglądać do wszystkich, jak wpadam do leśniczówki, staram się, aby chociaż mój wątek nie zamarł. Dzięki za pochwały, ale jak to z niecierpliwymi ogrodnikami bywa, wczoraj okazało się po wytyczeniu budynku gospodarczego, że będę musiała przesadzić moją najładniejszą grządkę z ciemiernikami, a taką fajną miejscówkę miały pod dużym cisem. Jego zresztą też trzeba bedzie ruszyć..buu, już był raz przesadzany jako wielki krzaczor.
Basiu, z upychaniem to i ja mam problem
Judaszowiec na starszych gałązkach
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:40, 07 maj 2017

Do góry
Fotka ciemiernika dla Joli
Zdjęcie z połowy kwietnia.
I trochę kiepska jakość fotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies