Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mus owocowy w miejskiej dżungli 09:25, 07 maj 2017

Do góry
I znowu tulipany

W tym sezonie mam bardzo mało strat ogrodowych. Po raz pierwszy odkąd zaczęłam zajmować się ogrodem. Bukszpany mają piękne przyrosty. Miłorzęby w różyczkach nowych liści.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:24, 07 maj 2017

Do góry
Madzenko jeszcze sobie odbije

w mojch tulipanach zakryl sie jeden taki
Ogród bacowej 09:23, 07 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Siewki werbeny wyglądają tak .

Nadal nie wiem, które to są werbeny?
Przerwa na kawę... 09:11, 07 maj 2017

Do góry
Na okrąglaku rozwinął się tulipan Huis ten Bosch. Powiem szczerze - bardzo ciekawy. Niższy, później zakwitł. Bardzo delikatny róż pudrowy.
Problem z młodymi tujami 'Smaragd' 09:01, 07 maj 2017

Do góry
Witam!
Proszę o pomoc, około 2 miesiące temu zakupiłam w szkółce młode tuje w doniczkach. Trzymam je na balkonie (zgodnie z informacją powinny rok czasu przetrzymać i za rok mogę wsadzać do ziemi), w kwietniu do każdej dodałam nawóz (ok pół łyżeczki florovit granulat-nawóz do tui do każdej doniczki). Niestety ostatnio kilka sztuk zaczęło jakby wysychać. Glebę mają cały czas wilgotną, niekiedy nawet zbyt mokro (deszcz zacina, a ostatnio niestety pada obficie) i odlewam nadmiar. Proszę o pomoc czy powodem jest zbyt duża wilgotność i tuje wrócą do normy czy jest to jakaś choroba? Grzyb? i należy zastosować jakiś preparat na odgrzybianie?

Chora tuja:

Zdrowa (chyba):
Ogród Małej Mi 2017 08:59, 07 maj 2017

Do góry

Piękne niebo Też doceniam niezapominajki, są świetnym wiosennym wypełniaczem. I u mnie Rubens zmarz. Puściłam go na ogrodzenie, rozrósł sie na 3 przęsła, zima zredukowała go do połówki pierwszego. Ruszyły Ci już sadźce i wernonia?
W zielonej aptece 08:21, 07 maj 2017

Do góry
Domownicy też powinni mieć przyjemność. Choć psie schodki na taras chyba raczej nie robią wrażenia na chodzącej tędy zwierzynie
Psina jest jednak delikatna, grzecznie stąpa po kamieniach i pozwala rozrastać się zieleni. Trudno mi uwierzyć, że to codzienna trasa mojego psa na taras.
Ogród z łezką II 08:18, 07 maj 2017

Do góry
Wczoraj rano padało, ale potem nawet słoneczko wyszło i na tyle salonowa obeschła, że mogłam ją opielić.
Nawet oprysk robiłam klonowi i wiązowi, tyle, że na pewno nie skuteczny, bo za szybko znowu zaczął deszcz padać
Już wieczorem doszłam do wniosku, że koło huśtawki Laguna się sprawdza jako pnąca róża, natomiast William Morris niekoniecznie...i przesadziliśmy Williama na nową rabatę...ale tam jest grząsko W maju jeszcze róż nie przesadzałam...
I tym sposobem mam miejsce na jeszcze jedną pnącą Pierwsza myśl to była druga Laguna...ale zawsze szukałam miejsca na Giardinę, kolorystycznie by pasowała...i przyszła mi do głowy A mam praktycznie w Pszczynie szkółkę z różami, która ma Giardinę w ofercie, nawet Gierczusi tam kupowałam...nęci mnie

Trawie się najwidoczniej deszcze podobają, jak pomalowana jest

Moja bajka 08:16, 07 maj 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Moja ślicznota - kupiony dziś klon Paldiski już posadzony . Tło jest takie, że trudno to ładnie pokazać, ale co poradzić
Ale jak podrośnie pięknie to tło zasłoni
W zielonej aptece 08:15, 07 maj 2017

Do góry
Leśne klimaty wciąż mnie zachwycają, wariacje na temat lasu są we mnie i w moim ogrodzie:
siejący się kopytnik
jasnota biała - nie znosicie jej - tak przypuszczam, a to cudowna kobieca roślina lecznicza, wciąż przez zielarzy niezwykle ceniona - intymna. Intymna bo jest niepozorna, a nadwątloną kobiecość ratuje
A może gajowiec żółty bardziej przypadnie do gustu? Wygląda efektowniej ogrodowo ze względu na biało nabiegłe liście
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:13, 07 maj 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Poznajcie się: Sylwia - Eva, Eva - Sylwia

Jutro zrobię lepsze zdjęcie

Ale cudna Buuuuzzzzziiiiiooooolllle
W zielonej aptece 08:05, 07 maj 2017

Do góry
Zimowa tęsknota za kolorem potrafi zmiękczyć każde zatrwardziałe na kolory serce. Ja podobno nie przepadam za różem

Ogród do odnowy 08:04, 07 maj 2017

Do góry
truskawka

kanzan

malus coccinella

Malus evereste

to totalny wysyp naliczyłam ich z 6, może dziś będzie więcej, kiedyś czytałam, że są pod ochroną ale nie w ogrodach na szczęście - smardz stożkowy

W zielonej aptece 07:59, 07 maj 2017

Do góry
Jolu
bardzo szybko doczekasz efektów swojej pracy - to nieuniknione
Cieszymy się wszyscy z długo wyczekiwanego ciepła.
Rozwija się wszystko w ekspresowym tempie chcąc nadrobić czas.
Magnolia Sunrise tylko czeka na promienie słońca by w pełni rozwinąć płatki i kusić delikatnym zapachem

Stellata już przekwita

Teraz czas na inne widoki
Kłopoty - problemy z trawnikiem 07:53, 07 maj 2017

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Kiedy najlepiej wapnować trawnik? Wapnowanie trawnika

Pomocy !
Moj trawnik siany na początku pażdziernika 2016r. dzisiaj wyglada tak:

Trawnik był siany po faceli,czyli miał dobrze nawiezioną ziemię.3 dni po sianiu była ulewa moze ziarna trawy spłyneły w jedno miejsce te zieloniutkie.

Ogród do odnowy 07:51, 07 maj 2017

Do góry
Tu jest naturalne zagłębienie terenu i po każdym deszczu zbiera się woda, pomimo odprowadzenia wody z dachu i rozprowadzenia drenami nadmiaru

tu rośnie sadziec, krwawnica, kaczeniec, wielosił błękitny, przesadzę tu kalinę koralową, która wegetuje pod wierzbą płaczącą - dopiero doczytałam, że uwielbia wodę
Kwiaty we włosach 07:00, 07 maj 2017

Do góry

Śliczny zakątek
Na innych zdjęciach zwróciłam uwagę na bardzo ładny trawnik
Pan Maluśkiewicz 06:56, 07 maj 2017

Do góry

Piękne zdjęcie
Co to za ślicznotki?
Kwiaty we włosach 03:40, 07 maj 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Byłam dziś na spacerze, wszystko większe,kwitnie wcześniej,takie fotki zrobiłam.
smagliczka no właśnie w towarzystwie czego? Zawsze zapominam.

Smagliczka w towarzystwie żagwinu (według mnie)

gosika67 napisał(a)
sasanki, bo lubię je i Wy też je lubicie, trzeba się nimi nacieszyć bo niedługo przekwitną

U ciebie jeszcze sasanki? Ja o moich już zapomniałam :\
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies