Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 19:03, 15 maj 2017

wielosił w pączkach

fiołki w rozkwicie; jakby ktoś chciał to zapraszam po sadzonki

hosty

i pelargonia - w tym roku głównie róż )
KasiaWB 19:07, 15 maj 2017

Niezawodna terminatorka - róża Louise Odier jest wielka i ma mnóstwo pączków jako jedyna z róż po przymrozkach tak ładnie wygląda

inne niestety kiepsko

The Pilgrim - podczas ostatnich przymrozków chyba poszedł cały główny pęd (( będę musiała go wyciąć w całości, a szkoda....

KasiaWB 19:09, 15 maj 2017

róża Princess Alexandra of Kent - ścięta drastycznie w tym roku (zwykle ścinałam na 1 m lub wyżej), odbija

róża Gartentraume ma się jeszcze gorzej, będę cięła dalej....
KasiaWB 19:12, 15 maj 2017

no i wykopałam wreszcie różanecznika, wsadziliśmy do donicy z ziemią do rodków, poobcinałam brązowe liście.... Nie wiem czy przeżyje.... W zasadzie to nie wiem co z nim dalej robić...
Bogdzia 20:59, 15 maj 2017

Kasiu wcale nie jest taki zły , szkoda ze go wysadzias bo teraz to odchoruje a mozna było go opryskac i pomału by doszedł do siebie. W tym roku pogoda ani zimowa ani wiosenna nie była szczęsliwa dla rodków ale trzeba im pozwolic sie zregenerowac i wypuszcza nowe liscie i wyglad sie poprawi.Ja w takich przypadkach opryskuje nawozami dolistnymi kilka razy az liscie staja sie bardziej zielone ale teraz jak musi odbudowac korzenie to mozna go opryskac najwyżej dwa razy. Pinivit i żelazo to dwa składniki (mozna dodac trzeci -florowit) -nawozy dolistne którymi po rozcieńczeniu wg instrukcji opryskuje.
katel 22:34, 15 maj 2017

Kasiu ale fotki piękne wrzuciłaś, Louise u Ciebie niesamowity - moje dwa też ślicznie się prezentują - dzięki Tobie są u mnie .
Kasiu na rodka nadal chętnie się piszę jeśli jeszcze nie ma domu , mogę podjechać do Ciebie albo możemy się złapać w okolicy Nałęczowskiej ja teraz często tam bywam
Edit: Oczywiście reanimację jak coś zrobię według instrukcji Bogusi - naszej niezastąpionej skarbnicy wiedzy
Marga 08:34, 16 maj 2017

Przepis Bogdzi juz dawno sobie zapisałam i stosuję. Tego jej żelaza nie mogę tylko nigdzie dostać, ale rodki dostają dodatkowo kawę.
Oczy nacieszyłam pięknymi roślinkami z fotek
Kasiu, siewek białych fiołków proszę nie wyrzucaj. Ja się piszę na wszystkie, bo ja fiołkowa, a białych jeszcze nie mam
Pozdrawiam
vita 23:23, 21 maj 2017

Louise obłędna, innych źle przez zimę potraktowanych szkoda.
Mszyca się już pojawiła? Zaklinam deszcz
KasiaWB 20:42, 22 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Kasiu wcale nie jest taki zły , szkoda ze go wysadzias bo teraz to odchoruje a mozna było go opryskac i pomału by doszedł do siebie. W tym roku pogoda ani zimowa ani wiosenna nie była szczęsliwa dla rodków ale trzeba im pozwolic sie zregenerowac i wypuszcza nowe liscie i wyglad sie poprawi.Ja w takich przypadkach opryskuje nawozami dolistnymi kilka razy az liscie staja sie bardziej zielone ale teraz jak musi odbudowac korzenie to mozna go opryskac najwyżej dwa razy. Pinivit i żelazo to dwa składniki (mozna dodac trzeci -florowit) -nawozy dolistne którymi po rozcieńczeniu wg instrukcji opryskuje.

Bogdziu, bardzo dziękuję za pomoc. Musiałam go wysadzić, bo planuję zmienić mu miejscówkę na lepszą. Póki co jest w donicy, ale już ma się o wiele lepiej, ma nowe zawiązki pączków liściowych. Również zastosuję Twoją mieszankę, ale mam problem z dostaniem żelaza. Zobaczymy co będzie dalej.
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 20:44, 22 maj 2017

katel napisał(a)
Kasiu ale fotki piękne wrzuciłaś, Louise u Ciebie niesamowity - moje dwa też ślicznie się prezentują - dzięki Tobie są u mnie .
Kasiu na rodka nadal chętnie się piszę jeśli jeszcze nie ma domu , mogę podjechać do Ciebie albo możemy się złapać w okolicy Nałęczowskiej ja teraz często tam bywam
Edit: Oczywiście reanimację jak coś zrobię według instrukcji Bogusi - naszej niezastąpionej skarbnicy wiedzy

Louise jest faktycznie niesamowita, najlepsza z moich róż.
Rodka na razie spróbuję jeszcze posadzić u mnie. Jak polegnę to już więcej z rodkami próbować nie będę.
Pozdrawiam