Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 17:06, 12 kwi 2017

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Kompost już jest. Teraz czas na ziemię.
Jestem przerażona ilosciami jakie auta zwożą na działkę. Błagam powiedzcie mi że bedzie dobrze.

Kasiu, będzie dobrze
Ogród Małej Mi 2017 17:02, 12 kwi 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Te kupiła mi Karolina i przysłała... dołożyłam im inne podobne i mam fajne pole ciemiernikowe.. cmokam z zachwytu ile razy na nie spojrzę..

I z seslerią od Magnolii... też jest piękna.. będę dzielić

I kiepskie miejscówki.. wogle ich nie widać, a takie ładne, nakrapiane

Tym się też nie podoba miejsce.. i takich mam dużo..

Moja selseria też kwitnie a z tym dzieleniem to jak ? wykopac i nożwem na pół ? juz teraz czy poczekać ?

Ciamiernikowe pole cudne
Własnie w niedziele kupiłam u Karoli jednego cudnego ciemnego ciemiernika...
Bedzie teraz moje oko cieszył.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:00, 12 kwi 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Genie się ociąga

Genii zazdtoszczę...mojej juz nie ma..
Pozostałe sygnały wiosny u ciebie sliczne. a ogród jak zwykle wypielęgnowany i prygotowany do sezonu...ja jeszcze daleko w lesie ;-0
Chociaz w poniedziałek skosiłam trawe bo juz miejscami był busz i od razu milej mi patrzec na rozwijajace sie tulipany na tle ładnego trawnika...póki co tylko przez okno bo ziab niemiłosierny...
Cieplutkiej wiosny i wiosennego nastroju Joanno !
Ogród Małej Mi 2017 16:56, 12 kwi 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Świetne bąble masz... A u mnie nic

O sadzeniu/dzieleniu lotosów pisz i pokaż foto jak Ci przezimowały i czy z braku czasu to warto, bo nie ukrywam, że też nie wyrabiam...fajny jeż, jak to dobrze, że go przebudziłaś niech żony szuka i rodzinę zakłada

Lotosy warto mieć... nawet jak brak czasu... muszę swoje podzielić, ale .. nie mam kiedy.. a po drugie jest zimno, a to trzeba pobawić się w błocie

Sasankom też zimno.. idę po ciepłe skarpetki.. bo w domu nie lepiej...

Ogród Małej Mi 2017 16:54, 12 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
I ja dzieki Twoim fotkom mam kiku, a nawet dwie Moje juz pieknie kwitna...landryneczki ogrodowe
Czekam na pokaz u Ciebie, bedzie sie dzialo.
p.s w umnie w dzien bardzo cieplo a nad ranem przymrozki, teraz mam 22 stopnie, rano skrobalam szyby w aucie. Kiku zyja i kwitna.

Nie wyrabiam czasowo, ale muszę koniecznie skoczyć do Ciebie z wizytą Na landrynki U nas i w dzień zimno
I widoczek na kikusię w pąkach i magnolię w pąkach..
Ogród Małej Mi 2017 16:52, 12 kwi 2017

Do góry
chelll napisał(a)
Aniu, ja też (podobnie jak Sylwia) kupiłam Kiku w ubiegłym roku pod wpływem Twojej. I co, i dziady mnie oszukały, moja wiśnia kwitnie na biało i nie jest pełna Nadal kiku nie mam ... Będę cieszyć oczy Twoim okazem Proszę, ie żałuj zdjęć .

Moje wiśnie też kwitną na biało Ale na foto są czereśnie .. Wiśnie dopiero zaczynają.. i dobrze, niech czekają bo przymrozki solidne Kocham kwitnące owocowe drzewka..

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 16:49, 12 kwi 2017

Do góry
Luteczka napisał(a)
Cześć Madziu, fajne że zaglądasz

Berberysy chyba dopiero w przyszłym roku posadzę , lawenda już jest w poniedziałek odebrałam, i nie mam kiedy posadzić, zaczęłam ale albo ulewa i burza albo duchota straszna, co za pogoda

A tak wiozłam lawendę

Piętrowo już wożę te roślinki, nie nie, nie wszystko dla mnie

Luteczko czy możesz mi napisac gdzie kupowałaś tą lawendę?
Ogród Małej Mi 2017 16:45, 12 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Wiosna w promieniach słońca o dwa dziecięce usmiechy Zapisuje Ci codziennie na zrowie, dawkowanie dowolne, ale raczej więcej niż mniej Oczko piękne, przypominam sobie jak powiększyłam własne na wzór twojego I aleja Konstancji ...kolejna moja inspiracja

Kasiu jak zawsze kochana jesteś i masz dużó miłych słów..

Oczko i "rybak"

I w alei pierwszy rodek..

Co się stało kwiatom ... 16:45, 12 kwi 2017

Do góry
Kasia,nie śpiesz się z tym nadrabianiem bo nie ma co nadrabiać,wątek był zamknięty przeszło rok czasu.
Również witam się z Tobą serdecznie, wiosennie i po Tyrolsku z jodłowaniem
fotki poszukam i wstawię.
Zbyszek,wisienka to podobno Kiku Shidare Zakura, sprzedawca zapewniał że to ona, ja kupowałam na oko czyli jak mi się coś podoba to kupuję i tak było w tym przypadku,ślicziutka jest , zagościł też Wiąz i trzy wiśnie Umbraculifera, rewolucja zakończona pozytywnie.
Rena,Szkoda że nie wiedziałam, spotkanie z Tobą w takich okolicznościach przyrody byłoby super.
Ewa, ciepełka potrzebuję na cito a jest zimne powiedziałabym górskie powietrze, ale nie narzekam

Ogród Małej Mi 2017 16:43, 12 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Muminki w ogrodzie to najpiekniejszy widok. Fajne chłopaki , radosci masz z nimi mnóstwo.Jeżyka tez widziałam , do zimy znajdzie jakąs kryjówkę ale granulki na ślimaki nie powinny byc w użyciu.

Zobaczymy co mi ślimaki zostawią.. jak na razie nie wygląda to dobrze.. liczyłam, że mi zima pomoże z tym dziadostwem.. ale to była za słaba zima ..

Część miłków twoich ....

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:41, 12 kwi 2017

Do góry

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Wysyłam zdjęcia w powiększeniu. Czy przed opryskiem poobcinać chore końcówki? Tujki nawoziłam na wiosnę nawozem Substral długo działającym. Na zimę sypnęłam im jeszcze nawozem jesiennym.
Czy gruba warstwa kamieni może przeszkadzać tujom?
Ogród Małej Mi 2017 16:41, 12 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Anek pod wpływem fotek twojej nabyłam wczoraj swoją Kiku Muminki mają ekstra babcię i docenią na bank magnolie teraz cudne, z ciemiernikami mam różnie, a te botaniczne tulipanki są cudne też mam ale nie tylemacham i uciekam bo mi w święta tabun gości wpada, a tu nic nie gotowe

Już za chwileczkę już za momencik.. ale jak na razie białe szyby rano... i zimno, a ma być jeszcze zimniej
Blaski i cienie nowego życia 16:39, 12 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pokaż blisko pąk tego Twojego żółtka, moja magnolka ma pąk żółty z zielonym...Twoja inna jakaś, może to zdjęcie tylko przekłamuje.

Blaski i cienie nowego życia 16:36, 12 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co jest wstydem? Kompost w kartonach???

Wstyd na tak zacnym forum dla zmiany estetyki rozwijające się kwiecie

Typografia ogrodu 16:27, 12 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Podzieliłam na...127 sztuk! i obsadziła 2/3 pasa! Sama w to nie wierze!
Wybaczcie bałagan ale tyłek mi wymarzł

Zajączku buziaki
Jezusie!
Ranczo Edy 16:24, 12 kwi 2017

Do góry

Edytko, tak sie zastanawiam i mysle... Pozwolisz ze sie wypowiem na temat posadzenia magnolii?
Obawiam sie, ze to miejsce nie jest dobre dla niej, ziemia jest skazona betonem i wapnem, jest tez wyjalowiona, okolice pnia dalej sa w betonie, ziemia nie oddycha. Drzewko stoi raczej w miejscu nie oslonietym, mam racje? Magnolie tego nie lubia...
Pomysl Edytko czy nie mialabys dla niej lepszego miejsca, szkoda by bylo ja stracic...Piekna jest
Magnolie nie lubia przesadzania, moze teraz jej cos poszukaj?

Do raju daleko - u Ewy 16:20, 12 kwi 2017

Do góry
Moje przedszkole
Jestem ciekawa, czy uda mi się ukorzenić hortensje. W gruncie zupełnie mi to nie wychodzi.

Stipy w tym roku mam bardzo słabe... W ubiegłym roku było tyle, że rozdawałam,a w tym roku pojedyncze kłoski mi zweszły. Ciekawe ile z nich się przyjmie?

Bardzo ładnie za to wzeszły pysznogłówki z moich nasion - w ilościach hurtowych Pikowałam je po kilka, bo nie wiem jak sobie dalej poradzą.

I kłosowce od Kasi Katkak Dzięki Kasiu Zobacz jak pięknie rosną

Małymi kroczkami do celu... 16:10, 12 kwi 2017

Do góry
Dereń i pelargonia

Więcej zdjęć nie dało się zrobić, za bardzo wieje..
Małymi kroczkami do celu... 16:09, 12 kwi 2017

Do góry
tulipany w trzmielinie już tuż, tuż...

Małymi kroczkami do celu... 16:07, 12 kwi 2017

Do góry
Pierwszy kwiat pissardii

Piwonia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies