Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 21:03, 08 kwi 2017

Do góry
Byłam na działce, troszkę popracowałam

Oto moje bukszpany Niektóre są żółtawe, pisałam do sprzedawcy. Odpisał mi, że po zimie jest to naturalne, że nowe listki powinny być już zieloniutkie Się okaże

Nowocześnie z różAnką :D 21:01, 08 kwi 2017

Do góry
Ewelina ja na pewno nie zrezygnuje z zapisywania zeszytów ale tak jak piszesz i tak trzeba zobaczyć w realu, poczuć to.. żadne zdjęcie ani opis na internecie nie oddaje tego jak roślina wyglada w realu i dopiero wtedy fajnie się ją komponuje

Anita nie strasz mnie ja dzisiaj z jednej zrobiłam 14, muszą się przyjąć!
to te suche pędy..oby ruszyły..

Ewuś bo ja z tych nie użalających się choć dzisiaj dałam sobie tak popalić że miałabym powody do narzekań

tu gdzie widzicie buksy były lawendy a tu gdzie są trzcinniki były the fairy, które teraz są 30cm dalej?? czy tylko ja w piękny słoneczny dzień przesuwam rosliny o 20-30cm??!!

A - przesadziłam 4 swany w zupełnie nowe miejsce - w tygodniu
B - przesadziłam 4 the fairy w miejsce swany... - w tygodniu
C - w miejsce po the fairy na skarpie posadziłam trzcinniki, z 4 zrobiłam 16
D - podzieliłam i przesadziłam lawende w nowe miejsce koło przesadzonych the fairy
E - w miejsce po lawendzie posadziłam resztę bukszpanów, buksów brakło mi 15, jutro u Karoli dokupię
F - podzielić Hameln - wyszło mi 14szt
G - w puste miejsce po swany i the fairy na różance posadziłam podzielone rozplenice Hameln
H - przesadziłam do rozplenic rozpierdzielone po całej różance rozchodniki
I - podzieliłam rudbekie, orliki i coś tam jeszcze i rozrzuciłam równomiernie w różach

u-mie-ram........ boli mnie lewy bark... drinka tylko prawą mogę trzymać
Kwiaty we włosach 21:00, 08 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj znalazłam taką niespodziankę

i dalej sasanki i skalnica

Moja bajka 21:00, 08 kwi 2017

Do góry
Jeden z dereni, które chcę poprowadzić jako kolka na pniu. Z tym jeszcze będzie zabawa, bo nawet wysokości takiej jak chcę nie osiągną, ale grunt, że chce współpracować

serduszka już taka

jeśli chodzi o różyczki w ziemniaku to raczej mało witalnie wyglądają i raczej nie liczę na sukces

bzik Sutherland Gold
Bawarka 20:59, 08 kwi 2017

Do góry
Posadzone w styczniu krokusy ciesza oczy Fajnie to wyglada, z jednej strony pelna wiosna i kwitnace drzewa owocowe a z drugiej, uchowane krokuski
Zrobie tez tak w tym roku, posadze setki krokusow ale w roznych okresach.

Wszystkie klony zyja i...

i niektore zaczynaja kwitnac

Moja bajka 20:54, 08 kwi 2017

Do góry
zastępstwo stipowe

a to jakaś inna stipa - wieloletnia i wyższa.

po raz pierwszy udało mi się wyhodować kobeę pnącą. Pójdzie na mikroaltankę
Kwiaty we włosach 20:53, 08 kwi 2017

Do góry
A teraz z przodu domu

Bawarka 20:53, 08 kwi 2017

Do góry

Bawarka 20:51, 08 kwi 2017

Do góry
Bawaria jest teraz najpiekniejsza...cudownie rozowa i pachnaca

Moja bajka 20:50, 08 kwi 2017

Do góry
Z dwóch kupionych hortek Schloss Wackerbarth mam 4, tyle, że mikrusy jeszcze. Dwie same się ukorzeniły, bo gałązki dotykały ziem. Rosną w rządku

są pionierzy

stipa ok. Tylko 2, może 3 kępki padły, ale rośnie godne zastępstwo
Bawarka 20:48, 08 kwi 2017

Do góry
Tutaj fotki pokazujace to piekno Fajne miejsce z mozliwoscia nurkowania, super, po swietach szykujemy wyprawe podwodna

https://www.google.de/search?q=Blautopf+blaubeuren+bilder&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiIlJvRwZXTAhXDlxoKHdCrBpMQ7AkINA&biw=1366&bih=662

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:47, 08 kwi 2017

Do góry
Dziś w końcu odnowiłam rabatę wymęczoną przez psiura. Wykurzyłam całą korę na razie. Runiankę starą wydarłam włożyłam gdzie indziej i zobaczymy, czy ruszy w cieniu. A wprowadziła się nowa Teraz będę chyba dyżurować przy rabatach

Na skarpie pogrom suchodrzewowy :/ Ale o dziwo ruszyła stipa, lawenda, która leży niżej wygląda tragicznie, ta która jest wyżej już ładnie puszcza świeże listki. Przetacznik darowany przez dobrego duszka ogrodowiskowego ładnie się zeieleni, tak szamo szałkie i przywrotniki. Nie wiem co tam słychać u irgi na samej górze, bo niedowidzę Zamówilam liatry i zastanawiam się czy nie wykurzyć tych suchodrzewów i nie wsadzić więcej trzmieliny.
Klnę na te moje dęby skarpowe, bo jak z jednej dziury liście wyciągam to w drugiej się pojawiają. Drzewo liście zrzuciło na jesień, a ja mam wrażenie, że one wyrastają teraz w ilościach zatrważających.

Jeny ile jeszcze tej szmaty na skarpie do zagospodarowania.... końca nie widać :/ Nie mogę się doczekać również krawężników i wykończenia murków, żeby te pręty mi się pod skarpa nie walały. Nerwa mam! No normalnie bajzel! Wszędzie bajzel!! Kiedy to się skończy?!?!

A tak, żeby zakończyć jakoś ładnie to podrzucam kwiatuszki ze spacerku, które mi dziś humor poprawiły i rok rocznie zachwycającą mnie masą kwiatów magnolię z rodzinnego miasta

Kwiaty we włosach 20:45, 08 kwi 2017

Do góry
ja miałam jedną bergenię i z niej zrobiła się cała rodzina.

migdałek ma dużo pąków

Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:42, 08 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje zakupy tez już posadzone

a co to za trawy ?
mi zakupow przybywa...ale nie ma jeszcze gdzie sadzic
Bawarka 20:41, 08 kwi 2017

Do góry
Znalazlam kolejna ciekawa jaskinie, ciekawa jestem ile kilometrow w glab mnie porwie

i ladne miejsce w drodze do jaskini z pyszna kawa i wypiekami
Zrobilam tak na szybko pare fotek, musze tam pojechac jeszcze raz i porobic ladniejsze

Miejski ogród w wersji mini 20:41, 08 kwi 2017

Do góry
No i tak to dzisiaj wyglądało. Najpierw wykopałam te derenie.

Potem posadziłam je w nowym miejscu.

A na miejsce tych wykopanych posadziłam takie .

Ukojenie 20:40, 08 kwi 2017

Do góry
Jeszcze wstawie zdjecie polowy moich wczesniejszych zakopow klaczowo-cebulowych:

To czesc mieszkajaca juz w tunelu: lilie, funkje, mieczyki i lubin oraz kamasja rozowa.
Ogrodowe przygody 20:40, 08 kwi 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
A co to za piękność. Ja chyba dokupię jeszcze azalii bo jakoś nudno wiosną u mnie.

Ja inwestuję jedynie w długo kwitnące roślinki mam 2 azalie i więcej nie kupuję
Ta róża to nn nie wiem jak ją prowadzić wygląda na parkową w tym roku nie cięłam jej tylko zakulkowałam
Szukałam jej już wszędzie i nie mogę znaleźć co to za jedna, kwiaty rozną kiściami, w pąku robi się taka biała kuleczka, po rozwinięciu ma taki ecru środek biała na około, pięknie kwitnie, oczywiście powtarza kwitnienie. Ale zero na jej temat nie mówiąc o nazwie. Kupiłam ją na rynku u nas w Pobiedziskach Masz jakiś pomysł co to za jedna?

tak wyglądała jesienią

Moja bajka 20:39, 08 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu to ta fukai

Świetna
Ogrodowe kreacje 20:38, 08 kwi 2017

Do góry
No to kwitnące na koniec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies