O genialnie! Super że tak rosnie bo jest tak genialna że z miłą chęcią będą ja dzielić
Widzę że oczko powstało, ładny elemencik Troche roślinek trzeba płożących by spod kamieni wyłaziło i plastik czarny zakryło. Ale grunt że ładnie wkopane i kamienie ślicznie ułożone No chwilę człowieka nie ma w kraju i takie rzeczy sie wyrabia
Kasiu , a dlaczego smutno zrobimy "machniom"
Irysy to były pierwsze rośliny jakie zaczęliśmy z M zbierać.
W tym sezonie postaram się je oznaczyć, bo przy przeprowadzce wszystko mi się pomieszało.
Z chęcią przyjmę każdą odmianę, której nie mam w ogrodzie
Przepraszam jak Cię uraziłam!
Zawsze Ci posyłam najśmieszniejsze jest to że na mojej południowej wystawie sadziłam specjalnie takie rośliny żeby wytrzymały letnie upały i ciągłe nasłonecznienie i suszę.
A tu niespodziewanie dostają nadnmiar wody. Wiosną to chyba lubią gorzej jak lato okaże się podobnie deszczowe.
Trzmieliny mam dokładnie takiej samej wysokości jak Twoje (zmierzyłam). Pozwolę sobie wstawić u Ciebie zdjęcie mojej rabaty hortensjowej z trzmielinami na pniu i trzcinnikami Overdam. Zobacz, oceń - zdjęcia usunę
Mi taki efekt tej trawy wysokością się podoba, chyba, że jednak wolisz niższe
Pesteczko my wlasnie przywiezlismy kolejne. Tam lezo poprostu na polach i jak rolnicy orza to wylaza na wierzch. Wiec musza je wyzbierac polozyc na skraju drogi i sa wdzieczni jak ktos je zabierze. Za kazdym razem jak jedziemy w te strony zabieramy kilka.
No i podobnie w tej szkolce oni tez te wszystkie murki Maja z darmowego kamienia od okolicznych rolnikow.
Aniu ja od dawna juz zanim cos wyrzuce piec razy ogladne ze wszystkich stron
Radziu jak robisz ogrod formalny to calkiem inne ozdowy pasuja
Zoja - zaopatrzyłam się w lustrzanki. Dziś przyszła paczka z pyłkami.
O pazurki trzeba dbać.
Stwierdziłam , ze hybryda najwytrwalsza do takiej pracy, opanowałam technikę robienia, tylko nie zrobiłam zdjęcia lampy.
A strzyżenie to dla faceta tylko ja nie mam takiego do tych prac.
Jeszcze czeka mnie strzyżenia cisów 200 m po obu stronach to wyjdzie podwójnie.
Koszoną trawę usypuję co rok przy cisach. w tym zacznę sypać na rabaty. tylo jeszcze później jak wysadzę rozsady.