Wszystkim się nie przyjrzałam , bo po pracy do syna do szpitala.Wczoraj tą operację miał.Kości nawiercali, staw zespalali.Gips założony.jutro przychodzi do domu.
Trochę przymrozku było.
ale tulipany żyją
Princess Irene mam już 2 rok.I jeszcze ją na jesie dokupię.jest cudna.
I białych jeszcze i się chce tulipanków.
Żyją i jeszcze kwitną
Ten sam co rano w ubraniu sniegowym był
Miałam trochę host i w takim stadium.. też zrobiły się maślane
Natomiast po lewej może być aster, floks.... ale jak nie masz tu astrów i floksów to obstawiam chwast. Jakbyś jedno poświeciła i wykopała.. to chwast ma takie białe grubsze korzonki jak ośmiornica. U mnie takie coś porosło koło astrów i długo miałam dylemat co to jest..
Mireczko, maki są jednoroczne, ale raz zaproszone do ogrodu powinny się wysiać. Mi się wysiały tam, gdzie rosły, ale teraz tam rośnie lawenda, więc siewki maków przesadziłam do liliowców i firletki chalcedońskiej pod drzewko owocowe śliwy.
Posiałam też nasionka na ziemię, jakbym pieprz sypała. Wystarczy uklepać, ja chyba troszkę ręką pomieszałam
Tak rok temu kwitły w czerwcu.
Tylko ta pogoda teraz ... mogą mieć opóźnienie, jak wszystko
u mnie hosty takie więc nie było co mrozić, ogólnie to mam wrażenie że rosliny stoją w miejscu...
Aniu to po lewej stronie fotki to chwast czy coś szlachetnego?
Powiem Wam, że już mi się nawet nie chce narzekać - ma być cieplej i tego się trzymam kurczowo, porobiłam zdjęcia przymrożonym ale nie chcę już wstawiać niech to zimno spada i ciepełko przyjdzie . Widzę że bardzo dużo dało przykrycie doniczkami ale nie wszystko mogłam poprzykrywać, rano tylko okiem rzuciłam a obchód robiłam po 18.
Trybula leśna Raven's Wing rano leżała na ziemi ale teraz pięknie się pozbierała.
Wielosił pancerny jest i ta rutewka orlikolistna Black Stoking również