Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Beskidzkie marzenie 14:31, 31 mar 2017

Do góry

Gunnera - parzeplin 14:11, 31 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ale dorodna
[img
a tak prezentują się moje. Różnica wieku 1 rok.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:58, 31 mar 2017

Do góry

pobojowisko a na nim ostatnie drzewo

a w drzewie dziura a z dziurki wyskoczyło takie coś

chyba kowalik

Mój przyszły ogród 13:54, 31 mar 2017

Do góry
Udało się
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:53, 31 mar 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
z drugiej strony domu gdzie krokusy małe tez runianka wyższa, zobacz te które sa z brzegu sa zdecydowanie większe, w środku niektórych widac nie było. Dywan rumianki gesty aż zanadto z niektórych miejsc wycinałem sporo bo pobieram sadzonki w nowe miejsce

Super to wyglada...czy i kiedy przycinasz runiankę ?
Moje małe wielkie marzenie 13:43, 31 mar 2017

Do góry
Z lawendami czekam do połowy kwietnia. Nie śpieszę się. Wtedy wyraźnie widać, że pączki ruszyły (teraz cały czas są zahibernowane). Wtedy można mocno ciąć, do drewna, bo widać co i gdzie żyje.
Pokazywałam w zeszłym roku
Dla przypomnienia: poniżej w trakcie cięcia

Ogród w remoncie 13:41, 31 mar 2017

Do góry
Ta ścieżka ma być niby kontynuacją tej na froncie i biegnącej później za domkiem małej. Tu plan.

Łączyć je jakoś,tzn poprowadzić przez trawnik czy tylko na rabatach,jak Wam się wydaje?
Anna i Ogród 13:38, 31 mar 2017

Do góry
Irysy się rozwinęły

Anna i Ogród 13:38, 31 mar 2017

Do góry
Wsadzony carex w nogi różanecznika

Łany krokusów Powstają

Przerwa na kawę... 13:01, 31 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Monika - kibicuję.

Ania piękny jest na żywo. Nie myślałam, że zakwitnie. Młodziutki jest.

A to już i następne kwitnące. O dziwo pierwszy raz widzę szafirka z tak dużymi listkami.

To chyba śnieżnik. Na zdjęciu bardziej w fiolet ale fizycznie raczej niebieskawa.

Piekna wiosna , iryski tez cudne!
Ogród w remoncie 12:59, 31 mar 2017

Do góry
Huraaaaa,mam pierwsze tulipanki

Mały ogród pod Białymstokiem 12:58, 31 mar 2017

Do góry
no to wracam z newsami

Po pierwsze przegrywam walkę z kretem/kretami - chyba źle założyłem siatkę - bo dostał się nad i pod i nie wiem jeszcze gdzie ale zaorane pół trawnika - próbowałem już wszystkiego ale na razie klops - po deszczu są miejsca gdzie trawnik się wręcz zapada

Ale żeby nie było smutno to rozpocząłem budowę tarasu - na istniejący taras z kostki betonowej będę sam starał się ułożyć deski i do tego coś ala altanką - czyli słupy i później kombinowanie a przepierzeniami lub jakimiś firankami ...

Na razie zabetonowałem kotwy - słupy po impregnacji schną w garażu i jutro składamy konstrukcję - jak się uda to wrzucę i się pochwalę

Oczywiście jak co roku wycinam też kolejne rabaty ale o tym wkrótce

Ogród przetrwania 12:42, 31 mar 2017

Do góry
anbu, witaj
Mira104, wiem dokładnie, gdzie co bym chciała - tzn. strefy mam wyznaczone. Nie wpisuję się w tutejsze cudeńka, może kiedyś się rozkręce, ale na tę chwilę wizja jest minimalistyczno - użytkowa, czyli w przedogródku trawa, uporządkowanie części z cisami, w dalekich planach altanka, a w dosyć bliskich - wyniesiona rabata, a może nawet dwie - w jednej będą pomidorki koktajlowe, zielona cebulka, pietruszka, sałata, a w drugiej - truskawki/poziomki.
Inspiracja: >>Warzywnik w skrzyniach<<. Już namierzyłam, gdzie kupić impregnowane deski w mojej okolicy, cena nie powala z nóg, więc będziemy działać, żeby jeszcze w tym roku cieszyć się swoimi warzywami. Wprowadzimy jedno usprawnienie - żeby deski nie stały bezpośrednio na ziemi i żeby wygodnie się kosiło wokół, zrobimy obramowanie z płyt chodnikowych.
Na dno damy ziemię z trawą, którą zdejmiemy z przedogródka, na to przekompostowaną słomę ze stajni, a na to dopiero świeżą ziemię. Dobry plan? Myślicie, że będzie rosło?

Mira104
(...)i gleba- to podstawa, bo choćbyś nie wiem co posadziła, to Ci padnie prędzej czy później(...)

Co masz na myśli? Przed domem chciałam zdjąć tę warstwę ziemi, później rozłożyć siatkę na krety, na to nawieźć lepszej ziemi i w końcu położyć trawę z rolki.

Trochę podgoliliśmy nasze drzewka. Ciągle się waham, co zrobić z tą jabłonką, pasuje tam jak pięść do oka. Wątpliwości mam co do świerka (to świerk jest, prawda?) i co do reszty cisów. Te, które rosną przy drodze wyglądają całkiem nieźle. Niestety, te bliżej domu są dosyć kiepskie... Wyciachać? Ratować?
Truskawki zaczynają wychodzić! To cieszy

Dokumentacja fotograficzna:
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:11, 31 mar 2017

Do góry
Też miałam skojarzenie jeż...potem maja inny kolor i się przewieszają
Wszystkie maja podwójne, najpierw futerkowe, potem cieńsze, jakby łuskowe i dopiero kwiat w środku.

carex Elata Aurea w sezonie
Gunnera - parzeplin 12:10, 31 mar 2017

Do góry

szybko rośnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:04, 31 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Pierwsze skojrarzenie - masz jeża w ogrodzie, potem, że skoro sztywne to do skrzypu podobne, potem doczytałam...

Irenko a wszystkie twoje magnolie mają podwójne osłonki na pąkach???? Moja Encor miała tylko taki meszkowaty i od razu pod nim białe płatki....
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:58, 31 mar 2017

Do góry
Witaj kachaa.
Ja tez jestem na etapie oddzielania i szukania czegoś do rabaty na skarpie. Wyszukałam bardzo fajne, nie drogie obrzeża łupane,wyglądają bardzo ładnie i może w sumie mogłyby już zostać na stałe. Są w różnych kolorach.
Zobacz sobie obrzeża betonowe łupane,chyba,że wolisz są tez granitowe,eleganckie,ale cena już odpowiednio wyższa.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:35, 31 mar 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
No i jeszcze rabata słoneczna w trakcie zmian
2016 - wczesną wiosna czyli bez kwiecia jeszcze

2017 z opitolonym jałowcem, strzelnicą, liftingiem domku

Jaśniej się zrobiło
Pokaz judaszowca Kasiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies