Ali wkleję Ci cytat od Polinki

Według mnie wartościowe te informacje są bardzo, tym bardziej że Mazan potwierdził poprawność
"Zaczęłam od HT jednego dnia i kolejnego dnia PW. Po 10 dniach od nowa HT i następny dzień PW. I tak już do końca sezonu
Lecę tymi opryskami cały ogród .
Wiem, że opryski są zalecane co 7 dni ale nie robiłabym nic innego tylko prawie codziennie opryskiwałabym jak nie jeden ogród to drugi
Podlewanie gnojówką w tym roku będzie rzadziej, tzn. co 3 tygodnie. W tamtym roku trawy miały za dużo azotu i gracilimusy się wykładały. Teraz tylko na początku sezonu-czyli jak sie zrobi ta gnojówka, którą już wstawiłam to dostaną 2 razy co dwa tygodnie. Taka startowa dawka
Pamiętaj o skrzypie jak się pojawi aby dodawać do gnojówki. A tak to można prawie każdą zieloną roślinę dodawać do gnojówki (każda z nich zawiera azot). Nie wiem jak jest z jaskółczym zielem, które już się pojawiło a czytałam, że ma właściwości trujące ale nie wiem jak to z nim do końca jest dlatego dla pewności go nie używam. W tamtym roku robiłam nawet gnojówkę z wysokich traw łąkowych
"
Ja zamiast PW używam OW ale tylko dlatego, że muszę zużyć kredę. Jak mi się skończy przerzucę się na to PW. Widzę, ze związki wapniowe bardzo służą buksom, no i wszystkim innym roślinom też
Dlatego warto
Ja się tego mniej więcej trzymam ale łatwo nie ma
Powiem Ci, że cały czas coś sadzę i przesadzam

(teraz nie robię ram ogrodu, bo już je mam, teraz robię bazę - czyli stałe elementy, których ruszać już raczej nie będę

)
Ale do czego zmierzam? Bo za bardzo się rozpisałam

Za jakiś czas zostanie mi do zrobienia biżuteria - czyli bylinki wszelkie
Wtedy nie będę non stop sadzić a będę miała więcej czasu na opryski i wszelaką pielęgnację. Tak to widzę.... ufff...
Buziaczek