Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Katalpa - Catalpa 07:25, 30 mar 2017

Do góry

Zdjęcia
Przerwa na kawę... 07:15, 30 mar 2017

Do góry
Ciemiernik Double Ellen Picotee pierwszy kwiat
Moje małe królestwo 07:11, 30 mar 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Dziś mam chwilę na ogród na zrywanie darni i przygotowanie rabaty na której jest kamień.I tak sobie tam kopię i wpadłam na pomysł rabata jest dość szeroka i zmieści się tam żwirowy placyk z ławeczką a i może ścieżkę jakąś wykombinuję.Muszę tylko buka tricolor przesadzić do drugiej części ogrodu znalazłam dla niego idealne miejsce. Mniej więcej w tym miejscu

Pomysł z placykiem i ścieżką podoba mi się. Ja też mam do zerwania kawałek darni. Dopadła mnie niemoc jak to bywa u Hashimotek. No ale motywujesz mnie, więc pewnie się za to zabiorę.
Ukojenie 06:55, 30 mar 2017

Do góry
O poranku w szlafroku:
Jasne iryski:

Przed praca:
Ciemne iryski nadal w formie:

I wiosna przed wejsciem:

Pierwiosnek niebieski z A zaczyna:

A hiacynty /ze sklepu kupione razem z zonkilami i krokusami powyzej/ dopiero zaczna:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:33, 30 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
u mnie ten problem że rumianka wyższa od krokusów muszę je wysadzić i dać w inne miejsce
z drugiej strony domu gdzie krokusy małe tez runianka wyższa, zobacz te które sa z brzegu sa zdecydowanie większe, w środku niektórych widac nie było. Dywan rumianki gesty aż zanadto z niektórych miejsc wycinałem sporo bo pobieram sadzonki w nowe miejsce
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:29, 30 mar 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:29, 30 mar 2017

Do góry
Krokusikom na zakolu należała się sesja fotograficzna
Na szybko bo wczoraj miałam panów do trawnika i wykorzystałam ich do wywiercenia dziur pod 8 róż, przesadziłam tez parę iglaków....musze obfocić efekt zmian, wczoraj nie zdążyłam. Zapowiadali burze i chciałam szybko wsadzić róże żeby mi dołów nie zalało.........

Kosolkowa Pasja 05:59, 30 mar 2017

Do góry
Bardzo proszę

Wianuszki:

Wymarzony sielankowy ogród..... 00:26, 30 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć Moniu,
Wpadam tak na szybko tylko.
Linie narysowane przez Anię wydają mi się lepsze, bo jest więcej trawnika i takie otwarte kółko wydaje mi się wygodniejsze w użytkowaniu, niż takie całkiem zamknięte rabatami.

Ognisko: jeżeli chciałabyś iść w kierunku takiego utwardzonego placyku z huśtawkami na pergolach, to obstawiałabym taką opcję:

Placyk w połowie na trawniku, a w połowie w rabacie; pergole tylko przy rabacie, od strony trawnika placyk otwarty.

Jeżeli ognisko miałoby być w środku trawnika, to zrobiłabym samo palenisko, nie utwardzając całego placyku (podobnie jak na pierwszym zdjęciu tutaj (tylko bez skarpy).
Opcja z utwardzonym placykiem na środku trawnika najmniej mi się podoba:

Teraz kształt rabat.
Propozycja Asi bardzo mi przypadła do gustu. Linie są łagodne i ładnie się łączą w całość. Powstałe rabatki nie są takie duże i będzie je łatwiej zaplanować i dbać o nie. Rabatka "z jabłonką" jest na tyle duża, że można na niej stworzyć "parawan" z cisów zasłaniający ognisko. A otwarty plan okrągłego placyku (tak jak pisze Asia) jest po prostu wygodniejszy w użytkowaniu.
Ogródek podwórkowy 23:41, 29 mar 2017

Do góry
Pozazdrościłam (pozytywnie) Bawarce powojnika, pobiegłam oglądać mój i też mam pączki

To roczna cecylka - Clematis 'Cecile'.
Kwiaty we włosach 23:34, 29 mar 2017

Do góry
A miałaś ode mnie wziąć odętki i bodziszka. Do jutra, bo nie wstanę rano.

Dla przypomnienia

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:27, 29 mar 2017

Do góry
Cześć Moniu,
Wpadam tak na szybko tylko.
Linie narysowane przez Anię wydają mi się lepsze, bo jest więcej trawnika i takie otwarte kółko wydaje mi się wygodniejsze w użytkowaniu, niż takie całkiem zamknięte rabatami.

Ognisko: jeżeli chciałabyś iść w kierunku takiego utwardzonego placyku z huśtawkami na pergolach, to obstawiałabym taką opcję:

Placyk w połowie na trawniku, a w połowie w rabacie; pergole tylko przy rabacie, od strony trawnika placyk otwarty.

Jeżeli ognisko miałoby być w środku trawnika, to zrobiłabym samo palenisko, nie utwardzając całego placyku (podobnie jak na pierwszym zdjęciu tutaj (tylko bez skarpy).
Opcja z utwardzonym placykiem na środku trawnika najmniej mi się podoba:

Przerwa na kawę... 23:21, 29 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Taki widoczek z rana lubię

Iwonka ten widoczek bardzo przyjemny, fajny poranek z takim widoczkiem.
Kwiaty we włosach 23:12, 29 mar 2017

Do góry
Martyna mam jeszcze takie dzwonki i też widzę jest dużo sadzonek.

Będziesz szykować rabatę pokaż co się dzieje u Ciebie. Bukszpany też muszę kupić.
Kwiaty we włosach 23:11, 29 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)

Cudowne ! Moje mają ostrą barwę, trochę za ostrą Ale fakt, pachną obłędnie
Zielony AZYL 23:09, 29 mar 2017

Do góry
dominka napisał(a)

I świeża dostawa, czeka na lepszą pogodę i posadzenie

To klon Shirasawanum, taki bidny. Wkurzyłam się jak mi przyszło takie maleństwo, ale daję mu szansę.
Muszę obdarzyć szczególną opieką- może na razie posadzić go w wysokiej donicy na tarasie.
Na pewno poza zasięgiem Roksi

Hej Dominika​
Fajne wiosenne zakupy poczyniłaś. Jednak jeśli mogę Ci coś doradzić, to nie sadź klona w donicy. Mój shirasawy (trochę większy) nie dał rady w donicy, i to takiej sporej 1x2m bez dna. Raz przyszła mega ulewa i szlag trafił klona
Najlepiej posadź go już w docelowym miejscu w gruncie. Najlepiej w zacisznym miejscu. Daj mu dobrej ziemi przepuszczalnej, lekko kwaśnej. I niech rośnie

Obejrzałam wiosenne fotki. Ciekawie się zapowiada
Pozdrówka
Ogród Beti 22:57, 29 mar 2017

Do góry

Trawy przyciete
Ogród Beti 22:55, 29 mar 2017

Do góry
Ogród Beti 22:53, 29 mar 2017

Do góry

Wiosna
Co i jak? Nowicjuszka 22:52, 29 mar 2017

Do góry
Toszka nie strasz mnie, ja już je podlałam topsinem, może powinnam odkryć, bo są pod doniczkami.

Co to jest PW? znowu mi coś umknęło yyyyyy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies