Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 11:52, 29 mar 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Nie było pełnych, ale te też są śliczne

A to moja Genie - rozpakowana po zimie

Zyje
Mojej nie ochraniałam. Wkurza mnie jej powtórne kwitnienie, bo potem zawiązuje pąki, które przemarzają, będzie mniej.
Obficie kwitła sierpień-wrzesień.
Ogród dla moich synków 11:51, 29 mar 2017

Do góry
Gosiu, mówisz i masz
Nie jestem pewna jaką mam, albo perupusillus albo horizontalis. Wiesz jak to w szkółce, zawsze mają akurat tą odmianę, która jest ci potrzebna
Po posadzeniu rok 2015

Tak wyglądały nieokrywane po pierwszej zimie, połowa gałązek była do obcięcia

Wczesna wiosna 2016

Późna wiosna (perovskie jeszcze małe i nie kwitną)

Wiosna 2017 brak zdjęć, ale rozrosły i stykają się, maja zielone listki (znaczy się, są zimozielone w tym roku), nic nie ma do obcięcia, żadnych suchych gałązek
Ogród zapracowanej mamuśki 11:47, 29 mar 2017

Do góry
Żem się pochwalę, bo właśnie odebrałam paczusię z magnolią "Spectrum"
I po pracy sadzenie będzie

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:40, 29 mar 2017

Do góry
wojtas2101
trzmielinę mam od 6 lat, 2 pierwsze miejsca jej nie pasowały, posadziłam na 3 i tu ruszyła szybko, mam teraz problem, bo jest za duża przy pergoli, dlatego ją przycinam, choć ona normalnie tego nie potrzebuje; najlepiej na słonecznym miejscu sadzić, jesienią wtedy płonie; nie zauważyłam żadnych wymagań ani problemów, polecam

Jana
psa i ja ciekawa, kurs wartościowy, czasu tylko brak na zabawę z aparatem.

Gardener27
Przemku, oby nie był jak Misia, dała popalić
Ale ja psiara od 25 lat, znam się na psiakach, nie obawiam się aż tak bardzo...najmniej problemów było z rottweilerami.

Mało mam aktualnych fot z niebieskiego, trawy ścięte tam, lawendy, hakone, róże dopiero ruszają, wiciokrzew i powojniki, niebawem azalie zakwitną, stały element, zielony to głogowniki Red Robin i trawa Amazon Mist, rusza lilak Palibin, zakwitnie 1 kwiatem, brzoza Purpurea i jaśmin wonny, jeszcze nie odpaliły.
Ale obiecuję aktualne fota porobić

Palibin

rojniki i ozdoby szklane do zakątka

plakat metalowy

ruszyły czosnki i hiacynty, igła Kleopatry, rozchodniki

moze bratków dosadzę..
Ogródkowe perypetie:) 11:35, 29 mar 2017

Do góry
piwonia drzewiasta
Ogródkowe perypetie:) 11:34, 29 mar 2017

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 11:33, 29 mar 2017

Do góry
Tak Reniu, to widać. Trudno, będą mniejsze.
Za to dostałam dzisiaj takie cuda, ciemierniki i piwonię

Cudne.. foty tel.

Anna i Ogród 11:28, 29 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Przede wszystkim wszystkie cienkie do zera

grubsze i solidne nad drugim lub trzecim oczkiem - w zależności jak gęsto były oczka.

połowa cięcia po której widać że krzak ma kształt stożka

wow jakie poświęcenie
Chyba że to M aparat trzymał
Słoneczny Ogród 11:27, 29 mar 2017

Do góry
Gosia trochę fotek pocykałam w niedzielę, bo trochę spokoju miałam i czas przede wszystkim. Ja nie zamawiałam nigdy roślin przez internet, koniecznie pokaż ( zobaczę u Ciebie). Pewnie się odważę i kiedys zamówię, najgorzej pierwszy raz się przełamać, później to już tylko trudno jest się powstrzymać.
Patrycja lubię iglaki, no co Ty gdzie tam Cię kłuje,to nie przytulaj się tak do niego

Ja byłam w Kraśnicy wczoraj z teściówką, o matyldo ale tam mają wszystkiego... Ale babom było mało i wstąpiłyśmy jeszcze na Laskówiec do Centrum Ogrodniczego i jeszcze się co nieco przypodobało. Ale drzew jeszcze nie kupiłam, nie wiem w końcu jakie. Podobają mi się takie złotolistne, ale np. Wiąz Holenderski Wredei jest kolumnowy, nie ma rozłożystej korony i wolno rośnie. Wiec nie da mi efektu.

Kasztanowiec, najważniejsze drzewo mojego M.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:21, 29 mar 2017

Do góry
Alicja
daję radę, czasu tylko brak, akurat taka fajna pogoda, ale nie narzekam, cieszę się tym, co mam
w poniedziałek mamy pogrzeb, zmarła przyjaciółki mama, jakie smutne, choć lepiej że więcej się męczyła.

Hania
mam nadzieję, że w słoneczku u mnie siedzisz

Viola
to super, że albizja ma się dobrze; czubek u nich chyba stale usycha, miałam tak 3 lata z rzędu; moja śpi, nic z boku nie puszcza, ale one dopiero w maju zaczną, czekam też i dzięki serdeczne

mirkaka
teraz magnolie w pogotowiu, żonkili mnóstwo kwitnie, sasanki tez już

kasiek
dzięki kochana tylko ten judaszowiec mnie wkurza, nic nie widzę...czy chce kwitnąć, reszta z dnia na dzień więcej...
i ścinam liście szafirków, nie cierpię ich ale tyle mam...
już część zakwita

AsiaK_Z
małe wszystko słodkie, oby charakter miał jak należy

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:09, 29 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Irenko, ja takie golasy rozdzieliłam na pojedyncze sztuki i powtykałam w donice. Zostawiłam pod krzewami i zapomniałam do jesieni, wyrosły całkiem nowe sadzonki gotowe do wysadzenia.

Ale mega zaskoczenie!!!
Jakie ładne i zdrowe, zielone łapki Haniu u ciebie
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 29 mar 2017

Do góry
Zbyszek
dziś już bardziej zaawansowana, po wczorajszym upale było 21 na plusie
nie mam kiedy aktualne foty robić, w biegu; myślę, że sunie będą wiedzieć, że to maluch, dopilnują i nauczą, tak wynika z moich obserwacji, pozdrowionka

katkak
psy wiedzą, co dobre i zdrowe
u mnie ptactwa mnóstwo, hałas wręcz mampod dachem domu budują gniazdo, nabroiły, ale niech tam, jak młode wyjdą, poprawimy, ale nie znam ptaszków, co za jedne...

annabuko1
krokusy powoli kończą, miały mega wielkie kwiaty. Bergenia i mnie zaskoczyła

Agania
tfu tfu...coby nie zapeszyć, powoli Misia coraz grzeczniejsza
ciekawe czy wszystkie bergenie zakwitnądzięki

Agata
u ciebie też wiosna, wyrównało się chyba już

MilkyWay
ale mnie zmylił login, bo była Miłka
dzięki za pochwały
a wiesz, że w tej klasyce siedzą jeszcze róże Chopin-szt. 5, azalia wielkokwiatowa Schneegold- 1 szt., 2 wielkie już miłorzęby, pełno irysów, krokusów których nie widać, a po słupie idą 3 powojniki, na bogato

kasaja83
i to jak pcha, ale i u innych też

Kindzia
tak, Misia naraziła mnie na koszty 2tys,, co najmniej, oby powtórki nie było
jak 3, to mnie się jakoś lepiej i bezpieczniej wiedzie, ktoś powie..przesąd, cóż
chcę go zabrać, jak już będzie ciepło, nie chce go w sypialni trzymać, wszystkie szczeniaki stale miałam na zimę i jesień, ten na lato
na początek do pracy będziemy go zabierać, bo musi jeść kilka razy
dziennie.

w końcu ostrokrzewy na pniu mam 2, kiepskie foty, światło nie takie
posadzone

fajna gra światła i cienia
Sezon 2017 u Hanusi 11:07, 29 mar 2017

Do góry
Dawno nie padało, a w ogrodzie jeszcze wodociąg nie działa. Dobre i kilka kropel deszczu- właśnie minimalnie podlewa! Cieszy mnie to w tej chwili, jak nigdy dotąd!
Miłego dnia!

Ciemiernik zaczyna zmieniać kolor!

W Kruklandii 11:07, 29 mar 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

Perfekcja w każdym calu
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:02, 29 mar 2017

Do góry
Krakus napisał(a)

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
z dwojga złego lepiej w domu nawet nie wymarzonym niż w bloku z sasiadami za ścianą gdzie w lecie jak w piekarniku... przynajmniej w domu zawsze cos do roboty jest nie zasiedzi się człowiek przed telewizorem

za to w zimie troche Ogrodników trafia bo usiedziec nie mogą

Gdzieś mi umknął Twój post
W bloku nigdy nie mieszkałam i chyba bym nie wytrzymała. A tak to człowiek się nie nudzi, zawsze robota jest

Abiko, Reniu, Aniu,

kasiek napisał(a)
O kurcze jakie Ty masz wypasione róże z lawendami - boskie foto!

Sprawdzone połączenie zawsze ładnie wygląda Mi też się podoba.

babka napisał(a)
Pacz. Poznajesz ??

Olu, gratulejszyn Dumna jestem z Ciebie, że takiego udało Ci się wyhodować

bdan napisał(a)

Reniu widzę, że masz różę soul. U mnie dylematy rabatowe, jakbyś mogła wyrazić opinie byłabym wdzięczna. Myślałam o róży Falstaff, ale różne są opinie o jej zdrowotności, że się zwiesza.

Danuś, napisałam u Ciebie.
Falsstaff - nie mam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:02, 29 mar 2017

Do góry

te bordowe żurawki, długo u mnie...brzydkie, ścinam je zupełnie przy ziemi, jak odbiją ok, jak nie nie będę płakać, inne tu przeniosę
podejrzewam, że golasy od środka je wujadły

Irenko, ja takie golasy rozdzieliłam na pojedyncze sztuki i powtykałam w donice. Zostawiłam pod krzewami i zapomniałam do jesieni, wyrosły całkiem nowe sadzonki gotowe do wysadzenia.

Moje małe królestwo 11:00, 29 mar 2017

Do góry
wczoraj dzień zabiegany były przykre sprawy 2 już pogrzeb w miesiącu
Po południu korzystając z okazji,że M miał wolne wertykulował trawę

a moje tulipanki w pełnej krasie

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:54, 29 mar 2017

Do góry
Pochwalę się jeszcze pięknymi różami, które wczoraj bez okazji od sąsiadki dostałam....
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:52, 29 mar 2017

Do góry
Kami szybka jesteś
Chucham i dmucham na te moje magnolie....
Zachwycają mnie tez iryski:

i czeka rabata pod trawnik i rabatę z hortensjami - (na razie się ukorzeniają) - nawet nie wiecie jak szybko człowiek potrafi w nerwie i żalu zerwać starą darń, przekopać z piachem, dolomitem i wygrabić. Dzisiaj wyrównam i jak mnie deszcz nie złapie, to wysieję trawę Miejsce na hamak....

niezła różnica w kolorze kory świeżo wysypanej i tej wysypywanej w listopadzie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:50, 29 mar 2017

Do góry
brzydula napisał(a)

A może, Wy drodzy pomożecie. Jak myślicie, czy zamienić żywopłot z cisa na świerki serbskie( ten zielony długi ekran na projekcie ) za żywopłotem jest sad, 3 jodły i sosna. Nie wiem czy brzozy będą lepiej się prezentowały na tle wyższych świerków czy niższego żywopłotu z cisa. No i w jakiej odległości od ekranu przesadzić brzozy. Niżej zdjęcie jak jest w rzeczywistości.

Moim zdaniem powinnaś zostawić cis, jego wysokość możesz jak najbardziej regulować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies